Reclamă

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant. Rețetă rapidă și sigură

Dacă dorești o rețetă rapidă și sigură pentru gemuri și dulcețuri de fructe, poți apela la zahărul gelifiant. Îți oferim mai jos o rețetă de gem de căpșuni cu zahăr gelifiant.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 16 mai 2023, 6:08 / Actualizat: 25 ianuarie 2024, 12:36

Zahărul gelifiant a fost conceput special pentru prepararea dulcețurilor, gemurilor și jeleurilor. Este un tip de zahăr cu rolul de a lega dulceața într-un timp foarte scurt. Astfel, fructele își vor păstra savoarea, culoare, dar și proprietățile. Ingredientul principal din conținutul zahărului gelifiant este pectina. Pectina este un compus organic, care prin fierbere cu apă, va căpăta aspectul unui jeleu. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Găsești în comerț mai multe variante de zahăr gelifiant. Proporția folosirii acestuia în raport cu cantitatea de fructe este menționată pe ambalaj.

Proporția de 1:1 înseamnă ca vei folosi aceeași cantitate și de zahăr și de fructe. Mai găsești zahăr cu proporția de 2:1, ceea ce înseamnă două părți fructe și una de zahăr. În plus, găsești o variantă a zahărului gelifiant specială pentru diabetici.

Descoperă aici și o rețetă de gem de căpșuni fără zahăr, mai sănătoasă, dar foarte gustoasă, iar mai jos, îți oferim una dintre rețetele de gem în care folosești zahărul gelifiant.

Gem de căpșuni cu zahăr gelifiant – Ingrediente

  • 1 kg de căpșuni curățate
  • 1 kg de zahăr gelifiant cu proporția 1:1.
Reclamă

Rețeta gemului cu zahăr gelifiant – Mod de preparare

Avantajul folosiri zahărului gelifiant în rețetele de gem sau dulceață este că acesta are atât rol de îndulcire, cât și de conservare, dar și de scurtare a timpului de preparare. Nu mai ai nevoie nici de sucul de lămâie adăugat pentru conservare și pentru a nu se zaharisi dulcețurile și gemurile. Bineînțeles că îl poți adăuga, dacă dorești să mai diminuezi din gustul dulce sau pentru a potența aroma.

Procesul de preparare a gemului folosind zahărul gelifiant nu depășește mai mult de 20 de minute. În acest timp, includem și pregătirea fructelor și fierberea lor. Descoperă și o rețetă de gem de căpșuni cu mentă.

Reclamă

Cum prepari gem de căpșuni cu zahăr gelifiant

Începe cu sortarea căpșunilor și optează pentru cele mai coapte. Spală-le, scurge-le foarte bine și curăță-le de frunze și codițe. Cântărește-le și pune-le într-o cratiță cu baza dublă.

Adaugă zahărul gelifiant peste căpșuni și amestecă-le bine cu acesta.

Căpșuni amestecate cu zahăr gelifiant
Căpșunile se amestecă cu zahărul gelifiant apoi se pasează ușor / Profimedia Images

Apoi, cu o ustensilă de pasat cartofii pentru piure, zdrobește-le ușor. Pentru gem, este necesar să fie zdrobite pentru a se forma puțin sirop. Pentru dulceață, nu vei zdrobi decât o mică parte din ele.

Nu este necesar să transformi căpșunile în piure. Urmărește să rămână și bucăți mai mari printre acestea. Gemul va avea un aspect mai plăcut. Le transformi în piure atunci când dorești să le separi de semințe. După fierbere, gemul se va trece prin sită și vei obține un jeleu.

Înainte de a fierbe gemul, ocupă-te de sterilizarea borcanelor pentru a le avea pregătite.

După ce ai zdrobit puțin fructele pune cratița la foc de intensitate medie și lasă gemul să fiarbă până când se formează spumă la suprafață. Înlătură această spumă și micșorează intensitatea focului la minim. Din acest moment, lasă gemul să fiarbă timp de 4-5 minute.

Pune deliciosul gem de căpșuni cu zahăr gelifiant fierbinte în borcanele, de asemenea, fierbinți. Înfiletează capacele borcanelor și acoperă-le cu o pătură. Le lași acolo până la răcirea completă. Apoi le poți eticheta frumos și le depozitezi în cămară.

Va fi delicios servit la micul dejun pe felii de pâine.

Gem de căpșuni pe felia de pâine și în bol de sticlă
Căpșunile își vor păstra culoarea și aroma pe toată perioada conservării / Profimedia Images

Poți folosi gemul de căpșuni și în rețete de deserturi. Îți oferim în acest scop o rețetă de cornulețe cu borș în aluat și gem de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Halle Berry la Festivalul de Film de la Cannes din 2025
Divertisment
Halle Berry a împlinit 59 de ani. Cum a sărbătorit actrița după ce fostul soț a părăsit-o pentru că „nu spăla, nu făcea curat și nu era mămoasă” cu el
Halle Berry a împlinit 59 de ani. Vedeta a postat câteva imagini pe conturile sale de social media pentru a împărtăși cu fanii modul în care a sărbătorit această zi specială. După ce fostul...
2
Halle Berry la Festivalul de Film de la Canees surprinsă cu spatele
Divertisment
Vedeta care a fost părăsită de soț pentru că „nu spăla, nu făcea curat și nu era mămoasă” cu el. Declarațiile sale fac înconjurul lumii
Ea este vedeta care a fost părăsită de soț pentru că „nu spăla, nu făcea curat și nu era mămoasă” cu el. Declarațiile vedetei fac înconjurul lumii și atrag reacții neașteptate din partea fanilor....
3
Cher în timp ce interpretează o piesă pe scenă
Divertisment
Jennifer Lopez a încercat să o imite pe Cher. Cum a pozat artista în ținuta celebră din If I Could Turn Back Time
Jennifer Lopez a încercat să o imite pe Cher. Artista s-a fotografiat într-o ținută celebră, purtată de Cher în timpul interpretării piesei If I Could Turn Back Time. Imaginile au devenit virale pe internet...
4
Sharon Stone surprinsă într-o fotografie tip portret
Divertisment
Sharon Stone a avut o apariție rară pe covorul roșu alături de cei trei fii adoptivi. Imaginile emoționante fac înconjurul lumii
Sharon Stone a avut o apariție rară pe covorul roșu alături de cei trei fii adoptivi. Imaginile cu celebra actriță și familia sa fac acum înconjurul lumii. Cei trei băieți au însoțit-o la Hollywood,...
5
David și Victoria Beckham în timp ce participă la un eveniment public
Divertisment
David și Victoria Beckham au publicat imagini rare din vacanța lor de familie. Cum a reacționat Cruz Beckham, fiul cuplului celebru, la vederea fotografiilor
David și Victoria Beckham au publicat imagini rare din vacanța lor de familie. Cruz Beckham, fiul cuplului celebru, a avut o reacție neașteptată la vederea fotografiilor. Familia petrece câteva clipe de neuitat pe un...
PARTENERI
×