Pentru că înghețata este desertul cel mai îndrăgit, în sezonul cald, este mult mai sănătoasă preparată în casă. O poți prepara la aparatul special pentru înghețată, dacă dispui de el. Însă cea mai rapidă metodă este metoda clasică, la congelator.
Aroma căpșunilor în combinație cu aroma bananelor dau un gust absolut delicios înghețatei. Iar sucul de lămâie adăugat, îi înnobilează gustul la maxim. O altă rețetă de înghețată simplă și gustoasă este rețeta de înghețată cu iaurt și fructe.
Urmărește mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu cea mai simplă și delicioasă înghețată.
Înghețată de banane și căpșuni – Ingrediente
- 500 gr banane bine coapte
- 500 gr căpșuni
- sucul de la o lămâie
- 150 gr frișcă naturală, îndulcită
- opțional, 1 linguriță de cacao
Înghețată de banane și căpșuni – Mod de preparare
Primul pas este acela de a spăla bine căpșunile, fără a le curăța de codițe și frunze. Codițele și funzele vor proteja căpșunile să nu intre apa în ele. Lasă-le într-o sită la scurs și abia după aceea îndepărtezi codițele și frunzele. Îndepărtează partea albă și pune căpșunile într-o pungă de plastic, sau într-o caserolă cu capac. Dă-le la congelator pentru cel puțin o oră.
Al doilea pas constă în pregătirea bananelor. Alege banane bine coapte, dar nu înnegrite. Taie-le rondele și stropește-le imediat cu zeamă de lămâie. Acest pas ajută bananele să nu oxideze, dar le conferă și o aromă mai plăcută. Pune-le și pe acestea într-o pungă și dă-le la congelator pentru o oră.
Între timp, mixează frișca naturală până devine fermă. Pune-o într-o caserolă cu capac, la frigider.
Cum asamblezi delicioasa înghețată cu banane și căpșuni
Ideal ar fi să ai dispozitive speciale de asamblat înghețata pe băț, spre deliciul celor mici. Însă, în lipsa acestora, înghețata se asamblează în caserole de plastic cu capac.
Scoate bananele și căpșunile de la congelator și procesează-le rapid cu ajutorul blenderului. Când obții o pastă omogenă, adaugă și puțină frișcă, pentru un plus de cremozitate. Pune compoziția în paharele speciale, înfige spatulele de lemn și dă paharele la congelator pentru 10 minute, atât cât să înghețe spatulele.
Apoi se poate scoate înghețata din pahare și servi cu mare poftă.
Dacă optezi pentru caserole, poți porționa delicioasa înghețată de banane și căpșuni cu lingurile speciale, în forme sferice. pentru un plus de gust și culoare, poți asambla înghețata separat de banane și separat de căpșuni. Poți adăuga în cea de banane, doar într-o parte și puțină cacao.
Dacă te numeri printre iubitorii deserturilor cu ciocolată, îți oferim rețeta celui mai bun tort cu cremă de ciocolată și aromă de rom.
Spor la preparat înghețată de banane și căpșuni și poftă bună la savurat!