Există o serie de motive pentru care acumulezi kilograme pe măsură ce schimbi prefixul. Acest lucru se petrece din cauza faptului că odată cu vârsta pierzi din țesutul muscular. Ia în considerare însă că există și moduri de veni în întâmpinarea acestei probleme și de a prelua controlul.
Cum să slăbești în funcție de vârstă
După ce ai atins 30 de ani încep să apară durerile inexplicabile, părul gri și te simți de parcă te transformi în mama ta. Colăceii din jurul taliei nu par să plece undeva, nici măcar atunci când reduci grăsimile.
Metabolismul tău încetinește și cu cât ai mai puțini mușchi cu atât arzi mai puține calorii. Scopul tău nu trebuie să fie să intri din nou în blugii din liceu, ci să te hrănești sănătos, direct proporțional cu efortul depus pe parcursul zilei.
Sfaturi utile vârstei de 30 de ani
Echilibrează-ți farfuria. Concentrează-te pe consumarea unor alimente variate. „Singurele modificări în alimentația ta care pot duce la pierderea în greutate, pe termen lung, sunt cele cu care poți trăi în timp”, susține Sarah Wing, fost președinte al Academiei de Nutriție din Vermont.
Folosește-ți timpul cu înțelepciune. Oamenii ocupați care au o familie pot folosi timpul dedicat meselor pentru a petrece timp cu membrii familiei lor, și pentru a organiza o masă echilibrată pentru toți aceștia. Astfel, nu trebuie să pierzi timp pentru a găti ceva separat pentru cei mici, ci te vei concentra pe crearea unui model sănătos de alimentație.
Organizare. Gândește totul de dinainte. Cumpără ingrediente din care poți încropi ușor o masă sănătoasă. Plănuiește mesele tale și ale familiei pentru a nu pierde timp cu asta în fiecare zi.
Sfaturi utile vârstei de 40 de ani
La această vârstă femeile experimentează o scădere a estrogenului, ceea ce favorizează acumularea kilogramele, în jurul taliei. Potrivit unui studiu, citat de Prevention.com, nivelul scăzut de estrogen este asociat creșterii în greutate, ceea ce mărește riscul diabetului de tip II și bolilor de inimă.
Tiroida ar putea și ea să îți saboteze planurile de slăbire. Tiroxina (T4) este un hormon care guvernează glanda tiroidă. Nivelul scăzut ale acestuia poate indica hipotiroidism, diagnosticat adeseori la femeile în vârstă de 40 de ani. Cum să slăbești în funcție de vârstă?
Hormonii. Cere-i medicului să îți testeze nivelul hormonal pentru a te asigura că nu suferi de eventuale dezechilibre.
Evită extremele. Cu siguranță nu ai luat în greutate doar în ultimele săptămâni, a fost un proces ce a durat câțiva ani. Nu încerca atunci nici să pierzi în greutate rapid, pentru că vei acumula kilogramele la fel de ușor cum le-ai pierdut.
Nu te grăbi când ești la masă. Dacă mănânci prea repede și nici nu ai timp să mesteci, e timpul să ai o altă abordare. Acordă mai multă atenție gusturilor, mirosurior, mănâncă fără să fii distrasă. Vei fi astfel mai satisfăcută, ceea ce ar putea duce chiar la consumul mai puținor calorii.
Sfaturi utile vârstei de 50 de ani
Aceasta este vârsta la care apar probleme fizice de lungă durată. Afecțiunile cronice, precum diabetul, poate interfera cu pierderea în greutate. În vreme ce medicamentele destinate hipertensiunii arteriale duc adeseori la creșterea în greutate. Cum să slăbești în funcție de vârstă? Adoptarea unor obiceiuri mai sănătoase de la o vârstă mai tânără te poate ajuta să reduci riscul de a dezvolta o afecțiune cronică, dar și să gestionezi mai bine una deja existentă.
„ Excesul de kilograme acumulate la 40 de ani, în combinație cu un stil de viață sedentar și stresul, ar putea duce la un atac de cord sau un accident vascular cerebral”
– Jamie Gold, antrenor de wellness certificat și autorul cărții Wellness by Design
Mergi la medic. Dacă ai o afecțiune cronică, consultă medicul în privința dietei și eforturilor tale de a-ți menține greutatea. Întreabă dacă vreunul dintre suplimentele sau medicamentele recomandate te pot împiedica în pierderea în greutate.
Încearcă ceva nou. Alege să faci o plimbare într-un parc care nu se află în apropierea casei tale. Mergi cu nepoțica ta la înot. Cu cât te scufunzi într-o rutină cu atât ești mai puțin motivată să fii activă.
Cheamă-ți și prietenele. Un grup de suport te poate ajuta să te mobilizezi. Vă veți susține una pe cealaltă să aveți un stil de viață mai sănătos, să faceți mai multă mișcare și poate să și să vă comunicați problemele.
Cercetătorii recomandă, de asemenea, să fii atentă la 3 lucruri dacă vrei să slăbești.