Reclamă

Cornulețe fragede cu gem și nuci. Rețetă cu gust de copilărie

Dacă îți este dor de gustul deserturilor din copilărie, îți oferim o rețetă de cornulețe fragede cu gem și nuci. Chiar dacă vei petrece mai mult timp modelând cornulețele, gustul lor delicios merită din plin efortul și timpul alocate.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 27 februarie 2024, 6:01

Cornulețele fac parte dintre cele mai populare deserturi care se prepară pentru platouri festive sau pentru diferite rânduieli bisericești. Nu necesită ingrediente multe, se prepară destul de ușor și sunt foarte spornice.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Există o mulțime de rețete pentru cornulețe, cu aluaturi și umpluturi diferite. Cele mai cunoscute sunt rețetele de cornulețe umplute cu gem sau rahat.

Descoperă și rețeta cornulețelor umplute cu rahat, din carnețelul bunicii, îngălbenit de vreme. Iar în continuare te invităm să urmărești lista de ingrediente și pașii necesari preparării cornulețelor cu gem și nuci.

Cornulețe fragede cu gem și nuci – Ingrediente

Pentru prepararea cornulețelor, ai nevoie de o listă de ingrediente pentru aluatul fraged și de o listă foarte scurtă pentru umplutura acestuia.

Reclamă

Pentru aluat fraged:

  • 550 gr făină
  • 250 gr untură de porc sau 300 gr unt gras
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de copt
  • 50 ml apă
  • 2 linguri de oțet
  • un praf de sare
  • aroma la alegere
  • zahăr pudră pentru decor.

Pentru umplutură:

  • 350 gr gem de prune sau marmeladă
  • 150 gr nuci măcinate.
Reclamă

Cornulețe fragede cu gem și nuci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor necesare aluatului fraged de cornulețe. Trece făina prin sită într-un bol încăpător și amestec-o cu sarea și praful de copt. Lasă acest amestec deoparte și adună pe masa de lucru și celelalte ingrediente.

Cum prepari aluatul fraged pentru cornulețe

Creează un loc adânc la mijlocul făinii din bol și pune acolo oul, untura rece sau untul rece tăiat în cuburi. Amestecă toate aceste ingrediente, turnând treptat și apa, oțetul și esența. Când începe să se contureze aluatul, frământă-l rapid pentru a deveni omogen.

Modelează aluatul sub formă sferică, așază o folie de prospețime peste bol și pune-l la frigider pentru cel puțin o oră. În acest interval de timp, glutenul din făină se va dezvolta, iar aluatul va deveni elastic.

Descoperă și o rețetă de cornulețe cu cremă de mac și cacao.

Cum modelezi și coci cornulețe fragede cu gem și nuci

Înainte de a scoate aluatul din frigider, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregătește și cea mai mare tavă a cuptorului, așezând hârtie de copt în ea.

Răstoarnă aluatul din bol pe masa presărată cu făină și împarte-l în 6 părți aproximativ egale.

Întinde pe rând fiecare parte de aluat în câte o foaie circulară cu diametrul aproximativ de 20-22 cm. Apoi, secționează foile de aluat în câte 8 forme triunghiulare. Amestecă gemul cu nuca măcinată și pune câte o linguriță din amestecul rezultat la baza triunghiurilor. Rulează-le de la bază către vârf.

Cornuleț modelat, alături de aluat
Cornulețele se modelează în mărimi micuțe / Shutterstock

Transferă cornulețele în tava pregătită, așezându-le la mici distanțe unele față de altele.

Tavă cu cornulețe înainte de coacere
Cornulețele se coc într-un timp scurt / Shutterstock

Introdu tava în cuptor și coace delicioasele cornulețe fragede cu gem și nuci pentru 25-30 de minute la 180 de grade Celsius. După coacere, tăvălește-le pe toate părțile prin zahăr pudră, cât încă sunt fierbinți.

Cornulețe fragede cu gem și nuci pe un blat de lemn
Cornulețele se păstrează până la șapte zile / Shutterstock

Pentru a le păstra timp mai îndelungat, depozitează-le în cutii de carton cu capac sau cutii metalice. Pune-le în cămară și te poți bucura de ele până la 7 zile.

Pentru zilele în care vei ține post, trece pe lista de preparat și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×