Reclamă

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură

Dacă dorești o rețetă rapidă și sigură pentru gemuri și dulcețuri de fructe, poți apela la zahărul gelifiant. Îți oferim mai jos o rețetă de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 mai 2023, 6:08 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:36

Zahărul gelifiant a fost conceput special pentru prepararea dulcețurilor, gemurilor și jeleurilor. Este un tip de zahăr cu rolul de a lega dulceața într-un timp foarte scurt. Astfel, fructele își vor păstra savoarea, culoare, dar și proprietățile. Ingredientul principal din conținutul zahărului gelifiant este pectina. Pectina este un compus organic, care prin fierbere cu apă, va căpăta aspectul unui jeleu. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Găsești în comerț mai multe variante de zahăr gelifiant. Proporția folosirii acestuia în raport cu cantitatea de fructe este menționată pe ambalaj.

Proporția de 1:1 înseamnă ca vei folosi aceeași cantitate și de zahăr și de fructe. Mai găsești zahăr cu proporția de 2:1, ceea ce înseamnă două părți fructe și una de zahăr. În plus, găsești o variantă a zahărului gelifiant specială pentru diabetici.

Descoperă aici și o rețetă de gem de căpșuni fără zahăr, mai sănătoasă, dar foarte gustoasă, iar mai jos, îți oferim una dintre rețetele de gem în care folosești zahărul gelifiant.

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant – Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni curățate
  • 1 kg de zahăr gelifiant cu proporția 1:1.
Reclamă

Rețeta gemului cu zahăr gelifiant – Mod de preparare

Avantajul folosiri zahărului gelifiant în rețetele de gem sau dulceață este că acesta are atât rol de îndulcire, cât și de conservare, dar și de scurtare a timpului de preparare. Nu mai ai nevoie nici de sucul de lămâie adăugat pentru conservare și pentru a nu se zaharisi dulcețurile și gemurile. Bineînțeles că îl poți adăuga, dacă dorești să mai diminuezi din gustul dulce sau pentru a potența aroma.

Procesul de preparare a gemului folosind zahărul gelifiant nu depășește mai mult de 20 de minute. În acest timp, includem și pregătirea fructelor și fierberea lor. Descoperă și o rețetă de gem de căpșuni cu mentă.

Reclamă

Cum prepari gem de căpșuni cu zahăr gelifiant

Începe cu sortarea căpșunilor și optează pentru cele mai coapte. Spală-le, scurge-le foarte bine și curăță-le de frunze și codițe. Cântărește-le și pune-le într-o cratiță cu baza dublă.

Adaugă zahărul gelifiant peste căpșuni și amestecă-le bine cu acesta.

Căpșuni amestecate cu zahăr gelifiant
Căpșunile se amestecă cu zahărul gelifiant apoi se pasează ușor / Profimedia Images

Apoi, cu o ustensilă de pasat cartofii pentru piure, zdrobește-le ușor. Pentru gem, este necesar să fie zdrobite pentru a se forma puțin sirop. Pentru dulceață, nu vei zdrobi decât o mică parte din ele.

Nu este necesar să transformi căpșunile în piure. Urmărește să rămână și bucăți mai mari printre acestea. Gemul va avea un aspect mai plăcut. Le transformi în piure atunci când dorești să le separi de semințe. După fierbere, gemul se va trece prin sită și vei obține un jeleu.

Înainte de a fierbe gemul, ocupă-te de sterilizarea borcanelor pentru a le avea pregătite.

După ce ai zdrobit puțin fructele pune cratița la foc de intensitate medie și lasă gemul să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă și micșorează intensitatea focului la minim. Din acest moment, lasă gemul să fiarbă timp de 4-5 minute.

Pune deliciosul gem de căpșuni cu zahăr gelifiant fierbinte în borcanele, de asemenea, fierbinți. Înfiletează capacele borcanelor și acoperă-le cu o pătură. Le lași acolo până la răcirea completă. Apoi le poți eticheta frumos și le depozitezi în cămară.

Va fi delicios servit la micul dejun pe felii de pâine.

Gem de căpșuni pe felia de pâine și în bol de sticlă
Căpșunile își vor păstra culoarea și aroma pe toată perioada conservării / Profimedia Images

Poți folosi gemul de căpșuni și în rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de cornulețe cu borș în aluat și gem de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×