Pe lângă gustul și aroma deosebite, mini tartele cuceresc și prin aspectul lor spectaculos. Sunt mici bijuterii culinare pe care merită să le prepari atunci când ai musafiri sau se reunește familia la povești.
În plus, sunt direct porționate și nu mai muncești să secționezi blaturi de prăjituri pentru a le umple cu diferite creme.
Crema de lămâie oferă mini tartelor și gust și aromă, dar și culoare deosebită în contrast cu bezelele caramelizate. Prepară-le și tu pentru a-i răsfăța pe cei dragi cu ele, urmărind lista de ingrediente și modul de preparare oferite mai jos.
Mini tarte cu cremă de lămâie și bezea caramelizată – Ingrediente
Rețeta mini tartelor se compune din trei elemente pe care le prepari separat, apoi le unești într-un desert minunat.
Pentru aluat de mini tarte:
- 300 gr făină
- 150 gr unt rece cu peste 80% grăsime
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie
- 1 praf de sare
- 1 ou mediu.
Pentru crema de lămâie:
- 4 gălbenușuri
- sucul de la 3 lămâi
- 175 gr zahăr
- 1 praf de sare
- 100 gr unt cu 82% grăsime.
Pentru bezea caramelizată:
- 4 albușuri
- 125 gr zahăr
- 1 praf de sare.
Mini tarte cu cremă de lămâie – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea mini tartelor constă în fierberea cremei de lămâie, pentru a avea timp să se răcească. În acest timp, poți pregăti aluatul fraged pentru mini tarte.
Cum prepari crema de lămâie
Pune gălbenușurile într-un bol termorezistent sau o crăticioară. Adaugă sucul de lămâie și zahărul. Amestecă bine aceste ingrediente, până când obții o compoziție spumoasă, iar cristalele de zahăr nu se mai simt.
Așază bolul deasupra unei crăticioare cu apă fierbinte, așezată pe flacăra aragazului. Amestecă continuu cu o spatulă în compoziția din bol, până când capătă consistență.
Stinge focul, ridică bolul de pe baia de aburi și așază-l pe un grătar de răcire. Adaugă untul în crema fierbinte și amestecă bine, până când acesta se topește, iar crema se omogenizează. Acoperă crema cu folie la contact și las-o să se răcească.
Descoperă și o rețetă de cremă de mascarpone și frișcă.
Cum prepari crustele de aluat fraged pentru mini tarte cu cremă de lămâie
Trece făina prin sită într-un bol de frământare și adaugă peste ea sarea și zahărul pudră. Amestecă bine aceste ingrediente, apoi adaugă oul și untul rece, tăiat în cuburi. Folosind vârfurile degetelor, frământă bine toate ingredientele din vas până când obții un aluat ușor sfărâmicios.
Acoperă aluatul fraged pentru tarte cu o folie de prospețime și pune-l la rece pentru 30 de minute. Înainte de a scoate aluatul de la rece, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Pune aluatul pe masa presărată cu făină și întinde-l cu sucitorul într-o foaie de 3-4 mm grosime. Decupează din foaia de aluat cerculețe, cu un pahar. Unge formele de minitarte cu puțin unt sau ulei și așază cerculețele de aluat în interiorul lor.
Modelează aluatul cu degetele pentru a lua forma vaselor de mini tarte.
Apoi pune formele la cuptor și coace crustele de mini tarte pentru 12-15 minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere, lasă-le să se răcească și umple-le cu cremă de lămâie.
Pentru a decora delicioasele mini tarte cu cremă de lămâie, pregătește bezea fermă din albușuri cu zahăr. Pune bezeaua într-un săculeț de decorat prăjituri și creează din ea mici aveline deasupra mini tartelor.
Caramelizează bezelele cu ajutorul unui arzător de bucătărie.
Pentru un aspect mai interesant, decorează mini tartele cu fâșii din cojile de lămâie, simple sau confiate.
Iar dacă nu ai timp pentru a pregăti fiecare mini tartă în parte, îți oferim o rețetă de tartă franțuzească cu lămâie și brandy.