Multe persoane nu concep să-și înceapă diminețile fără să consume cafea. O ceașcă din această bătură îți oferă energie pe tot parcursul zilei și este un mijloc de socializare extrem de cunoscut. Cele mai importante decizii din viețile oamenilor au început cu o cafea.
Greșeli de evitat când bei cafea
Ceașca de cafea de dimineață este indispensabilă pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, s-ar putea să cădem în capcană. Aroma puternică și inconfundabilă fac din cafea una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume. Pentru unele persoane reprezintă o metodă pentru a-și reveni din starea de somnolență, în timp ce, pentru alții, cafeaua este un adevărat ritual.
Cercetările recente au dovedit că un consum zilnic, echilibrat de cafea, poate avea beneficii multiple asupra sănătății fizice și psihice a consumatorului. Experții susțin că cel mai bun energizant din lume este cofeina, motiv pentru care cafeaua este de mare ajutor pentru cei mai somnoroși dintre noi. Ba mai mult, cafeaua reduce riscul de a dezvolta diabet sau boli de inimă.
Evită supradoza de cofeină
Cofeina este responsabilă pentru beneficiile stimulatoare ale cafelei. În timp ce cafeaua poate oferi un impuls temporar de energie și ajută la îmbunătățirea atenției, consumul excesiv de mult ar putea fi dăunător pentru sănătatea ta.
Speciliștii vorbesc despre riscul de a avea insomnii, hipertensiune sau probleme cardiace. Așadar, aceștia consideră că trei cești de espresso pe zi sunt încadrate în maximul zilnic de cofeină.
Nu bei suficientă apă
Din lista cu greșeli de evitat când bei cafea face parte și consumul insuficient de apă. Cafeaua are efect diuretic. De aceea, organismul va produce mai multă urină în urma consumului de cafea. Astfel, se poate ajunge la deshidratare.
Deshidratarea a fost asociată cu o serie de efecte dăunătoare pentru sănătate, cum ar fi oboseala, durerile de cap și afectarea funcției cognitive. Așadar, este extrem de important ca după fiecare ceașcă de cafea să bei și un pahar cu apă, scrie Healthshots.com.
Utilizezi un tip de cafea greșit
Calitatea și aroma cafelei sunt concentrate în boabe. De aceea, procesul de preparare al acesteia este destul de important. La fel și tipul de boabe de cafea pe care vrei să-l folosești.
De aceea, specialiștii recomandă să alegi boabele de cafea în funcție de recomandările unei persoane competente. Spre exemplu, un barista te va asigura cum îți poți satisface nevoile în funcție de caracteristicile cafelei pe care o cauți.
Adaugi zahăr în cafea
Un expert în domeniul cafelei va fi de acord mereu cu afirmația că „o cafea făcută cum trebuie nu are nevoie de zahăr”. De aceea, zahărul pe care unele persoane îl adaugă în băutură nu face altceva decât să dăuneze sănătății. Acest lucru poate duce, în cele din urmă, la o acumulare mai mare de grăsime, care se poate dezvolta apoi în boala ficatului gras, un factor care contribuie la diabet, care crește riscul de boli de inimă, scrie Healthline.com.