Unele studii sugerează că mierea poate oferii beneficii antidepresive, anticonvulsivante și anti-anxietate. S-a demonstrat că mierea poate ajuta inclusiv la tulburările de memorie. O linguriță de miere de 20 de grame conține doar 61 de calorii și este o alternativă ideală pentru zahărul rafinat. Află mai multe despre vitaminele și mineralele care se găsesc în miere și de ce aceasta este importantă în dieta ta.
Efectele benefice ale consumului de miere
Mierea este un lichid vâscos pe care albinele îl produc din nectarul plantelor. Iubită în întreaga lume pentru dulceața și profunzimea aromei, mierea este folosită în rețete alimentare, dar și în viața de zi cu zi ca remediu la diferite probleme de sănătate. Mirosul, culoarea și gustul mierii variază de cele mai multe ori în funcție de tipul florilor din care este obținută. Însă mierea are serie de beneficii potențiale pentru sănătate și joacă un rol important în mai multe remedii casnice și tratamente de medicină alternativă.
Ajută la reducerea inflamației
Printre efectele benefice ale consumului de miere se numără și reducerea inflamației din corp. Lisa Andrews, medic nutriționist, vorbește în amănunt despre acest beneficiu al mierii. Conform acesteia, mierea conține proprietăți antiinflamatorii și ajută la scăderea nivelului de prostaglandine din sânge. Mai multe studii realizate în ultimi ani și publicate în International Journal of Research and Review au arătat că mierea poate reduce dismenoreea (menstruația dureroasă). Iată o listă cu alimente care produc inflamația în corp și pe care ar fi potrivit să le ocolești pentru un corp sănătos.
Ajută la reducerea severității unei răceli
Mierea se află pe lista de alimente care întăresc sistemul imunitar. Probabil și ție ți s-a recomandat o ceașcă de ceai cald cu o linguriță de miere atunci când erai răcită. Există un motiv bine întemeiat care stă la baza acestei recomandări. Consumul de miere poate ajuta la reducerea simptomelor infecțiilor respiratorii superioare. Mierea poate funcționa și ca un remediu împotriva tusei care poate apărea în timpul răcelii. Cu toate acestea, specialiștii atrag atenția cu privire la consumul de miere al copiilor mai mici de un an.
Ajută la sănătatea inimii
Printre efectele benefice ale consumului de miere se numără și îmbunătățirea sănătății inimii. Mierea poate fi adăugată chiar și în micul dejun lângă iaurtul cu fulgi de ovăz sau într-un smoothie delicios. Mierea are nenumărate beneficii asupra sănătății inimii și este un antioxidant puternic. Mierea de calitate înaltă care nu a trecut printr-un proces îndelungat de procesare își menține proprietățile antioxidante care sunt benefice pentru inima și nu numai. Antioxidanții protejează celulele de deteriorarea provocată de radicalii liberi și previn o varietate de boli, inclusiv cele de inimă.
Te protejează de efectele radicalilor liberi
Cu siguranță și tu ai auzit de o mulțime de produse de îngrijire care te protejează de radicalii liberi. Mierea are nenumărate proprietăți benefice, iar una dintre acestea ține tocmai de protecția împotriva radicalilor. Beneficiile antioxidante sunt ca o barieră împotriva daunelor produse de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt atomi sau molecule care produc de regulă daune la nivelul celulelor tale, acesta este și motivul pentru care ar trebui să incluzi în dieta ta alimente care să te protejeze împotriva lor.