Reclamă

Dieta cu apă caldă. Cât de eficientă e și ce trebuie să faci

Apa este esențială pentru sănătatea generală a organismului, iar consumul de apă caldă sau fierbinte poate avea beneficii suplimentare, cum ar fi sprijinirea digestiei, îmbunătățirea circulației și reducerea stresului. Află mai multe despre dieta cu apă caldă din informațiile de mai jos.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 23 octombrie 2023, 7:37

Deși există puține cercetări științifice privind beneficiile consumului de apă caldă, susținătorii sănătății alternative susțin că apa caldă este o modalitate ușoară de a îmbunătăți sănătatea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dieta cu apă caldă

Dieta cu apă caldă a devenit din ce în ce mai populară în ultimul timp. Cu toate acestea, sunt puține informații despre ea, cât de eficientă este și ce trebuie să faci atunci când decizi să apelezi la ea.

În timp ce apa potabilă la orice temperatură poate susține bunăstarea generală, se crede că apa fierbinte poate oferi o serie de beneficii suplimentare pentru sănătate.

Oamenii au consumat băuturi calde de mii de ani. Ai mai jos câteva dintre potențialele beneficii ale regimulu cunoscut sub numele dieta cu apă caldă. Dieta cu apă caldă se bazează pe un singur principiu. E recomandat ca înainte de fiecare masă să bei un pahar cu apă încălzită. De asemenea, specialiștii mai spus că eviți alimentele bogate în carbohidrați și grăsimi și să bei câte un pahar cu apă caldă pe stomacul gol. De asemenea, e indicat să consumi alimente abia după 20 de minute de la terminarea paharului cu apă.

Digestie mai sănătoasă

Reclamă

Se spune că apa fierbinte este o modalitate ușoară de a îmbunătăți sănătatea. Când o persoană nu bea suficientă apă, intestinul subțire absoarbe cea mai mare parte a apei din alimente și băuturi. Acest lucru provoacă deshidratare și poate face mai dificilă mișcarea intestinală.

Deshidratarea cronică poate provoca constipație cronică. Această constipație poate face mișcările intestinale dureroase și poate provoca alte probleme, inclusiv hemoroizi și balonare.

Consumul de apă fierbinte ajută la descompunerea mai rapidă a alimentelor. Reduce riscul de constipație prin susținerea mișcărilor intestinale regulate.

Reclamă

Detoxifierea organismului

Specialiștii în domeniul medical susțin că apa fierbinte ar putea ajuta organismul să se detoxifice. Când apa este suficient de fierbinte pentru a crește temperatura corpului unei persoane, poate provoca transpirație. Transpirația elimină toxinele și poate ajuta la curățarea porilor.

Circulație îmbunătățită

Apa fierbinte este un vasodilatator, adică extinde vasele de sânge, îmbunătățind circulația. Acest lucru poate ajuta mușchii să se relaxeze și să reducă durerea. Deși nu există studii care au legat în mod direct apa fierbinte de îmbunătățirea susținută a circulației, chiar și îmbunătățirile scurte ale circulației pot susține o mai bună circulație a sângelui către mușchi și organe.

Pierderea în greutate

ResearchTrusted Source a susținut de multă vreme ideea că a bea mai multă apă poate ajuta o persoană să piardă în greutate. Acest lucru se poate datora parțial faptului că consumul de apă crește senzația de sațietate. Apa ajută, de asemenea, organismul să absoarbă nutrienții și elimină toxinele.

Un studiu publicat în 2003 a constatat că trecerea de la apă rece potabilă la apă caldă ar putea crește pierderea în greutate. Cercetătorii au descoperit că consumul a 500 ml de apă înainte de masă a crescut metabolismul cu 30%.

Reducerea durerii

Apa fierbinte îmbunătățește circulația și, de asemenea, poate îmbunătăți fluxul sanguin, în special la mușchii răniți. Nicio cercetare nu a legat direct consumul de apă caldă de ameliorarea durerii.

Cu toate acestea, oamenii folosesc în mod obișnuit pachete de căldură și sticle cu apă fierbinte pentru a reduce durerea. Consumul de apă caldă poate oferi o oarecare ameliorare a durerii interne, dar este important de reținut că o temperatură ridicată poate, de asemenea, exacerba umflarea.

Care sunt riscurile dietei cu apă caldă

Riscul principal de a bea apă caldă este acela de a te arde. Apa care se simte caldă pe vârful degetului poate arde limba sau gâtul. O persoană ar trebui să evite consumul de apă care este aproape de temperatura de fierbere și ar trebui să o testeze întotdeauna înainte de a înghiți.

Consumul de apă fierbinte într-o cană acoperită, izolată poate reduce riscul de a vărsa apa și de a te arde.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×