Reclamă

Covrigi de casă cu sare. Rețetă de covrigi împletiți

Dacă obișnuiești să treci pe la simigerie în drum spre serviciu și să te răsfeți cu covrigi crocanți, află că îi poți prepara și acasă din ingrediente puține și foarte accesibile. Îți oferim o rețetă de covrigi împletiți pe care odată ce o încerci vei dori să o repeți. Sunt covrigi de casă cu sare asemănători cu cei din simigerie, dar mai gustoși și mai sănătoși.

Publicat: 6 decembrie 2021, 6:56

Aluatul se prepară în cel mai simplu mod și nu necesită timp de dospire îndelungat. O atenție mai deosebită o necesită împletirea covrigilor și fierberea lor, în apă cu bicarbonat de sodiu. Este necesar acest procedeu pentru a deveni foarte crocanți la exterior și fragezi la interior.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și tu rețeta de covrigi crocanți cu sare.

Covrigi de casă cu sare – Ingrediente

Sunt trei etape de pregătire a covrigilor înainte de etapa de coacere, deci și ingredientele se împart în trei categorii: pentru aluat, pentru fierbere și pentru glazurare.

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 gr făină tip 650
  • 25 gr drojdie proaspătă sau 7 gr drojdie uscată
  • 1 lingură de zahăr
  • 300 ml apă caldă
  • 75 ml ulei
  • 1 linguriță de sare.
Reclamă

Ingrediente pentru fierbere:

  • 3 litri de apă
  • 3 linguri cu bicarbonat de sodiu.

Ingrediente pentru glazură și decor:

Reclamă
  • 1 albuș de ou
  • 2 linguri de sare granulată.

Covrigi de casă cu sare – Mod de preparare

Sunt trei etape de pregătire a covrigilor cu sare înainte de etapa finală de coacere. Mai întâi, se pregătește aluatul de covrigi, care se lasă la dospit. Apoi, se modelează covrigii și se fierb în apă cu bicarbonat. Se glazurează și se presară cu sare, iar la final se coc la cuptor.

Cum prepari aluatul pentru covrigi

Pregătește un pahar de sticlă sau un bol în care dizolvi în apă caldă drojdia împreună cu zahărul. Amestecă bine până când se omogenizează compoziția, apoi lasă amestecul deoparte, aproximativ 10 minute.

Între timp, pune într-un bol încăpător făina și sarea. Amestecă-le bine, apoi fă un mic loc la mijloc și toarnă acolo maiaua de drojdie activată. Adaugă și uleiul și amestecă bine toate ingredientele până când obții un aluat compact.

Răstoarnă aluatul pentru covrigi pe masa presărată cu făină și mai frământă-l aproximativ 2 minute. Apoi, modelează-l în formă sferică, acoperă-l cu o folie de prospețime și lasă-l la odihnit 10 minute.

După aceste 10 minute, mai presară puțină făină peste aluat și pe masa de lucru și frământă iar aluatul pentru covrigii de casă cu sare timp de 2 minute. Astfel, aluatul va deveni elastic și îl vei putea modela. Lasă din nou aluatul la odihnit pentru 20 de minute, acoperit cu folie.

Împarte aluatul dospit în 8-10 părți aproximativ egale. Modelează fiecare parte de aluat în câte o fâșie lungă și cu groximea de maxim 1 cm.

Formează din fâșia de aluat, pe masa de lucru, litera U. Pasul următor presupune să aduci marginile aluatului, răsucindu-le de două ori la mijloc, peste partea de mijloc, lăsând spații egale între ele. Îți recomandăm să le presezi ușor dedesubt și să așezi covrigul astfel format în tava de copt, tapetată cu hârtie pergament.

Procedezi în acest fel cu fiecare covrig în parte, dar nu mai mult de câți covrigi încap în tavă. Dacă ai două tăvi, îi poți modela pe toți.

Lasă covrigii în tavă pentru aproximativ 20 de minute să se mai dezvolte, înainte de a îi fierbe.

Colaj de poze cu pașii de modelare covrigi de casă cu sare
Aluatul se modelează în fâșii care se împletesc la jumătate și se formează covrigii / Retetefeldefel.ro

Cum fierbi și coci covrigi de casă cu sare

Înainte de a fierbe covrigii, pornește cuptorul la 200 de grade Celsius.

Pune o olă cu 3 litri de apă pe flacăra de la aragaz și adaugă în apă 3 linguri cu bicarbonat de sodiu. Știi că bicarbonatul ajută la frăgezirea aluaturilor după coacere.

Ia fiecare covrig, cu mare atenție să nu-l deformezi și scufundă-l în apa care fierbe. Lasă-l 20-30 de secunde și scoate-l cu o spumieră. Pune-l înapoi în tava de copt. Când ai acoperit toată suprafața tăvii cu covrigi, dar la distanțe de 2 cm între ei, îi poți glazura.

Glazurează covrigii cu albuș de ou pe deasupra, folosind o pensulă de patiserie și presară sare granulată peste ei. Pune tava cu covrigi la cuptor și coace-i pentru 20 de minute, la 200 de grade Celsius.

Covrigi de casă cu sare gata de servit
Covrigii cu sare sunt crocanți la exterior și fragezi la interior / Shutterstock

Îi lași să se tempereze ușor, apoi te poți răsfăța cu ei. Spor la preparat și poftă bună la savurat! Iar dacă adori covrigii crocanți, mai pune pe listă pentru preparat și rețeta de covrigi turcești cu susan, denumiți simit.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×