Cum să fii mai fericită în timpul sarcinii. Sfaturi esențiale

Din momentul în care bănuiești că ai putea fi însărcinată, până în momentul în care îți ții bebelușul în brațe, treci prin foarte multe stări emoționale. Sarcina poate fi copleșitoare și, dacă te străduiești să menții un echilibru mental, cu siguranță nu ești singura. Află cum să fii mai fericită în timpul sarcinii.

Publicat: 19 februarie 2021, 16:51
Actualizat: 24 februarie 2021, 12:01
Studiile au arătat că femeile se descurcă mult mai bine în lunile de sarcină dacă se simt iubite necondiționat / Shutterstock

Studiile au arătat că femeile se descurcă mult mai bine în lunile de sarcină dacă se simt iubite necondiționat, au parte de sprijin în perioadele stresante, au relații autentice și prietenii puternice. Totodată, există circumstanțe exterioare care pot influența starea de spirit a unei femei însărcinate. O viitoare mamă este mai fericită dacă sarcina a fost una intenționată, dacă are un partener stabil și un statut financiar bun. De asemenea, sănătatea fizică și psihică își vor pune amprenta asupra stării generale de bine a unei femei însărcinate.

Cum să fii mai fericită în timpul sarcinii

Perioadă din timpul și de după sarcină este un roller coster emoțional. Dacă îți dorești echilibru psihic într-unul dintre cele mai importante momente din viața ta, urmează măcar câteva dintre sfaturile de mai jos.

Pregătește-te pentru momentul nașterii

Un beneficiu al pregătirii în avans pentru momentul nașterii este că poți lua decizii care vor duce la rezultate mai bune pentru sănătatea ta. De exemplu, cercetările arată că sprijinul continuu în timpul travaliului duce la rezultate mai bune la naștere, potrivit healthline.

Cine te va sprijini? Caută din timp o persoană de încredere pe care vrei să o ai alături în acel moment important și dificil. Planificarea te va ajuta să gestionezi mult mai bine situațiile neprevăzute și să reduci stresul.

Mergi la masaj

Terapia prin masaj ameliorează tensiunea musculară și îmbunătățește starea generală de sănătate. Cercetările au arătat beneficiile masajului, care pot continua în perioada postpartum dacă ai nevoie de un stimulent pentru bună dispoziție. Mai mult, dacă alăptezi, masajul poate contribui la creșterea hormonilor responsabili de producerea laptelui. 

Petrece timpul cu cei dragi

Petrecerea timpului cu oameni la care ții te poate ajuta să te ancorezi în prezent, să reduci anxietatea și să scazi nivelul de stres. Conversațiile cu o persoană dragă pot fi, de asemenea, un prilej de voie bune și îți poate schimba foarte mult starea de spirit. Aceste conexiuni pot fi o sursă puternică de încurajare și pot oferi sprijin în timpul sarcinii.

Meditează

Meditația are nenumărate beneficii:  reduce stresul, ajuta la controlul anxietății, promovează o perspectivă pozitivă asupra vieții, sporește conștiința de sine, crește calitatea somnului, diminuează senzația de durere, scade tensiunea arterială. 

Urmează cursuri de pregătire pentru părinți

Cunoașterea reduce stresul. Dacă te pregătești pentru viitorul rol de părinte, vei reduce anxietatea. Cursurile de parenting contribuie de asemenea la creșterea încrederii în sine, care este un factor important pentru atingerea unei stări de împlinire și mulțumire. 

Fă exerciții fizice

S-a demonstrat că sportul reduce anxietatea și sentimentele de depresie. În plus, exercițiile fizice cresc cantitatea de endorfine produsă de corp, care ameliorează senzațiile de durere.

Nu trebuie să urmezi antrenamente intense pentru a te bucura de beneficiile exerci’iilor fizice. Discută cu medicul tău despre tipul de antrenament cel mai sigur pentru tine.

Dormi suficient

Deficiența de somn a fost corelată cu depresia, creșterea în greutate, inflamația crescută și un sistem imunitar slăbit. Lipsa somnului poate afecta, de asemenea, capacitatea de reglare a emoțiilor. Multe femei însărcinate se confruntă cu stări de oboseală. Somnul adecvat poate influența semnificativ starea de spirit. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI