Acest fel de mâncare este perfect echilibrat în arome și texturi. Cartofii sunt îmbogățiți cu smântână și unt pentru cremozitate, dar și cu ulei de măsline pentru o notă de rafinament. Usturoiul adăugat oferă o aromă subtilă, iar pătrunjelul proaspăt tocat oferă o notă de prospețime. Acest preparat franțuzesc este adesea servit ca garnitură pentru diverse feluri de carne sau pește, dar poate fi savurat și ca atare, pentru a aprecia pe deplin bogăția sa simplă și reconfortantă.
Tot din bucătăria franțuzească ne mai bucurăm și de popularii cartofi Duchesse, a căror rețetă o poți descoperi aici.
În continuare, îți oferim rețeta cartofilor zdrobiți, detaliată pas cu pas.
Écrasé de cartofi – Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 100 ml smântână pentru gătit
- 50 g unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 căței de usturoi zdrobiți (opțional)
- sare și piper după gust
- câteva fire de pătrunjel proaspăt.
Rețeta de cartofi zdrobiți – Mod de preparare
Mai întâi, vei pregăti toate ingredientele, pe care le aduni pe masa de lucru, pentru a le avea la îndemână.
Curăță cartofii de coajă, clătește-i bine cu apă rece și taie-i în cuburi mari. Pune-i într-o oală mare și adaugă apă peste ei, cât să fie bine acoperiți. Mai adaugă și sare, apoi fierbe-i până când se pătrund foarte bine, timp de aproximativ 15-20 de minute.
Curăță usturoiul, clătește-l bine și trece-l prin presă sau toacă-l mărunt cu cuțitul.