Propunerile noastre te vor ajuta să construiești un meniu vegetarian în jurul celor mai populare feluri de mâncare pascale.
Meniu vegetarian pentru un Paște fără stres
Dacă nu mănânci carne, nu înseamnă că nu te poți bucura de Paște în mod tradițional. Ba dimpotrivă, familia și prietenii îți vor mulțumi că i-ai introdus în lumea vegetariană. În vreme ce tu vei scăpa de toate comentariile de care ai parte în mod obișnuit.
Aperitiv
Modul în care dai startul acestei mese îți demonstrează cum va decurge întreaga experiență. Tuturor le plac brânzeturile, folosește-te de această slăbiciune pentru a crea un platou de brânzeturi alese. Poți alege: Camembert, Brie, Emmentaler, sau brânză cu mucegai. Adaugă lângă acestea smochine, nuci, caise uscate, bucățele de mere și pere, sau chiar și struguri, ori gem de caise. Dacă vrei să pui pe masă și un fel de mâncare tradițional de Paște, poți încerca să pregătești o rețetă de drob de ciuperci. Este simplu, rapid și va da o notă pascală meniului tău vegetarian.
Supă
Unele dintre cele mai renumite supe din lume nu conțin carne, iar supa bază din carne poate fi înlocuită cu succes cu o supă bază din legume. Posibilitățile devin astfel nelimitate. Noi îți recomandăm să încerci o delicată supă franțuzească de ceapă caramelizată.
Felul principal
Este nevoie de doar puțină creativitate pentru ca masa ta pascală să încânte privirile și papilele invitaților tăi. Alege să pregătești o rețetă delicioasă de legume umplute cu couscous, la cuptor. Poți folosi ardei, dovlecei, vinete sau chiar ciuperci. La final poți completa totul cu un dressing de iaurt și mentă. Legumele la grătar, de asemenea, nu dau greș niciodată. Cu toții vor saliva în fața unui fenicul pe grătar, ciupercilor Portobello, fasolei verzi sau sparanghelului. Totul va avea un gust mai bun dacă vei pregăti un sos din unt de arahide, 2-3 linguri de apă, fulgi de ardei chilli și un strop de sos de soia. Dacă vei alege să prepari legume la grătar, poți folosi ca garnitură un delicios piure de păstârnac.
Salată
Adaugă lângă felul principal o salată delicioasă. Există o mulțime de moduri de a combina legumele într-un castron de salată. Publicațiile culinare recomandă să incluzi în salata ta verdețuri mai puțin cunoscute precum kale, mangold, ridichii colorate, sau să adaugi avocado, ori mango. Vei îmbogăți astfel textura salatei, transformând masa ta pascală într-o experiență culinară de neuitat. O salată de rucola, nuci și rodii va stârni curiozitatea musafirilor pentru bucătăria vegetariană.
Desert
La capitolul desert, cu toții cădem de acord. Folosește-te de cunoștințele tale pentru a crea un desert proaspăt și fabulos. Nimeni nu va spune nu unei salate de fructe exotice, sau unei plăcinte cu rubarbă. Pentru salata de fructe poți folosi: căpșuni, kiwi, mango, afine, struguri, ananas. Taie în bucățele mici fructele enumerate, adaugă trei linguri de miere, sucul unui lime și o lingură de suc de ananas la conservă, pentru un gust de neegalat.