Tipurile de brânzeturi te pot pune în dificultate atunci când ajung la rafturile magazinelor. În funcție de tipul de preparat pentru care cumperi brânză, ai nevoie de cele mai bune sfaturi ca să te bucuri de gustul desăvârșit.
Cum să alegi cea mai bună brânză de la magazin
Kathleen Serino lucrează cu vânzători de brânzeturi din toată. Ea este manager național pentru Murray’s Cheese, o companie de brânză artizanală și produse alimentare de specialitate cu sediul în New York City. Serino a lucrat cu brânza de mai bine de un deceniu. Îi place să ajute cumpărătorii să-și găsească preferatele dintre sutele de opțiuni. Ai mai jos câteva sfaturi despre cum să alegi o brânză care să fie pe gustul tău, scrie eatthis.com.
Cunoaște brânza
Câte brânzeturi poți numi? Pentru o astfel de delicatesă simplă, există aproape 1.800 de feluri. Ele pot fi clasificate după tipul de lapte, regiune de origine, vârstă, textură, aromă sau metoda de preparare. Și totuși, toate au o listă similară de ingrediente. Înțelegerea diferitelor forme de brânzeturi va începe să vă ofere o bază pentru a afla mai multe despre ceea ce cauți.
„Credeți sau nu, multe brânzeturi pe care le cunoaștem sunt, în general, făcute din aceleași patru ingrediente: lapte, culturi, cheag și sare. Dar este mai interesant ceea ce face producătorul de brânzeturi cu acele ingrediente principale”, explică Serino. Pe scurt, totul se reduce la rețetă. Se pot întâmpla atât de mulți pași de la început până la sfârșit pentru a obține un rezultat diferit.
Încearcă înainte de a cumpăra
Un alt sfat important pe care îl urmăresc experții este să testeze des. Spre deosebire de majoritatea articolelor din magazinul alimentar, poți gusta aproape orice la raftul de delicatese înainte de a te decide să faci o achiziție. Nu numai că este util pentru a te asigura că este ceea ce cauți, dar poți utiliza această tehnică și ca instrument de descoperire. Mai ales dacă te afli într-un magazin cu un vânzător de brânzeturi dedicat.
Întreabă vânzătorul
Nu trebuie să frecventezi întotdeauna magazinele cele mai scumpe pentru a-ți găsi brânza preferată. La început, este util să înveți de la cineva care a fost instruit să diferențieze gorgonzola de gouda pe măsură ce îți dezvolți gustul și preferințele.
Vânzătorii de la raionul de brânzeturi fac recomandări de asociere. Dezvăluie mai multe despre complexitatea aromelor și texturilor, ca un somelier, dar pentru nenumăratele soiuri de brânză.
Cumpără brânză care este depozitată și păstrată bine
Odată ce știi ce fel de brânză cauți, acum este timpul să evaluezi calitatea. Savoarea poate fi un semn bun, deși o mare parte depinde de tipul de brânză și de preferințele personale. Serino spune că brânza poate avea un gust slab sau prea sărat dacă este stricată.
Pe de altă parte, aroma te poate ajuta să identifici brânza bună. Dacă are un gust cu adevărat pur, lăptos, neted, plăcut și dulce pe care îl vrei de la o brânză, acesta este un indiciu că brânza este de bună calitate.
Un truc secret al cumpărătorului priceput este să se ferească de brânzeturile care sunt afectate de lumină sau oxigen. Majoritatea blocurilor și roților de brânză sunt învelite în pânză de brânză și hârtie pentru a reduce cât de mult se degradează în timp prin oxidare. E un proces care dăunează grăsimilor și proteinelor din brânză, ducând la decolorare, gust și miros neplăcut.