Deși aceste informații lasă mult loc pentru topping-uri sănătoase care te pot ajuta în călătoria de slăbire. Cu toate acestea, ai loc și pentru tone de produse nesănătoase care ar putea să-ți mulțumească papilele gustative, dar ar putea afecta serios corpul. Din acest motiv, este important să fii conștientă de riscuri atunci când vine vorba de anumite ingrediente.
Ingrediente pe care nu e indicat să le pui în ovăz
De fapt, experții în sănătate sunt de acord că există câteva ingrediente pe care ar trebui să le lași cu totul deoparte dacă îți pasă de sănătatea ta.
Pentru a afla mai multe, experții Rachel MacPherson, antrenor personal certificat și antrenor de nutriție certificat la Garage Gym Reviews și dieteticianul Trista Best of Balance One Supplements au discutat cu eatthis.com. Ei au spus că zahărul rafinat și alte ingrediente zaharoase, cum ar fi ciocolata și fructele uscate, sunt printre cele mai proaste opțiuni.
Zahăr rafinat
Nu ar trebui să fie surprinzător că cel mai rău lucru pe care îl poți adăuga în ovăz e zahărul. În timp ce acest ingredient poate, fără îndoială, să-ți facă micul dejun un pic mai bun, riscurile pentru sănătate pur și simplu nu merită, mai ales dacă încerci să slăbești. „Cel mai prost ingredient pe care trebuie să-l adaugi la ovăz, dacă scopul tău este să slăbești, este zahărul”, confirmă Macpherson. El explică că acest ingredient dulce „nu contribuie cu niciun nutrient”.
Și dacă încerci să slăbești sau pur și simplu să menții o dietă sănătoasă, este esențial să-i asiguri organismului nutrienți. După cum spune ea, „densitatea nutrienților este vitală pentru pierderea durabilă în greutate și echilibrul sănătos al greutății”.
Dar nu doar lipsa nutrienților face din zahăr un ingredient groaznic. Consumul în exces poate duce, de asemenea, la probleme precum inflamația, sănătatea intestinală precară, creșterea în greutate. În plus, pe termen scurt, consumul de zahăr crește nivelul de glucoză din sânge. Te face să poftești la mai multe dulciuri. Asta înseamnă că începerea dimineții cu un mic dejun cu zahăr va duce probabil la excesul de mâncare. Din toate aceste motive și multe altele, cel mai bine este să sari peste zahărul din fulgii de ovăz.
Topping-uri bogate în zahăr, cum ar fi ciocolata, siropul și fructele uscate
Deși poate părea evident că ar trebui să eviți să adaugi zahăr cu o lingură în bolul de ovăz, există multe suplimente ascunse cu conținut ridicat de zahăr la care este posibil să nu te gândești prea mult. După cum subliniază Best, „unele dintre cele mai proaste ingrediente care sunt adăugate în mod eronat la rețetele sănătoase de ovăz includ sosul de ciocolată, zahărul, siropul și fructele uscate”.
Din pacate, da. Deși cu siguranță nu este cel mai rău lucru pe care îl poți adăuga la ovăz. E important să fii conștientă de faptul că fructele uscate au mult mai mult zahăr decât îți dai seama. Best spune că este „unul dintre acele alimente care se află la mijloc între sănătoase și nesănătoase”. În comparație cu fructele proaspete, acest tip de fructe este foarte concentrat în calorii și zahăr. Este ușor să mănânci mult mai mult decât o porție. Una peste alta, probabil că cel mai bine este să nu pui fructe uscate în ovăz. Mai bine optezi pentru fructe proaspete, cum ar fi fructele de pădure bogate în fibre.
Alte opțiuni sănătoase, sățioase și cu conținut scăzut de zahăr pe care le poți adăuga sunt semințele. Poți opta și pentru nucile și unturile din nuci. Toate aceste opțiuni vor oferi o cantitate bună de nutrienți. De asemenea, vor menține starea de sațietate mai mult timp, fără a consuma prea mult zahăr. Una peste alta, când vine vorba de fulgi de ovăz, posibilitățile pentru ingrediente sănătoase sunt practic nelimitate.