Reclamă

Fructe recomandate după vârsta de 50 de ani. De ce sunt esențiale pentru sănătatea ta

Înaintarea în vârstă vine la rândul său cu mai multe responsabilități față de organismul nostru. Pe măsură ce înaintezi în vârstă metabolismul încetinește și are nevoie de ajutor din partea ta. Ți-a pregătit o listă fructe care sunt recomandate după vârsta de 50 de ani.

Publicat: 9 iulie 2022, 6:08

Nutriționiștii spun tot timpul accent asupra alimentației pe care o avem. Aceasta este cu atât mai importantă cu cât înaintezi în vârstă. Corpul nu mai are un sistem imunitare la fel de puternic și metabolismul devine tot mai lent. Problemele de sănătate pot apărea mult mai rapid fără un stil de viață activ și fără o alimentație echilibrată.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fructe recomandate după vârsta de 50 de ani

Fructele sunt o sursă excelentă de zahăr, mai ales pentru persoanele care au peste 50 de ani. Alimentele care conțin zahăr procesat ar trebui evitate cât mai mult, prin urmare înlocuirea lor cu fructe ar putea fi o opțiune ideală. Mai mult, acestea sunt bogate în nutrienți benefici pentru organism.

Fructele sunt surse minunate de vitamine și minerale. Iată care sunt cele mai bune fruct pe care le poți consuma și de ce sunt recomandate în special persoanelor care au trecut de 50 de ani. 

Zmeură

Zmeura se află pe lista de fructe recomandate după vârsta de 50 de ani. Acesta este bogată în fibre și are un conținut foarte scăzut de zahăr. O cană mică de zmeură poate ajunge să conțină chiar și opt grame de fibre. Fibrele sunt esențiale pentru o bună funcționare a organismului.

Reclamă

Acestea oferă rapid senzația de sațietate și te ajută să te simți plină pentru o perioadă mai lungă de timp. Dacă te confrunți cu kilogramele în plus, atunci alimentele bogate în fibre sunt ideale pentru tine.

Fibrele solubile din zmeură ajută inclusiv la reducerea colesterolului, dar și la reglarea sistemului digestiv.

Colesterolul redus este asociat cu scăderea riscului de apariție a bolilor de inimă și a diabetului. Zmeura poate fi inclusă la micul dejun sau ca  simplă gustare între mese.

Reclamă

Mere verzi

Merele sunt fructele ideale pentru o gustare între mesele principale. Acestea sunt bogate în fibre și sărace în zahăr. În plus merele conțin calorii negative și te ajută în procesul de slăbire. Merele verzi sunt mult mai sărace în zahăr ca cele roșii și au un impact mult mai pozitiv asupra organismului tău.

Acestea ajută la reglarea glicemiei și îți stabilizează nivelul de energie. În plus ar putea ajuta la scăderea riscului de apariție a diabetului, ceea ce ar duce la prelungirea vieții. Mesele tale ar trebui să fie însoțite de gustări sănătoase bogate în fibre, cum sunt merele.

Portocale

Portocalele se numără și ele pe lista de fructe recomandate după vârsta de 50 de ani. Acestea sunt ușor de transportat și sunt bogate în nutrienți benefici. Pe lângă vitamina C, portocalele au un conținut ridicat de potasiu. Potasiu și sodiul funcționează foate bine împreună pentru a regla presiunea arterială. Sodiul crește presiunea arterială, în timp ce potasiul o poate reduce.

Presiunea arterială este importantă în prevenția bolilor cardiovasculare. Dacă alegi alimentele bogate în potasiu trebuie să știi că acestea te pot ajuta să scazi presiunea arterială în timp. Cu toate acestea, fructele sănătoase trebuie combinate cu o rutină de exerciții pe care să o urmezi ori de câte ori ai ocazia.

Pepene galben

Pepenele galben este bogat în vitamina C și are un conținut semnificativ de apă. Acesta este benefic atât pentru sănătatea rinichilor, dar și a pieli. Pepenele galben este excelent pentru a te hidrata,dar și pentru a te răsfăța cu o gustare sănătoasă pe timp de vară. 90 % din conținutul pepenelui galben este reprezentat de apă.

Vitamina C funcționează foarte bine pentru stimularea producției de colagen. Pe măsură ce înaintezi în vârstă corpul tău produce mult mai dificil colagenul care oferă elasticitatea peieii. Mai mult, pepenele galben ajută la eliminarea toxinelor din organism și îmbunătățește sănătatea rinichilor. 

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×