Trusa de prim ajutor trebuie verificată periodic pentru a vedea dacă produsele din interiorul său se mai află în termen de valabilitate. Totodată se recomandă înlocuirea produselor terminate periodic. Lucrurile pe care urmează să le pui în trusa ta de prim ajutor trebuie să fie depozitate într-un loc ferit de soare sau de umezeală. Membrii familiei tale ar trebui să fie informați cu privire la locul unde ai ales să plasezi trusa de prim-ajutor, dar în același timp trebuie să fii foarte precaută cu alegerea locului ideal.
Kit de prim ajutor
Un kit de prim ajutor poate fi ideal în situațiile neprevăzute și te poate scăpa de probleme mult mai grave care pot apărea. El trebuie să fie bine pus la punct și păstrat într-un loc cunoscute de persoanele care fac parte din familia ta. Trusa de prim ajutor este recomandată să existe în casa oricărei persoane. Ți-am pregătit mai jos câteva lucruri de bază pe care le poți adăuga în completarea trusei tale de acasă.
Plasturi și leucoplast rolă
Un kit de prim ajutor bine pus la punct trebuie să conțină în primul rând, plasturi și leucoplast rolă. Se întâmplă deseori să te tai sau să te zgârii ușor. Pentru astfel de probleme mici vei avea nevoie de un plasture. Ideal este să ai în trusa ta de prim ajutor plasturi de dimensiuni diferite. Plasturii vor acoperi zona care a fost tăiată sau zgâriată și astfel o va feri de interacțiunile cu mediul înconjurător și posibilitatea ca zona respectivă să se infecteze. Îți recomandăm ca în trusa ta să ai plasturi în mai multe seturi care vin în dimensiuni variate și care sunt rezistenți la apă.
Leucoplastul tip rolă este esențial pentru a fixa compresele de dimensiuni mai mari. Acesta se folosește alături de o compresă sterilă, iar specialiștii nu recomandă folosirea leucoplastului tip rolă direct pe rană, fiind mai dureros de îndepărtat, decât plasturii obișnuiți.
Tifon medical
Tifonul este recomandat și el într-un kit de prim ajutor. Acesta poate fi folosit în situații asemănătoare în care sunt folosite și compresele sterile.
Tifonul poate fi folosit pentru a aplica presiune pe o rană pentru a opri sângerarea acesteia. Totodată este ideal dacă ai de bandajat o zonă mai mare.
Comprese sterile
Dacă ai rezolvat problema plasturilor și a leucoplastului, e bine să știi că trusa ta de prim ajutor ar trebui să mai conțină și câteva comprese sterile. Acestea se pot folosii în diferite situații și sunt extrem de utile în casa unei persoane. Compresele sterile sunt minunate dacă ai nevoie să cureți o rană. Ele pot fi folosite dacă ai nevoie să oprești o sângerare.
Mănuși chirurgicale
Mănușile chirurgicale sunt recomandate în kit-ul de prim ajutor. Acestea pot fi utile în special dacă trebuie să oferi prim ajutor unei persoane al cărui istoric medical nu îl cunoști. Indiferent de situație, ele pot fi extrem de utile în diferite situații. În special pentru a te feri și a te proteja de posibilele infecții atunci când tratezi o altă persoană, mai ales dacă pe mâinile tale există deja o rană deschisă.
Dezinfectant
Dezinfectantul de află și el pe lista de obiecte pe care ar trebui să le ai într-un kit de prim ajutor. Dezinfectantul poate veni sub diferite forme, însă printre cele mai cunoscute se numără betadina. Acesta este ideal pentru dezinfectarea rănilor, dar și pentru păstrarea zonei respective ferită de bacterii până la intervenirea și acoperirea ei.
Apă oxigenată
Apa oxigenată se folosește pentru curățarea rănilor. De regulă aceasta vine în sticluțe închise la culoare. Acest lucru se întâmplă deoarece apa oxigenată ar trebui să stea ferită de razele soarelui pentru a putea fi păstrată în mod corespunzător.
Medicamente
Într-un kit de prim ajutor trebuie să existe și câteva medicamente utile în caz de urgență. Se recomandă meditațiile pentru ameliorarea durerii, tabletele antidiareice, dar și pastilele antihistaminice. De asemenea este recomandată să ai medicamente antiinflamatorii, dar și alte pastile care știi că ți-ar fi utile atunci când se întâmplă să te confrunți cu o durere neprevăzută. Acestea trebuie verificate periodic pentru a vedea dacă mai sunt în termenul de valabilitate. Totodată este recomandat să le înlocuiești imediat ce observi că s-au terminat, pentru a nu rămâne fără ele atunci când vei avea cu adevărat nevoie.
Accesorii pentru tăiat și prindere
Într-un kit de prim ajutor ar trebui să mai ai accesorii de tăiat și prindere. Forfecuța este ideală, mai ales atunci când trebuie să tai tifonul sau bandajele pentru a obține dimensiunea dorită. Pe lângă foarfecă este recomandată și o pensetă. Ideală pentru scoaterea așchiilor sau a unor bucăți mici de piatră care s-ar fi putut prinde într-o rană. Nu în ultimul rând, acele de siguranță. Acestea te pot ajuta la prinderea bandajelor de dimensiuni mari și nu numai.
Ce ar trebui să conțină un kit de prim ajutor atunci când pleci în vacanță
Atunci când pleci în vacanță este esențial să ai după tine o trusă mică de prim ajutor. Aceasta ar trebui să conțină câteva elemente de bază pentru a putea preveni orice situație posibilă. Vei avea nevoie de plasturi, tifon, pastile pentru durere. De asemenea vei mai avea nevoie de șervețele antiseptice, dezinfectant, pensetă, forfecuță, dar și alte obiecte în funcție de vacanța în care urmează să pleci.
Dacă urmează să pleci într-un loc însorit, atunci bine să ai la tine și o cremă cu protecție solară, dar și o cremă după plajă sau o loțiune cu aloe vera. Un spray cu apă termală poate fi ideal pentru momentele în care simți nevoia să te răcorești. Ar fi bine ca în trusa ta de vacanță să se afle și câteva pungi de gheață. Ele pot fi umplute ți folosite în cazul în care ai avut parte de un accident, totodată, sunt fi ideale și în cazul în care simți nevoia să te răcorești.