Reclamă

Efectele consumului de hamsii. Ce spun cele mai recente studii ale nutriționiștilor

Hamsiile sunt vedetele sezonului cald, în special pe litoral. Acestea sunt ușor de preparat și se bucură de o popularitate tot mai mare în rândul iubitorilor de pește. Ți-am pregătit o listă cu efectele consumului de hamsii. Hai să descoperim împreună ce beneficii au acestea pentru organism, dar și care sunt avertismentele nutriționiștilor cu privire la consumul lor mult prea des.

Publicat: 7 august 2022, 6:08

Hamsiile sunt mici, dar bogate în nutrienți benefici organismului. Acestea pot fi incluse într-o mulțime de preparate sănătoase, dar cel mai adesea sunt prăjite și servite cu lămâie. Preparate în mod corect, hamsiile pot avea un efect surprinzător asupra sănătății tale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Efectele benefice ale consumului de hamsii

Hamsiile sunt de regulă niște peștișori de dimensiuni mici. În ciuda dimensiunii, hamsiile sunt aromate și bogate în nutrienți. De regulă acestea sunt considerate a fi sărate, însă gustul variază în funcție de metoda de preparare.

Conform publicației Healthline.com, 45 de grame de hamsii, care nu sunt îmbibate în ulei, pot conține 95 de calorii. Acestea mai conțin 13 grame de proteine, 4 grame de grăsimi, vitamina B3, Seleniu și Vitamina B12. Hamsiile sunt bogate în fier și calciu.

Fierul ajută la transportarea oxigenului, în timp ce calciul este ajutorul de nădejde în creșterea și dezvoltarea sistemului osos. Hamsiile sunt bogate în acizi grași omega-3 și ajută la îmbunătățirea sănătății inimii. Acizi grași omega-3 ajută la îmbunătățirea tensiunii arteriale, reduc inflamația și ajută la reglarea colesterolului.

Mai multe studii au demonstrat faptul că hamsiile sunt bogate în seleniu Se pune că acesta reduce riscul de apariție al bolilor de inimă. Pentru iubitoarele de sport trebuie să știe că hamsiile sunt bogate în proteine.

Reclamă

Uite aici o listă amănunțită cu alimente bogate în proteine pe care le poți include în dieta ta. Mai mult, se spune că acizii grași din hamsii ar ajuta la îmbunătățirea sănătății creierului. Se pare că persoanele care consumă hamsii ar putea reduce riscul de apariție a de demenței și a depresiei.

Contraindicații în consumul de hamsii

Ca orice produs alimentar, când vine vorba de consumul în exces de hamsii, specialiștii încearcă să avertizeze cu privire la potențialele efecte negative asupra sănătății organismului. Hamsiile sunt bogate în sodiu și pot afecta sănătatea inimii și a rinichilor.

Reclamă

Consumul mult prea mare de sodiu ar putea duce la creșterea presiuniii arteriale. Persoanele care suferă de diabet sau boli ale rinichilor nu ar trebui să consume alimente bogate în sodiu. În plus, cele mai multe persoane aleg să prepare hamsiile prin prăjire.

Acestea devin o adevărată bombă calorică datorită băii de ulei la care sunt supuse. În timp, persoanele care consumă mult prea multe hamsii ar putea observa probleme de sănătate apărute din cauza inflamației crescute din organism. Pentru reducerea inflamației specialiștii recomandă alimentele bogate în antioxidanți care să lupte împotriva radicalilor liberi și a stresului oxidativ.

Modul de preparare al hamsiilor influențează direct efectul acestora asupra sănătății organismului, sunt specialiștii. Încearcă să le incluzi în dieta ta cu moderație și să le prepari într-un mod cât mai sănătos cu putință pentru a te bucura de beneficiile lor.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O zână cu aripi, care stă speriată la pământ
Horoscop
Zodii care preferă să trăiască singure. Nativii care se simt mai bine atunci când au intimitate
Există atât de multe lucruri care merită spuse despre viața personală atunci când locuiești singură. Pacea și liniștea, filmele preferate, ora de culcare târzie și faptul că nu trebuie să dai nimănui nicio explicație....
2
Bianca Censori și Kanye West într-o mașină privată
Divertisment
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață
Bianca Censori a purtat o ținută transparentă și a fost la un pas de un accident vestimentar. Partenera lui Kanye West a avut o apariție îndrăzneață pe străzile din Los Angeles. Imaginile cu diva...
3
O femeie îmbrăcată într-o rochie roșie, impunătoare
Horoscop
Cele mai norocoase zodii în funcție de luna în care s-au născut. Ei sunt fericiții zodiacului
Astrologii ne spun că data nașterii are un rol aparte în doza de noroc cu care ne neștem. Însă te-ai întrebat vreodată care dintre lunile anului poartă mai mult noroc? În acest articol, vei...
4
O femeie tânără cu ochelari de soare la ochi și un ruj portocaliu pe buze
Frumusețe
Nuanțele de ruj care te îmbătrânesc. De ce culori să te ferești, potrivit specialiștilor
Uneori este suficient să accentuezi buzele cu ruj pentru a te simți mai încrezătoare în sine. Această metodă va atrage o mulțime de priviri asupra ta, lucru care te va face să te simți...
5
Charles Spencer surprins într-o fotografie portret la Althorp House
Divertisment
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana spune că este îngrijorat
Charles Spencer a vorbit despre starea de sănătate a lui Kate Middleton. Fratele Prințesei Diana este îngrijorat pentru soția Prințului William. Charles a oferit mai multe informații într-un interviu recent. Charles Spencer a vorbit...
PARTENERI
×