O altă problemă și mai mare este cum îți dai seama că trebuie să te oprești din mâncat. De obicei, senzația de sațietate se instalează la 20 de minute după masă. Așa că, trebuie să ai grijă la semnalele organismului pentru a vedea când și-a luat nutrienții de care are nevoie.
Instrumentul care te poate ajuta să slăbești
Alimentația este un subiect sensibil la adulți. Trebuie să recunoaștem că adesea nu mâncăm doar pentru a avea energia și pentru ca organismul să fie sănătos. E de recunoscut faptul că plăcerea și confortul sunt forțele motrice cheie atunci când vine vorba de alimentația zilnică, scrie thesun.com.
Drept urmare, este mai greu de măsurat când te-ai săturat, nu-i așa? De cele mai multe ori, ajungi să mănânci în exces. În unele cazuri, kilogramele se depun mai repede decât te aștepți, nu-i așa?
Dar experții au dezvăluit că poți folosi un instrument simplu care te poate împiedica să te alimentezi excesiv. Te poate ajuta de asemenea să pierzi în greutate. Prin vizualizarea unei „scări a foamei”, experții de la MyFitnessPal au spus că poți începe să înțelegi ce înseamnă cu adevărat indicii date de organism atunci când are nevoie de energie. Se spune că ar trebui să-ți imaginezi foamea pe o scară de la zero la 10, cu zero senzația de gol și 10 senzația de sațietate.
Specialiștii recomandă utilizarea scării foamei pentru a reduce șansele de a mânca pe fond emoțional. Aceștia spus că mai întâi trebuie să îți măsori senzația de foamea înainte de a te apuca să mănânci. Iată care sunt și motivele pentru care nu poți slăbi.
Ei explică: „Dacă îți evaluezi foamea la 0–2, acordă o atenție sporită cât de repede mănânci. Încetește intenționat, astfel încât să nu treci prin satisfacție fără măcar să o recunoști. Foamea blândă poate fi simțită la 4, iar o ușoară satisfacție se simte la 6.”
Care sunt explicațiile nutriționiștilor
Nutriționistul Kristina LaRue a spus că acestea sunt intervale în care este normal să mănânci. Cu toate acestea, este posibil să nu ai nevoie de foarte multe alimente pentru a ajunge la punctul de sațietate. În acest caz, o mică gustare e cea mai indicată.
Dacă ești mulțumită și nu îți este foame fizic și ești tentată să mănânci, ea a spus că ar trebui să te întrebi de ce ai nevoie de fapt. Acest lucru se datorează faptului că, dacă mănânci ca reacție la emoțiile tale, te vei simți în continuare înfometată. Dacă ești plină și mai ai mâncare în farfurie, nu arunca prosopul și continuă să mănânci fără limte.
Când trebuie să folosești scara foamei
„În timp ce mănânci, ar trebui să îți măsori din nou foamea la jumătatea mesei”. În loc să fii pe pilot automat, Kristina a spus că ar trebui să continui să verifici starea ta cu scara foamei pe tot parcursul mesei.
„Dacă ești satisfăcută, dar mai ai mâncare în farfurie, nu arunca prosopul și continuă să mănânci până la uitare. În schimb, împinge farfuria, folosește o cutie de depozitar și pune resturile pentru alt moment al zilei”, a adăugat ea.
După ce ai terminat masa, ar trebui să-ți clasifici din nou foamea. A simți o satisfacție confortabilă la final înseamnă că ai ales dimensiunea potrivită a porției. Dar dacă ai exagerat, atunci este în regulă, deoarece acesta este ceva care se întâmplă tuturor.
„Nu te simți vinovată. În schimb, întreabă-te de ce ai continuat să mănânci peste punctul de sațietate. Ți-a fost prea foame când ai început? Pur și simplu mâncarea avea un gust prea bun, așa că nu ai vrut să te oprești? Sau poate nu ai vrut să o „irosești”?”
Kristina a spus că înainte de a putea folosi cântarul în mod corespunzător, trebuie să fii capabilă să identifici ce este foamea adevărată, mai ales dacă ai obiceiul să ții o dietă yo-yo. Ea a adăugat că o modalitate excelentă de a-ți recalibra scara foamei este să mănânci mese echilibrate dintr-o varietate de grupuri de alimente.
Ar trebui să ajungi să combini acest lucru cu un model alimentar adecvat, așa că e indicat să mănânci la fiecare patru ore. Acest lucru îți ajută corpul să aibă un model de alimentație ritmică și permite suișuri și coborâșuri în sațietate. Până când organismul nu este recalibrat, este greu să obții cu adevărat un indiciu despre foame și sațietate, mai spun specialiștii.