Cu toate acestea, consumul de cafea dăunează mediului înconjurător. De aceea este important să cunoști metodele cele mai responsabile prin care poți să te bucuri de această băutură.
Cum să fii prietenoasă cu mediul înconjurător dacă bei cafea
Când vine vorba de metoda prin care alegi să îți faci o cafea, capsulele au o reputație extrem de proastă cu privire la impactul negativ asupra mediului. Acestea necesită un proces de reciclare destul de greoi. Studiile au dezvăluit care este impactul asupra climei din punctul de vedere al celei mai apreciate băuturi din lume. Cu toate acestea, beneficiile consumului de cafea sunt uimitoare asupra organismului.
În timp ce cafeaua este preparată într-o varietate de moduri, capsulele de cafea au crescut în popularitate de la inventarea lor în urmă cu aproximativ patru decenii. Valoarea de piață a capsulelor de cafea a crescut cu 24% între 2021 și 2022, aducând 12,33 miliarde de dolari la nivel global, scrie BBC. Aceste capsule din plastic și aluminiu au fost criticate din cauza consumului mare de energie, dar și raportat la nivelul de deșeuri produse. De aceea este important să știi cum să fii eco-friendly dacă bei cafea.
Evită folosirea paharelor de unică folosință
Atunci când mergi la o cafenea și ai nevoie de băutura respectivă pentru mai târziu, încearcă să folosești un termos sau o cană cu capac adusă de acasă. Anumite cafenele apreciază faptul că refuzi folosirea paharelor de carton de care dispun. Ba mai mult, micul tău gest este considerat prietenos cu mediul înconjurător.
Folosește filtre reutilizabile
Dacă preferi să îți prepari cafeaua acasă, tradițional, folosește filtre reutilizabile. Aparatele de cafea obișnuite folosesc apă, cafea măcinată și filtre.
Aceste filtre de cafea sunt, de obicei, fabricate din hârtie. Sunt considerate o risipă deoarece sunt aruncate după fiecare utilizare.
Evită utilizarea paielor de plastic
Aceasta este o altă metodă despre cum să fii prietenoasă cu mediul înconjurător dacă bei cafea. Se întâmplă destul de des ca barista să îți ofere și un pai atunci când îți ridici comanda de la bar.
De asemenea, capacul este din plastic, așa că, dacă într-adevăr nu îți este de folos, refuză-l. În plus, și manșonul de carton care te protejează de căldura băuturii este considerat o risipă, așa că, evită-l dacă nu ai nevoie de el.
Fă-ți cafeaua acasă
O metodă eficientă prin care să reduci risipa și să ajuți planeta este să-ți faci cafeaua acasă. Astfel, nu vei avea nevoie decât de câteva linguri de cafea, un ibric și cana pe care deja o ai în dulap. Așadar, vei limita la maximum risipa, scrie Coffee Affection.
Încearcă Cold Brew
Cold Brew este o optiune eco-friendly pentru a prepara cafeaua. Aceasta implică utilizarea cafelei preparate sau a cafelei instant într-un borcan de apă. Cafeaua este lăsată în frigider pentru a se prepara peste noapte, iar apoi este băută rece.