Reclamă

Culori pe care e recomandat să le eviți în bucătărie. Uite ce spun experții în design

Bucătărie reprezintă locul în care o gospodină își petrece cea mai mare a timpului. Spațiul în care prepari mâncarea este extrem de important pentru casa ta. Așadar, nu e de mirare că devine o misiune imposibilă atunci când trebuie să alegi modul în care îți amenajezi bucătăria, dar mai ales în ce culoare să o zugrăvești. Pentru a evita orice problemă, specialiștii îți vin în ajutor. Ei îți oferă cu o paletă de culori pe care e recomandat să le eviți în bucătărie.

Publicat: 6 octombrie 2022, 6:30

Bucătăria reprezintă, de cele mai multe ori, inima casei tale. Acest spațiu trebuie să inducă o atmosferă de liniște și armonie. Astfel, este important să alegi o culoare care să te facă să te simți împlinită și fericită. Cum cea mai mare parte a timpului este petrecută în acest spațiu, cel mai bine ar fi ca pereții acestei încăperi să te inspire și să te relaxeze.

Culori pe care e recomandat să le eviți în bucătărie

Culoarea pe care o alegi pentru pereții bucătăriei va rămâne cu tine pentru o bună parte din timp. Cum aceste decizii sunt importante, iar pereții nu sunt zugrăviți în altă culoare la fiecare lună, este important să faci o alegere care să te încânte. Există totui și câteva reguli pe care e recomandat să le respecți.

Specialiști în design îți vin în ajutor și îți oferă câteva sfaturi privind principalele culori pe care e recomandat să le eviți în spațiul din bucătărie. Casa trebuie să reflecte o parte din personalitatea ta. Prin urmare, încearcă să alegi piese de mobilier și culori care să te reprezinte și care să te bucure atunci când le privești.

Roșu aprins

Alegerea culorii pereților bucătăriei este întotdeauna subiectivă. Însă există câteva reguli de design care spun foarte clar că roșul aprins ar trebui să fie evitat. Culorile au de regulă puterea de a schimba complet atmosfera dintr-o încăpere. În timp ce culorile aprinse sunt de multe ori atractive, o astfel de alegere a unui roșu aprins poate fi riscantă pentru zona bucătăriei.

Reclamă

Atunci când alegi culoarea pe care urmează să o pui pe perete este important să alegi și intensitatea sa. În timp ce nuanțele calde de roșu pot fi ideale pentru zona bucătăriei, un rșu aprins ar putea schimba complet atmosfera.

Roșul aprins te pote face să te simți copleșită și obosită de intensitatea sa, spun specialiștii în design. Atunci când lumina pătrunde în încăpere, această culoare devine și mai intensă, iar lucrurile se complică la nivelul atmosferei generale.

O astfel de nuanță poate fi mult prea dramatică pentru zona bucătăriei. Acesta este și motivul principal pentru care specialiștii în design recomandă evitarea nuanțelor de roșu aprins.

Reclamă

Tonuri de galben

Bucătăria ar trebui să fie locul în care te relaxezi în timp ce gătești. Astfel, este important să alegi culori care să te invite într-o atmosferă plăcută și liniștită. În timp ce nuanțele de roșu aprins sunt mult prea dramatice pentru un astfel de spațiu tonurile de galben cald pot fi și ele problematice. Galbenul poate fi o culoare ideală pentru bucătărie.

La fel ca în cazul roșului aprins este important să alegi o intensitate potrivită a tonurilor de galben. Un galben mult prea cald va deveni problematic pe timpul zilei, în special atunci când lumina naturală a soarelui va pătrunde în încăpere. Specialiștii î design spun că ar trebui să eviți tonurile de galben și orange, mai ales dacă nu ești decisă la intensitatea acestora.

În loc să folosești nuanțele de galben pe perete, unde pot deveni mult prea intense, poți opta pentru piesele de mobilier sau pentru aparatele electrocasnice în nuanțe mai calde de galben. Dacă totuși nu vrei să renunți la ideea de a avea pereții galbeni, poți opta pentru o nuanță de galben cu subtonuri de verde. În felul acesta culoarea va fi una mai calmă și mai liniștită, potrivită pentru atmosfera pe care vrei să o creezi în bucătărie.

Alb

Albul este o nonculoare, una foarte populară când vine vorba de alegerea nuanțelor camerelor din casă. Pentru cele mai multe persoane alegerea albului este mai mult decât ideală. Această nuanță adaugă mai mult spațiu încăperii și o face să pară mai mare și mai luminoasă. Însă albul mult prea luminos poate să fie problematic și să aducă o atmosferă mult prea dramatică bucătăriei tale.

Nuanțele de alb în bucătărie pot fi problematice. În ciuda faptului că bucătărie este un loc în care te relaxezi este și locul unde petreci cel mai mult timp pentru a-l curăța. Uite și câteva sfaturi utile despre plantele care te ajută să îndepărtezi gândacii din bucătărie. Dacă nu ești atentă atunci când găești, poți murdări cu ușurință pereții albi ai bucătăriei. Când vine vorba de alegerea culorii în bucătărie, specialiștii te sfătuiesc să te orientezi asupra culorilor mai calde.

Maro închis

Tot pe lista de culori pe care e recomandat să le eviți în bucătărie se află și nuanțele de maro închis. De altfel,mulți specialiști spun că această culoare este una ”controversată”, mai ales dacă este folosită în bucătărie. Multe piese de mobilier vin în nuanțe de maro. În timp ce mobilierul poate avea această culoare, când vine vorba de pereți, lucrurile capătă o altă valență. Află mai multe și despre cât de des e recomandat să faci curat în casă.

Dacă îți dorești ca în bucătăria ta să ai o schemă de culori neutre, atunci poți opta pentru nuanțe de crem a pereților. Nuanțele de maro închis pe perete pot da senzație de loc neprimitor și rece, spun specialiștii. Sigur, aceasta este o chestiune de gust. La urma urmei, fiecare gospodină alege ce nuanță își dorește pentru bucătăria sa.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Încărcător lăsat în priză
Timp liber
Cât consumă încărcătorul lăsat în priză. Câți bani dai în plus la factura lunară
Dacă vrei să știi cât consumă încărcătorul lăsat în priză și dacă un încărcător conectat folosește energie, răspunsul direct este „Da”. Cu toate acestea, se pare că nu trebuie să te îngrijorezi prea tare...
2
Prăjitura Krem a la Krem decorată cu pudră de cacao, pe un platou negru, cu linguriță
Rețete
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Dacă ți-ai propus să-ți delectezi familia și prietenii cu un desert delicios și nu foarte greu de preparat, prăjitura Krem a la Krem îndeplinește cu succes toate condițiile. Tot ce trebuie să faci pentru...
3
Rita Ora în timp ce prezintă un spectacol de modă
Divertisment
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața a participat la British Fashion Awards 2022
Rita Ora a purtat o rochie transparentă. Cântăreața internațională a participat la British Fashion Awards 2022. Diva și-a făcut apariție într-o ținută care nu a lăsat loc imaginației. Vedeta a fost încântată de toată...
4
Fată frumoasă îmbrăcată în negru ți în mână un felinar, o bufniță și un păianjen
Horoscop
Ce animal de companie ți se potrivește, în funcție de zodie. Află ce spun specialiștii
Dacă vrei să știi ce animal de companie ți se potrivește în funcție de zodie, trebuie să înțelegi că alegerea unui astfel de companion necesită multe angajamente. Este vorba despre mult mai multe detalii...
5
O femeie care poartă mănuși galbene de cauciuc are în mână un burete galben cu verde și curăță un colț de lângă o fereastră care are mucegai pentru a ilustra cum poți scăpa de mucegaiul din casă
Timp liber
Cum poți scăpa de mucegaiul din casă. Sfaturi utile din partea experților în curățenie
Apariția mucegaiului în interiorul locuinței este o problemă cu care se confruntă multe persoane. Pe lângă aspectul inestetic al petelor de mucegai, acestea sunt și periculoase pentru sănătate. Ți-am pregătit câteva soluții despre cum...
PARTENERI
×