Consumul de cafea nu este indicat persoanelor care suferă de tulburări de anxietate sau afecțiuni cardiovasculare, precum hipertensiunea. De asemenea, cafeaua poate produce dependență fizică. Acest lucru înseamnă că întreruperea consumului de cafea poate avea un efect puternic asupra energiei organismului.
Beneficiile principale ale consumului de cafea
Consumul de cafea în cantități controlate poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge. De aceea, băutura este recomandată pentru a sădea riscul dezvoltării diabetului de tip 2.
Alături de proprietățile sale anti-inflamatoare, cafeaua crește randamentul intelectual. Mulțumită cofeinei, aceasta crește activitatea sistemului nervos și blochează acțiunea inhibatorilor (Adenosina).
De asemenea, băutura poate să prelungească durata vieții. Mai mult decât atât, cafeaua participă la procesul de metabolizare a grăsimilor în corp și crește performanțele sportive. Cafeaua ajută corpul să se energizeze eficient. Uite cum poți prepara cafea dalgona, una dintre cele mai populare rețete de cafea
Performanța sportivă datorată consumului de cafea are o medie de 11-12%.Consumul de cafea reduce, de asemenea, riscul apariției bolilor precum Parkinson sau Alzheimer. Acest lucru se explică prin faptul că băutura are un efect protector asupra creierului.
Băutura din cofeină poate scade inclusiv riscul apariției unui accident vascular cerebral.În plus, consumul cafelei ajută celulele hepatice. Declanșarea de ciroza hepatică sau cancerul hepatic se diminuează cu până la 40%, spun specialiștii.
Pentru băutorii pasionați de cafea, boabele sunt cea mai bună alegere. De asemenea, întreg procesul de măcinare a boabelor de cafea, chiar acasă, reprezintă un adevărat ritual. Fie că îți dorești să macini cafeaua folosind instrumente manuale sau îți lași espressorul să își facă singur treaba, mirosul inconfundabil îți va îmbunătăți ziua.
De asemenea, pe lângă faptul că oferă o stăre bună, beneficiile consumului de cafea se vor vedea și în activitatea ta din ziua respectivă.
Nivelul tău de concentrare va crește și vei da randament. O ceașcă de cafea simplă, espresso, îți va asigura aportul zilnic de vitamine B și potasiu.
Cafeaua este recomandată persoanelor care suferă de diabet
Experții susțin că un consum moderat de cafea poate aduce îmbunătățiri în viața unei persoane cu diabet de tip 2. Consumul cafelei trebuie făcut responsabil deoarece există și consecințe.
Cofeina, substanța de bază a cafelei, poate să deregleze nivelul de insulină. Acest lucru se poate întâmpla dacă băutura se consumă zilnic.În afară de cofeină, cafeaua mai conține substanțe precum antioxidanți și polifenoli.
Cafeaua conține un nivel crescut de magneziu, motiv pentru care poate fi de folos unei persoane diagnosticate cu diabet de tip 2.
Consumul cafelei este asociat cu imbunătățirea nivelului metabolic. De aceea, băutura poate ajuta inclusiv la menținerea unei greutății optime. În urma unui studiu realizat de cercetătorii americani, aceștia au descoperit că femeile au o rată mai mare decât bărbații de a fi predispuse diabetului de tip 2. Consumul de cafea moderat înseamnă între una și trei cești pe zi, spun experții.