Salata de vinete rămâne unul dintre cele mai îndrăgite aperitive de la noi din țară. Pentru că se apropie sezonul acestor legume delicioase, nu rata ocazia de a te bucura de gustul lor într-o rețetă minunată de salată de vinete. Mai mult, poți congela vinetele tocate pentru a te bucura de această rețetă chiar și iarna.
Cu ce poți înlocui maioneza din salata de vinete
Salata de vinete coapte este foarte ușor de preparat și nu necesită foarte mult timp pentru gătire. Rețeta variază în funcție de preferințe, iar gospodinele o prepară după propria rețetă. Totuși, bucătării specialiști spun că există o alternativă mult mai sănătoasă a acestei rețete.
Dacă ești una dintre femeile care prepară salata de vinete coapte cu maioneză, iată cu ce poți înlocui acest ingredient pentru a-i da un gust unic.
Specialiștii recomandă să înlocuiești maioneza din salata de vinete coapte cu pasta de susan. Aceasta îi va da un gust unic și special. În plus, salata ta va avea o textură mult mai cremoasă și mai densă. Pe lângă gustul special pasta de susan are și o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Aceasta este bogată în grăsimi sănătoase și în fibrele. Fibrele îți oferă senzația rapidă de sațietate și te ajută să-ți păstrezi sub control numărul de kilograme.
Rețeta de vinete cu pastă de susan este foarte populară în special în bucătăriile din Turcia, fiind inspirată după rețeta clasică de Baba ghanoush. Pentru că ne dorim să încerci și tu această rețetă minunată, te invităm să descoperi și rețeta clasică de salată de vinete.
Reguli de păstrare a salatei de vinete
Salata de vinete este un aperitiv delicios, însă necesită multă atenție pentru a te bucura de ea și următoarea de zi. Salata de vinete își poate schimba foarte ușor gustul dacă nu este depozitată așa cum trebuie.
Atunci când prepari salate de vinete, bucătării recomandă să o pui în frigider pentru cel puțin o oră, imediat după ce ai termiant-o de preparat. În felul acesta ingredientele se vor combina mult mai bine și aromele se vor întrepătrunde complet.
Salata de vinete este cea mai bună atunci când este consumată rece. Mai mult, unii bucătari susțin că trebuie să folosești ustensile de lemn pentru prepararea salatei de vinete.
Ustensilele de lemn au proprietatea de a menține gustul ingredientelor.
Acest aspect este foarte important, în special în cazul vinetelor. Unii specialiști susțin că metalul ar putea să diminueze gustul vinetelor. Nu în ultimul rând, dacă vrei ca salata ta să fie cu totul specială, te poți juca puțin cu condimentele folosite.
Poți adăuga puțină zeamă de lămâie sau să ornezi salata de vinete cu pătrunjel pentru un gust cu totul deosebit. Salata de vinete rămâne unul dintre aperitivele preferate ale românilor. Tot ce trebuie să faci este să-ți faci curajul să experimentezi puțin în bucătărie.