Locul de depozitare al ouălor este un subiect controversat. O dezbatere constantă a existat tot timpul cu privire la faptul dacă acestea trebuie păstrare în frigider sau la temperatura camerei pe blatul din bucătărie. James Martin a împărtășit motivul crucial pentru care nu le ține niciodată la rece. Acesta a explicat de ce ar trebui să faci la fel și tu.
De ce e recomandat să nu mai pui niciodată ouăle în frigider
El a explicat că textura poroasă a „tuturor ouălor” este motivul pentru a le păstra la temperatura camerei.
După ce a copt două prăjituri Victoria cu diferite tipuri de ouă, James Martin a aprofundat diferențele dintre ouăle de găină și de rață. El le-a spus prezentatorilor că „calitatea ouălor este cheia” pentru o coacere ca la carte.
În timp ce scopul sfatului de gătit a fost de a vedea dacă prezentatorii ar putea identifica ce ouă au fost folosite în fiecare dintre prăjituri, James a remarcat că locul în care depozitezi ouăle poate afecta, de asemenea, felul în care acestea au gust în felurile de mâncare.
El a spus că, indiferent dacă folosești produse de la găini sau rațe, „toate ouăle sunt poroase”. Acesta este unul dintre motivele pentru care să „nu pui niciodată ouă în frigider”.
Bucătarul celebru a remarcat că textura cochiliei înseamnă că acestea „absorb toate aromele din frigider”. Ele pot ajunge să împrumute arome de la mai mult ingrediente, fără niciun avertisment, până când le mănânci.
Poate părea neplăcut să ai ouă „aromate”. Cu toate acestea, James a remarcat că textura lor poroasă poate fi folosită în avantajul tău.
Află de aici cum și în cât timp se gătesc corect ouăle.
El a spus: „Dacă ai trufe, de exemplu, în restaurant le punem într-un castron cu orez și punem ouăle deasupra și o folie alimentară și le lăsăm peste noapte. Când spargi ouăle dimineața la micul dejun pentru clienți, obții omletă cu trufe. Dar nu există de fapt trufe în ele. Aroma de trufe a trecut prin coaja oului”.
Cum pot pătrunde bacteriile în coaja oului
Nu doar mirosul sau gustul altor alimente se pot infiltra în coji de ouă. De fapt, potrivit unui expert de la British Lion, ouăle, bacteriile și mirosurile neplăcute pot pătrunde prin porii minusculi.
Experții în ouă au spus: „Este tentant să depozitezi ouăle în ceva care este fie mai practic, fie mai plăcut pentru ochi decât o cutie de bază. Este posibil să ai un suport pentru ouă în spirală cu aspect minunat. Sau un raft pentru ouă la îndemână în frigider. Adevărul este că nimic nu poate învinge cutia originală. Nu numai că cutia protejează ouăle, dar arată și data de expirare. O poți verifica ori de câte ori ești nesigur”.
Ei au sugerat să păstrezi ouăle în cutie dacă alegi să le depozitezi în frigider pentru a opri transferul bacteriilor și mirosurilor prin cojile de ouă. Experții au remarcat că pentru „calitate și siguranță optime”, ouăle trebuie păstrate la o temperatură constantă sub 20C.
Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să încerci să eviți să le muți prea des între temperaturi foarte reci și foarte calde. Dacă nu poți oferi o temperatură constantă în bucătărie, ei au sugerat să le păstrezi în frigider.
Deși aceasta este „cea mai bună practică” pentru a asigura o temperatură constantă, experții au avertizat împotriva gătirii ouălor direct din frigider. Când te apuci să folosești ouăle, ar trebui să le scoți din frigider cu aproximativ 30 de minute înainte de a le găti. E important să le readuce la temperatura camerei.