Reclamă

Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele

În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă tehnică. Află cum poți avea ouă vopsite cu șervețele.

Beatrice Ioana
Beatrice Ioana
Publicat: 29 aprilie 2024, 5:10

Aceste ouă de Paște făcute cu șervețele decupate sunt un adevărat meșteșug. Ouăle cu șervețele pot fi făcute chiar și de cei mici. Va fi o activitate distractivă, iar la final vei avea un design inedit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ouă vopsite cu șervețele

Una dintre tradițiile preferate de Paște este încondeierea ouălor. În loc să ai ouă roșii obișnuite, anu acesta poți încerca un nou model.

Este o metodă distractivă prin care poți să-ți decorezi ouăle de Paște. Masa ta va avea un alt aspect cu un coșuleț cu astfel de ouă decorate.

În timp ce acestea par complicate, ele sunt foarte ușor de făcut. Realizarea acestor ouă este distractivă și poate aduce un plus de amuzament momentelor petrecute în familie.

Nu este deloc greu să decorezi ouăle cu ajutorul șervețelelor colorate. În plus, este un mod inedit prin care poți să-ți personalizezi coșuleț cu ouă. Vei avea nevoie de șervețele.

Reclamă

Acestea sunt cele mai importante instrumente de pe masa ta de lucru. Ai nevoie de șervețele care să fie cu două sau trei straturi.

De asemena, gospodinele de la Playpartyplan.com recomandă să folosești șervețelele cu model, dar care au un fundal alb. Acestea vor scoate mult mai frumos modelul principal în evidență atunci când sunt aplicate pe ou.

Vei mai avea nevoie de ouă fierte, pensule, foarfece, hârtie cerată și puțină apă caldă. Tot ce trebuie să faci este să decupezi modelul de pe șervețel, iar mai apoi să-l aplici cu ajutorul pensulei și a apei calde pe coaja de ou.

Reclamă

Aplică șervețelele cu mare atenție, iar mai apoi lasă totul la uscat. Dacă nu folosești ouă pe care urmează să le consumi, poți să amesteci în apa călduță și un agent de lipire, aracet sau lipici lichid.

Ține cont că acest pas se folosește doar în cazul în care nu urmează să consumi ouăle împodobite.

Încearcă și metoda de ouă vopsite natural cu foi de ceapă. Este simplă și rapidă.

Cum poți să vopsești ouăle cu șervețele și coloranți alimentari

Pentru acest truc vei avea nevoie de ouă fierte, o linguriță de colorant alimentar, șervețele albe, 4 linguri de oțet, o linguriță de sare.

Spală ouăle bine și apoi lasă-le la uscat. Pregătește colorantul alimentar. Pune fiecare culoare într-un păhărel și adaugă peste o linguriță de oțet.

Amestecă apoi totul bine. Înfășoară oul cald într-un șervețel și strânge laturile șervețelului cu puțină ață. Ia un bețișor de urechi și trece-l prin colorantul alimentar.

Imprimă bine culoarea pe acesta, apoi trece bețișorul peste ou și străpunge în unele locuri șervețelul. La final tot ce trebuie să faci este să desfaci șervețelul și să ungi ouăle cu puțin ulei.

Vei avea câteva modele unice și speciale. Coșulețul tău cu ouă de Paște va fi inedit și va capta privirile tuturor.

Află mai multe și despre cât trebuie să lași un ou la fiert pentru a nu se forma un inel verde în jurul gălbenușului.  

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
cartonașe cu simboluri chinezești ținute în mână de o femeie
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Un nou capitol se deschide în fața lor
Specialiștii în astrologie vin cu informații prețioase în această perioadă. Află care sunt cele 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Celelalte sunt pregătite să-și asculte propriile sentimente și să nu se îndepărteze...
2
O femeie frumoasă care ține mână o inimă frântă
Horoscop
Zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024. Nativii care nu reușesc să-și găsească marea iubire
Cele patru zodii care au probleme cu dragostea în luna mai 2024 trebuie să fie foarte atente la modul în care aleg să-și gestioneze sentimentele. Mulți nativi sunt pe punctul de a rupe o...
3
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de tensiuni pe plan amoros în această perioadă. Horoscopul săptămânii 13 mai – 19 mai 2024 vine să aducă vești pentru toate cele 12 zodii în parte. Vor avea loc transformări...
4
O femeie frumoasă care doarme cu telefonul în mână
Sănătate
De ce nu e recomandat să dormi cu telefonul lângă pat. Ce spun specialiștii despre acest obicei
Sigur și ție ți s-a întâmplat să adormi cu telefonul în mână sau lângă tine. Specialiștii spun că acest obicei ar putea fi nociv pentru tine. Află de ce nu e recomandat să dormi...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă de mireasă și privește apusul de la marginea unui lac
Horoscop
4 zodii care se căsătoresc în 2024. Nativii care au noroc în dragoste
Astrologii vorbesc despre cele 4 zodii care se căsătoresc în 2024. Acești nativi au noroc când vine vorba de dragoste. Sunt pregătiți să-și întemeieze o familie și să se bucure de momente magice în...
PARTENERI
×