Reclamă

Cum să nu te mai grăbești. Sfaturi care te pot ajuta să scapi de stres în noul an

De cele mai multe ori rutina zilei se simte ca o cursă contra cronometru. Chiar dacă nu se întâmplă așa în realitate, sunt mulți oameni care se grăbesc zilnic să îndeplinească fiecare sarcină din lista lor. Dacă ești în căutare de sfaturi care te pot ajuta să scapi de stres în noul an și te învață cum să nu te mai grăbești, ești în locul potrivit.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 14 ianuarie 2024, 7:40

Graba este în strânsă legătură cu percepția unui deficit de timp. Cu alte cuvinte, atunci când ne simțim presați de timp, reacționăm în grabă și ne străduim să facem totul cât mai repede. Cu toate acestea, specialiștii susțin că graba nu aduce de fapt niciun beneficiu stării noastre și sănătății generale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sfaturi care te pot ajuta să scapi de stres în noul an

Iată câteva dintre cele mai frecvente cauze ale lucrurilor pe care ajungi să le faci în grabă.

Așteptări și norme societale sunt atât de mari în acest timp încât unii oameni pun o presiune mare pe ei ca să se alinieze la ceea ce se cere. În aceste societăți, oamenii cred că, cu cât sunt mai ocupați, cu atât par mai productivi și de succes.

Unii oameni se grăbesc în interacțiunile lor sociale pentru a-și valida statutul. Sunt oameni care văd graba ca pe un mijloc de a-și valida importanța de sine.

Lipsa prioritizării joacă și ea un loc important care duce la lucruri făcute în grabă. Uneori, judecăm greșit valoarea și semnificația sarcinilor din listele noastre de activități și nu reușim să le acordăm prioritate. Drept urmare, ne comportăm ca și cum totul ar fi o urgență care trebuie făcută imediat. Amânarea și nerăbdarea pun sarcinile sub presiune pentru a ajunge la rezultate cât mai repede posibil.

Reclamă

Cum să nu te mai grăbești

Cauzele majore ale grabei sunt cele de mai jos, dar le poți da deoparte odată ce ai înțeles că e mai important să te bucuri mai mult de ceea ce faci. Iată câteva sfaturi pentru a începe procesul lucrurilor făcute atent și într-un ritm normal.

Prioritizează

Reclamă

Nu tot ce este de pe lista ta reprezintă o urgență. Cu siguranță, unele dintre sarcinile tale sunt mai importante și mai urgente decât altele. Încearcă să îți dai seama ce sarcini trebuie finalizate mai repede și concentrează-te pe ele.

Gestionează-ți timpul

Gestionarea timpului este esențială pentru a face totul la timp. Folosirea unui calendar pentru a planifica săptămâna sau luna te poate ajuta să împarți proiectele mari în bucăți mai mici și să ai timp pentru toate.

Gândește-te bine la ce ai de făcut

Uneori, este greu să ai răbdare când tot ce ne dorim este să ne atingem obiectivele. Practicarea mindfulness-ului te poate ajuta să înțelegi ce se întâmplă în jur.

Regândește-ți sarcinile

Ai prea multe de făcut, nu le poți amâna și vrei să fie totul perfect? Ia în considerare să le ceri celor din jur să te ajute mai mult sau să faceți cu rândul. Delegarea sarcinilor nu este un eșec, este o muncă de echipă, un pas către lucruri care sunt făcute atent și la timp.

Nu te transforma într-o persoană multitasking

Creierul poate procesa un lucru la un moment dat. Dacă sunt mai multe sarcini de rezolvat în același timp, prioritizează și tratează-le pe rând. În cele din urmă, ia în considerare încetinirea și procesarea tuturor informațiilor disponibile atunci când lucrezi la o sarcină. Deciziile pripite pot duce la eșec.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×