Reclamă

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură

Dacă dorești o rețetă rapidă și sigură pentru gemuri și dulcețuri de fructe, poți apela la zahărul gelifiant. Îți oferim mai jos o rețetă de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 mai 2023, 6:08 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:36

Zahărul gelifiant a fost conceput special pentru prepararea dulcețurilor, gemurilor și jeleurilor. Este un tip de zahăr cu rolul de a lega dulceața într-un timp foarte scurt. Astfel, fructele își vor păstra savoarea, culoare, dar și proprietățile. Ingredientul principal din conținutul zahărului gelifiant este pectina. Pectina este un compus organic, care prin fierbere cu apă, va căpăta aspectul unui jeleu. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Găsești în comerț mai multe variante de zahăr gelifiant. Proporția folosirii acestuia în raport cu cantitatea de fructe este menționată pe ambalaj.

Proporția de 1:1 înseamnă ca vei folosi aceeași cantitate și de zahăr și de fructe. Mai găsești zahăr cu proporția de 2:1, ceea ce înseamnă două părți fructe și una de zahăr. În plus, găsești o variantă a zahărului gelifiant specială pentru diabetici.

Descoperă aici și o rețetă de gem de căpșuni fără zahăr, mai sănătoasă, dar foarte gustoasă, iar mai jos, îți oferim una dintre rețetele de gem în care folosești zahărul gelifiant.

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant – Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni curățate
  • 1 kg de zahăr gelifiant cu proporția 1:1.
Reclamă

Rețeta gemului cu zahăr gelifiant – Mod de preparare

Avantajul folosiri zahărului gelifiant în rețetele de gem sau dulceață este că acesta are atât rol de îndulcire, cât și de conservare, dar și de scurtare a timpului de preparare. Nu mai ai nevoie nici de sucul de lămâie adăugat pentru conservare și pentru a nu se zaharisi dulcețurile și gemurile. Bineînțeles că îl poți adăuga, dacă dorești să mai diminuezi din gustul dulce sau pentru a potența aroma.

Procesul de preparare a gemului folosind zahărul gelifiant nu depășește mai mult de 20 de minute. În acest timp, includem și pregătirea fructelor și fierberea lor. Descoperă și o rețetă de gem de căpșuni cu mentă.

Reclamă

Cum prepari gem de căpșuni cu zahăr gelifiant

Începe cu sortarea căpșunilor și optează pentru cele mai coapte. Spală-le, scurge-le foarte bine și curăță-le de frunze și codițe. Cântărește-le și pune-le într-o cratiță cu baza dublă.

Adaugă zahărul gelifiant peste căpșuni și amestecă-le bine cu acesta.

Căpșuni amestecate cu zahăr gelifiant
Căpșunile se amestecă cu zahărul gelifiant apoi se pasează ușor / Profimedia Images

Apoi, cu o ustensilă de pasat cartofii pentru piure, zdrobește-le ușor. Pentru gem, este necesar să fie zdrobite pentru a se forma puțin sirop. Pentru dulceață, nu vei zdrobi decât o mică parte din ele.

Nu este necesar să transformi căpșunile în piure. Urmărește să rămână și bucăți mai mari printre acestea. Gemul va avea un aspect mai plăcut. Le transformi în piure atunci când dorești să le separi de semințe. După fierbere, gemul se va trece prin sită și vei obține un jeleu.

Înainte de a fierbe gemul, ocupă-te de sterilizarea borcanelor pentru a le avea pregătite.

După ce ai zdrobit puțin fructele pune cratița la foc de intensitate medie și lasă gemul să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă și micșorează intensitatea focului la minim. Din acest moment, lasă gemul să fiarbă timp de 4-5 minute.

Pune deliciosul gem de căpșuni cu zahăr gelifiant fierbinte în borcanele, de asemenea, fierbinți. Înfiletează capacele borcanelor și acoperă-le cu o pătură. Le lași acolo până la răcirea completă. Apoi le poți eticheta frumos și le depozitezi în cămară.

Va fi delicios servit la micul dejun pe felii de pâine.

Gem de căpșuni pe felia de pâine și în bol de sticlă
Căpșunile își vor păstra culoarea și aroma pe toată perioada conservării / Profimedia Images

Poți folosi gemul de căpșuni și în rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de cornulețe cu borș în aluat și gem de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
fată frumoasă cu ochii închiși pe un fundal închis la culoare
Horoscop
4 zodii intuitive potrivit astrologilor. Acești nativi au al șaselea simț
Indiferent dacă ești conștientă sau nu că unele persoane pot citi gândurile, iată că specialiștii în domeniu te ajută în acest sens. Află care sunt cele 4 zodii intuitive potrivit astrologilor și vezi cum...
2
O femeie care ține pe masă o ceașcă cu ceaiul care poate ajuta la reglarea glicemiei
Sănătate
Ceaiul care ar putea ajuta la reglarea glicemiei. De ce recomandă specialiștii să-l incluzi în dieta ta
Sezonul rece este perfect pentru consumul de ceai. Specialiștii au dezvăluit ceaiul care ar putea ajuta la reglarea glicemiei. Dacă te confrunți cu probleme din cauza nivelului de zahăr din sânge, atunci această băutură...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie verde și reprezintă una dintre cele trei zodii care își descoperă scopul pe 3 noiembrie 2024
Horoscop
Trei zodii își descoperă adevăratul scop pe 3 noiembrie 2024. Află dacă te numeri printre ele
Există trei zodii care își descoperă adevăratul scop pe 3 noiembrie 2024. Din punct de vedere astrologic, este o perioadă minunată, cu Luna Nouă în Scorpion. Aceasta ăi va ajuta pe nativii din zodic...
4
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna noiembrie 2024. 4 zodii sunt favoritele astrelor
Nativii din zodiac vor avea parte de noi începuturi pe plan amoros. Horoscopul dragostei pentru luna noiembrie 2024 vine cu previziuni pentru toată lumea. Nu este de mirare că este o perioadă plină de...
5
Două borcane cu gogoșari puși la murați
Rețete
Ingredientul secret pentru cei mai buni gogoșari murați. Trucul pe care puține gospodine îl cunosc
Puține gospodine cunosc acest truc când vine vorba de murături. Este vorba despre ingredientul secret pentru a obține cei mai buni gogoșari murați. Aceste mici schimbări în rețeta tradițională vor face diferența de gust....
PARTENERI
×