Carnea de miel este gătită în feluri diverse în această perioadă. Ea ocupă un loc aparte pe masa de sărbători. Sunt puțini cei care nu o includ în meniul pentru Paște.
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă
Dacă și tu vrei să ai parte de o friptură de miel la cuptor foarte fragedă, atunci ține cont de sfaturile de mai jos. Indiferent dacă friptura de miel este des regăsită pe masa familiei tale sau o încerci pentru prima dată, gustul ei poate fi îmbunătățit dacă aplici trucurile necesare.
Gătirea cărnii de miel poate părea un procedeu complex, care te poate intimida la început. Cu toate acestea, odată ce cunoaști temperatura și timpul potrivit pentru gătirea ei, cuptorul face cea mai mare parte a muncii pentru tine.
Pulpa și coastele de miel sunt cele mai fragede bucăți și sunt grozave pentru o friptură delicioasă. Cu toate acestea, coastele de miel au nevoie de mai puțin timp de gătire decât pulpa.
Coastele de miel se prăjesc în prealabil într-o tigaie pentru a se rumeni peste tot, apoi se dau la cuptor timp de 10-25 de minute la 220°C, în funcție de preferințele de consum.
Pulpa de miel are nevoie să stea 20-30 minute la 180°C.
Mielul este cel mai bun atunci când este servit gătit rare sau medium. Dacă ai un termometru de bucătărie, este rare la 60°C, medium-rare la 60-65°C și medium la 65-70°C.
Înainte să citești cu atenție sfaturile de mai jos, dacă ești în căutare de rețete pentru masa de Paște, poți încerca și rețeta de pulpă de miel cu cartofi la cuptor. Te vei bucura de o friptură fragedă și suculentă. Garnitura e nelipsită de pe masă, așa că acești cartofi cu unt și condimentați cu sare și boia de ardei iute, sunt alegerea perfectă.
Cum să pui carnea de miel în tavă
Unge carnea de miel cu unt, cu ajutorul unui cuțit mic și ascuțit. Acest lucru va ajuta carnea să aibă o suprafață frumoasă, crocantă și rumenită.
Marinează mielul peste noapte sau timp de cel puțin 30 de minute. Poți utiliza lămâie, usturoi și rozmarin, boia de ardei, chimen și coriandru. Pentru a asezona perfect carnea de miel, o altă combinație reușită este cea de tarhon, cimbru, mărar, usturoi și puțin cognac sau vin roșu sec. Mai poți adăuga un strop de nucșoară.
Scoate mielul din frigider cu doar 15-20 de minute înainte de a-l găti. Acest lucru îl va ajuta să se gătească frumos și uniform.
Asigură-te că tava sau vasul în care vrei să gătești carnea de miel are părțile laterale suficient de înalte pentru a împiedica scurgerea aromelor sau grăsimii în cuptor.
Utilizează un vas care este aproape de dimensiunea bucăților de carne. În acest fel, aromele nu se vor arde și nu vor da un gust amar fripturii.