Majoritatea persoanelor nu tiu cum să depoziteze bananele pentru a rămâne proaspete mai mult timp. Specialiștii susțin că poți să le prelungești perioada de valabilitate cu câteva săptămâni dacă le ferești de anumite alimente.
Cum păstrezi bananele proaspete mai mult timp
Multe persoane depozitează bananele într-un coș cu alte fructe, dar acest obicei este unul care face ca bananele să se înnegrească mai repede.
Majoritatea oamenilor nu realizează că multe fructe produc o substanță numită gaz etilenă. Acest gaz este un hormon de creștere natural responsabil pentru coacerea fructelor, astfel încât să devină mult mai aromate.
Când prea multe fructe sunt îngrămădite unele peste altele, ele vor elibera prea mult gaz în aer, ceea ce va face ca produsele din apropiere să se coacă mult mai repede și să devină putrede în câteva zile. Bananele au deja o durată de viață scurtă.
Nu numai că sunt extrem de sensibile al gazul etilenă, dar eliberează mult din acesta din tulpinile lor. Ce mai bine este să păstrezi bananele departe de alte fruct.
Experții recomandă să păstrezi bananele lângă citrice. Portocalele și lămâile nu sunt afectate de gazul de etilenă al bananelor. Etilena eliberată de banane poate afecta multe fructe, cum ar fi merele și perele. Este un motiv în plus pentru care ar trebui să păstrezi bananele departe de alte alimente.
Cum depozitezi corect bananele
Bananele nu ar trebui depozitate lângă avocado. Singurul moment în care ar trebui depozitate împreună este acela în care vrei să accelerezi procesul de coacere.
De asemenea, bananele ar trebui ferite de mango, piersici și prune. Dacă vrei să păstrezi bananele proaspete, cel mai bine este să le pui într-un castron separat, departe de celelate fructe.
Poți bloca eliberarea gazului de etilenă prin înfășurarea tulpinilor de la banane. Dacă blochezi această coroană cu folie alimentară sau folie de aluminiu.
Poți împiedica scăparea gazului de etilenă. În felul acesta vei putea să încetinești procesul de coacere. Acest lucru le poate prelungi durata de viață cu trei până la cinci zile față de termenul natural de coacere. Odată ce bananele au devenit galbene și încep să aibă pete, le poți pune și în frigider.
Poate părea ciudat, dar este adesea o concepție greșită că bananele nu pot fi păstrate în frigider. Specialiștii spun că este unul dintre cele mai bune locuri de depozitare pentru a le prelungi durata de viață. Poți păstra bananele la frigider, chiar dacă coaja lor devine maronie.
Coaja unei banane se poate înnegri din cauza temperaturii scăzute, dar interiorul va rămâne proaspăt. Ține cont de faptul că tulpina bananei ar trebui înfășurată chiar și atunci când este depozitată în frigider.
Depozitează bananele în frigider în funcție de gradul de coacere al acestora. Specialiștii spun că bananele pot rezista chiar și până la două săptămâni dacă sunt depozitate în mod corect.