Reclamă

Cum să nu te mai grăbești. Sfaturi care te pot ajuta să scapi de stres în noul an

De cele mai multe ori rutina zilei se simte ca o cursă contra cronometru. Chiar dacă nu se întâmplă așa în realitate, sunt mulți oameni care se grăbesc zilnic să îndeplinească fiecare sarcină din lista lor. Dacă ești în căutare de sfaturi care te pot ajuta să scapi de stres în noul an și te învață cum să nu te mai grăbești, ești în locul potrivit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 ianuarie 2024, 7:40

Graba este în strânsă legătură cu percepția unui deficit de timp. Cu alte cuvinte, atunci când ne simțim presați de timp, reacționăm în grabă și ne străduim să facem totul cât mai repede. Cu toate acestea, specialiștii susțin că graba nu aduce de fapt niciun beneficiu stării noastre și sănătății generale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi care te pot ajuta să scapi de stres în noul an

Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale lucrurilor pe care ajungi să le faci în grabă.

Așteptări și norme societale sunt atât de mari în acest timp încât unii oameni pun o presiune mare pe ei ca să se alinieze la ceea ce se cere. În aceste societăți, oamenii cred că, cu cât sunt mai ocupați, cu atât par mai productivi și de succes.

Unii oameni se grăbesc în interacțiunile lor sociale pentru a-și valida statutul. Sunt oameni care văd graba ca pe un mijloc de a-și valida importanța de sine.

Lipsa prioritizării joacă și ea un loc important care duce la lucruri făcute în grabă. Uneori, judecăm greșit valoarea și semnificația sarcinilor din listele noastre de activități și nu reușim să le acordăm prioritate. Drept urmare, ne comportăm ca și cum totul ar fi o urgență care trebuie făcută imediat. Amânarea și nerăbdarea pun sarcinile sub presiune pentru a ajunge la rezultate cât mai repede posibil.

Reclamă

Cum să nu te mai grăbești

Cauzele majore ale grabei sunt cele de mai jos, dar le poți da deoparte odată ce ai înțeles că e mai important să te bucuri mai mult de ceea ce faci. Iată câteva sfaturi pentru a începe procesul lucrurilor făcute atent și într-un ritm normal.

Prioritizează

Reclamă

Nu tot ce este de pe lista ta reprezintă o urgență. Cu siguranță, unele dintre sarcinile tale sunt mai importante și mai urgente decât altele. Încearcă să îți dai seama ce sarcini trebuie finalizate mai repede și concentrează-te pe ele.

Gestionează-ți timpul

Gestionarea timpului este esențială pentru a face totul la timp. Folosirea unui calendar pentru a planifica săptămâna sau luna te poate ajuta să împarți proiectele mari în bucăți mai mici și să ai timp pentru toate.

Gândește-te bine la ce ai de făcut

Uneori, este greu să ai răbdare când tot ce ne dorim este să ne atingem obiectivele. Practicarea mindfulness-ului te poate ajuta să înțelegi ce se întâmplă în jur.

Regândește-ți sarcinile

Ai prea multe de făcut, nu le poți amâna și vrei să fie totul perfect? Ia în considerare să le ceri celor din jur să te ajute mai mult sau să faceți cu rândul. Delegarea sarcinilor nu este un eșec, este o muncă de echipă, un pas către lucruri care sunt făcute atent și la timp.

Nu te transforma într-o persoană multitasking

Creierul poate procesa un lucru la un moment dat. Dacă sunt mai multe sarcini de rezolvat în același timp, prioritizează și tratează-le pe rând. În cele din urmă, ia în considerare încetinirea și procesarea tuturor informațiilor disponibile atunci când lucrezi la o sarcină. Deciziile pripite pot duce la eșec.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×