Există mai multe metode care păstrează afinele proaspete, dar o metodă a ieșit în evidență drept câștigătoare. Cea mai bună modalitate de a păstra afinele este prin clătirea lor, uscarea completă și apoi depozitarea lor în într-un recipient ermetic cu un prosop de hârtie între fiecare strat. Testările ulterioare ale aceastei metode au demonstrat că fructele de pădure s-au păstrat în condiții optime pentru cea mai lungă perioadă de timp.
Depozitarea corectă a afinelor
Dacă afinele sunt printre fructele tale preferate și vrei mereu să le consumi proaspete, ai mai jos mai multe metode care le pot face să reziste în timp.
Primul sfat important din acest articol este să le păstrezi pe un raft din mijlocul frigiderului. Chiar dacă afinele sunt destul de rezistente, nici pe departe la fel de delicate precum zmeura sau murele, au nevoie de atenție pentru a nu se strica. Principalele criterii care au stat la baza acestor metode de depozitare au fost textura și aroma.
Mod de păstrare afinelor: neclătite, în ambalajul original
- Alterare: 8%
- Prospețime: aproape două săptămâni
Este cu siguranță una dintre cele mai ușoare metode și probabil modul în care mulți oameni își păstrează afinele. Ele sunt păstrate pur și simplu, așa cum au fost ambalate de producători.
Metoda de păstrare a afinelor: neclătite, în ambalajul original, cu un prosop de hârtie dedesubt
- Alterarea: 7%
- Prospețime: aproape două săptămâni
Această metodă simplă este prezentată pe mai multe site-uri. Pur și simplu scoți din caserolă fructele, le pui un prosop de hârtie în partea de jos a recipientului și apoi pui fructele înapoi în ambalajul original. Depozitează-le pe un raft din mijlocul frigiderului.
Rezultate: Deși această metodă este foarte ușoară, nu pare să protejeze atât de bine boabele. Da, au rezistat aproape două săptămâni, dar nu aveau aceeași textură strălucitoare, iar 7% dintre fructe de pădure au devenit prea moi sau s-au uscat, scriu specialiștii.
Metoda de păstrare a afinelor: înmuiate într-o baie cu oțet, clătite, uscate și depozitate într-un recipient prin care circulă aerul
Alterarea: 7%
Prospețime: aproape două săptămâni
Ai nevoie de o soluție din 3 căni de apă și 1 cană de oțet alb. Pune mai apoi fructele de padure lasă-le 10 minute în compoziția obținută. Mai apoi clătește boabele, usucă-le complet și depozitează-le într-un recipient prin care circulă aerul.
Niciuna dintre fructele de pădure nu a prezentat semne prea mari de alterare la 5, 7 și 10 zile. În ziua 14, fructele de pădure pregătite și depozitate în acest fel aveau deteriorări în proporție de 7%, cu fructe de pădure moi și încrețite. Totuși, aroma era încă bună.