Măștile faciale sunt unul dintre multele moduri în care ne putem îngriji pielea. Aplicarea pe față a unui amestec de igrediente naturale în mod frecvent este o metodă eficientă de ameliorare a afecțiunilor pielii.
Măști faciale nutritive, cu ingrediente din bucătăria ta
Există câțiva pași importanți de urmat înaintea aplicării unei măști faciale. În primul rând, înlătură impuritățile de pe suprafața pielii și machiajul. În al doilea rând, verifică data de expirare a ingredientelor. Așa cum nu mănânci alimente expirate, nici nu ar trebui să le pui în contact cu fața ta.
Mască cu banană
Bananele sunt bogate în ingrediente benefice pentru piele. Vitamina A estompează petele întunecate și pe cele de roșeață și netezește pielea aspră. Vitamina B tratează uscăciunea. Vitamina E estompează ridurile, iar potasiul are proprietăți hidratante.
Zdrobește o banană coaptă până obții o pastă și aplic-o ușor pe față și pe gât. Las-o să acționeze între 10 și 20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă rece. Mai poți amesteca o pătrime de cană de iaurt simplu cu două linguri de miere și o banană medie.
Mască cu oțet
Oțetul este folosit ca tonifiant pentru piele din Antichitate și este la fel de eficient și astăzi. Amestecă o lingură de oțet de mere cu două căni de apă și aplică mixtura pe față după o primă spălare cu apă simplă. De asemenea, poți face o mască naturală amestecând o pătrime de cană de oțet de cidru cu o pătrime de cană de apă. Aplică ușor soluția pe față și lăs-o să se usuce.
Oțetul de mere ajută la îndepărtarea uleiului, prafului și bacteriilor de pe suprafața porilor. Totodată, este recunoscut și pentru eficiența în tratarea arsurilor solare. Oțetul de mere calmează pielea și o lasă moale și suplă. Acidul alfa hidroxil din componența sa îndepărtează celulele moarte ale pielii, potrivit NDTV Food.
Mască cu fulgi de ovăz
Bogați în proteine și lipide, fulgii de ovăz au proprietăți emoliente puternice. De asemenea, conțin vitamina E, care are proprietăți antiinflamatorii, fenoli și amidon. Fulgii de ovăz pot fi folosiți pentru toate tipurile de piele, inclusiv cele mai sensibile, predispuse la acnee, eczeme și psoriazis, informează 100% pure.
Combinați o jumătate de cană cu apă fierbinte și o treime de cană cu fulgi de ovăz. Lasă amestecul să stea timp de două sau trei minute, apoi adaugă două linguri de iaurt simplu, două linguri de miere și un albuș de ou mic. Aplică un strat subțire din amestec pe față și lăsă-l să acționeze între 10 și 15 minute. În final, clătește cu apă caldă.
Mască cu iaurt
Pentru a-ți curăța pielea și a-ți strânge porii, unge tenul cu iaurt simplu și lăsă-l să acționeze timp de aproximativ 20 de minute. Pentru o mască de față revitalizantă, amestecă o linguriță de iaurt simplu cu suc de portocală, o parte din pulpa de portocală și o linguriță de aloe vera. Lăsă amestecul pe față cel puțin cinci minute înainte de a-l clăti.
Iaurtul conține acid lactic, un alfa hidroxi acid, care dizolvă celulele moarte ale pielii. Proprietățile exfoliante redau strălucirea pielii și estompează ridurile. Când se aplică local pe piele, o mască de față cu iaurt hidtratează, combate acneea și ameliorează arsurile solare, scrie Organic Authority.