Reclamă

Cum te ajută 3 ore de exerciții fizice pe săptămână. Află ce spun antrenorii despre acest timp alocat activității fizice

Să faci mișcare este o parte importantă pentru un organism sănătos, dar știm, de asemenea, că nu este întotdeauna ușor. De cele mai multe ori, oamenii ajung în sala de sport pentru că vor să slăbească. Cu toate acestea, află cum te ajută 3 ore de exerciții fizice pe săptămână.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 10 februarie 2024, 6:02

Pentru majoritatea oamenilor, da, trei ore pe săptămână de exerciții fizice e bine, dar totul depinde de obiectivele tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cum te ajută 3 ore de exerciții fizice pe săptămână

„Trei ore pe săptămână de exerciții fizice sunt suficiente dacă scopul tău este să te miști. Să-ți menții starea fizică”, spune Jenny Liebl, director la Asociația Internațională de Științe Sportive. Se pare că acesta este un obiectiv realist, care nu e atât de greu de menținut.

Cara D’Orazio, instructor de fitness spune că, dacă faci exerciții în zona țintă a ritmului cardiac timp de o jumătate de oră, de cinci ori pe săptămână, e suficient să ai o sănătate bună. Tot ceea ce trebuie să știi este să dieta joacă și ea un rol important.

Specialiștii mai spun însă că și dacă faci exerciții pentru o durată mai mică de timp tot e mai bine decât nimic.

„Vreau să fiu clar, orice exercițiu este bun. El contează pentru sănătatea ta”, spune Eric Cohen, antrenor și sportiv de performanță. „Petrec mult timp convingând oamenii că o plimbare de 15 minute sau un curs video contează. Fă-o. Să nu crezi că dacă nu ai 30 sau 60 de minute pentru a te antrena, pur și simplu nu merită. Orice contează.”

Reclamă

Patru sau cinci plimbări de 30 de minute pe săptămână, te ajută să obții formă bună pentru mușchi și îmbunătățești sistemul cardio-respirator. Făcută în mod regulat, această rutină va îmbunătăți mult starea ta de sănătate.

Cu toate acestea, cei mai mulți oameni fac exerciții fizice de maximum trei ori pe săptămână, dar ar trebui să țintești ceva mai mult, dacă este posibil.

Ce trebuie să ai în vedere dacă vrei să și slăbești

Reclamă

De asemenea, este posibil să pierzi în greutate făcând exerciții fizice trei ore pe săptămână, dar există câțiva factori de luat în considerare.

Dacă poți rămâne în zona țintă a ritmului cardiac, pierderea în greutate este posibilă cu trei ore de exerciții pe săptămână! Cu toate acestea, trebuie să mănânci cantitatea adecvată de calorii pentru greutatea ta. A rămâne în zona țintă a ritmului cardiac pentru o jumătate de oră șase zile pe săptămână și a consuma cantitatea potrivită de calorii va crea deficitul necesar pentru a putea pierde în greutate.

Dacă nu știi sigur câte calorii trebuie să consumi pentru a avea o sănătate bună, discută cu un medic nutriționist. El te va ajuta cu măsurătorile corporale și te va îndruma și către o dietă personalizată.

Deficitul de calorii este necesar pentru o pierdere în greutate, dar acesta nu trebuie făcută cu orice preț. Pentru ca sănătatea organismului să nu fie afectată, asigură-te că îi oferi nutrienții, vitaminele și mineralele de care are nevoie. Hidratarea are și ea scopul ei în procesul de pierdere în greutate.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie într-o rochie neagră, cu trenă
Horoscop
Zodii care au probleme cu gestionarea furiei. Nativii care își pierd repede controlul
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par să aibă probleme cu încrederea în sine? Ei bine, se pare că astrologia ar putea avea câteva răspunsuri. Ai mai jos o listă cu zodii care...
2
Îndrăgostiți care zâmbesc și se țin în brațe pe un fundal gri
Horoscop
Compatibilitatea astrologică. Ce zodii se potrivesc cel mai bine împreună
Atunci când te întrebi dacă te potrivești cu o zodie anume este important să cunoști anumite trăsături de personalitate. Compatibilitatea astrologică este mult mai complicată decât să întrebi pe cineva în ce dată s-a...
3
Ghiocei plantați în pământ, înfloriți
Horoscop
Spune-mi ce floare ești ca să-ți spun cine ești. Limbajul simbolic al zodiacului floral
Ești ghiocel sau trandafir? Ziua de naștere este asociată cu diferite simboluri, inclusiv florile, care vorbesc despre personalitatea ta și poate chiar despre viitorul tău. Florile asociate cu luna ta de naștere ne spun...
4
O femeie și un bărbat, acoperiți de un balon inimă
Horoscop
Zodii care înșală în orice relație. De ce nu pot fi fidele partenerului de cuplu
Este ceva ce doare, adevărul trist, dar oamenii născuți sub aceste semne zodiacale înșală în fiecare zi persoana pe care o iubesc. Și în timp ce unora le place să se concentreze asupra celor...
5
prieteni care stau îmbrățișați și zâmbesc în timpul zilei însorite
Horoscop
Ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie. Află cum ești percepută în general
Oamenii își formează opinii și păreri despre cei din jur cu mult înainte de a-i cunoaște. Află ce cred ceilalți despre tine, în funcție de zodie și vezi cum poți să treci peste judecățile...
PARTENERI
×