Nu trebuie să fii un bucătar profesionist pentru a pregăti rețeta de chiftele a bunicii. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și de unul secret pentru a le face crocante la exterior și moi la interior. Chiftele pot fi servite cu o mulțime de garnituri delicioase. Cel mai adesea sunt cerute alături de o porție de piure sau de cartofi natur.
Ingredientul care te ajută să prepari cele mai bune chiftele
Gospodinele iscusite cunosc ingredientul secret pentru a prepara cele mai bune chiftele. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a obține preparate delicioase. Ai nevoie de puțină carne tocată și un ingredient special pentru a-i schimba complet gustul acestui preparat. Pesmetul este ingredientul secret folosit pentru a obține cele mai bune chiftele, spun specialiștii.
Nu ai nevoie de foarte mult, însă acesta este ideal pentru a fi adăugat în umplutura chiftelelor. În felul acesta vei preveni ca preparatul tău să fie mult prea uscat, mai mult, pesmetul va absorbi celelalte arome din umplutura chiftelelor și va ajuta la eliberarea aromelor în timpul prăjirii.
Se recomandă aproximativ trei – patru linguri mari de pesmet pentru fiecare kilogram de carne tocată folosită.
Descoperă și ingredientul secret care îți face chiftelele aurii și pufoase.
Nu uita să adaugi în compoziție și ouă. Acestea ajută la omogenizarea ingredientelor și le face să devină gata pentru a fi prăjite. Descoperă în cele ce urmează și rețeta clasică pentru preparare a chiftelelor cu carne și legume.
Cum prepari chiftele din carne de porc cu legume
Pentru pregătirea chifteluțelor vei avea nevoie de câteva ingrediente simple:
- 1 kg de carne tocată ( porc și vită)
- 2 cepe medii
- 1 căpățână de usturoi
- 2 morcovi
- 4 cartofi
- 3 ouă
- ¼ linguriță de cimbru
- ¼ linguriță de busuioc
- sare și piper
- 1 legătură de pătrunjel
- 3 linguri mari de pesmet
- ulei pentru prăjit
Începe prin pregătirea cărnii. Toacă cele două tipuri de carne și amestecă-le bine. După ce le amesteci este indicat să le mai treci din nou prin mașina de tocat, pentru a se omogeniza mai vine. Curăța ceapa și usturoiul, apoi clătește-le bine cu apă rece. Dă ceapa prin răzătoarea mare, iar usturoiul prin răzătoarea mică. Adaugă aceste două ingrediente peste amestecul de carne.
Încearcă și rețeta de chifteluțe în crustă de semințe.
Curăță apoi morcovii și cartofii și dă-i prin mașina de tocat. Scurge bine amestecul apoi adugă-l peste cel de carne. Nu uita să adaugi și cele trei ouă în compoziție. Tot acum începi să adaugi sarea, piperul, cimbrul, busuiocul și cele trei linguri mari de pesmet.
Amestecă bine compoziția apoi las-o la rece pentru jumătate de oră. În felul acesta aromele vor avea timp să se întrepătrund. După ce compoziția a stat la rece, scoate vasul și începe să formezi chiftelele. Pune într-un bol puțină apă și umezește-ți mâinile în el.
Cu o lingură ia amestecul și pune-l în mână pentru a forma o bilă cât mai rotundă. Repetă procedeul până ce ai terminat toată compoziția. La final pune chiftelele la prăjit. Le poți servi alături de o garnitură delicioasă de cartofi.