Cele mai populare percepții despre milionari nu sunt adevărate, potrivit unui studiu de zeci de ani asupra milionarilor. În timp ce mulți oameni își imaginează un stil de viață scump, aceasta nu este întotdeauna realitatea pentru mulți milionari.
Autorul și cercetătorul Thomas J. Stanley, iar mai târziu fiica sa Sarah Stanley Fallaw, care a continuat cercetările, au petrecut ani de zile studiind și intervievând milionari pentru a le învăța obiceiurile. În cercetările lor, au descoperit că mulți oameni care au obținut statutul de milionar demontează percepțiile populare.
Miturile despre bani care stau în calea prosperității financiare
Ca urmare a cărții tatălui ei, „The Next Millionaire Next Door”, Sarah Stanley Fallaw a vorbit despre miturile care ne împiedică să ne îmbogățim.
Nu poți depăși anumite obstacole
Majoritatea persoanelor intervievate de Fallaw și Stanley nu s-au născut în bogăție. Mulți au lucrat intens și au investit pentru a obține statutul de milionar. Ei au trebuit să mențină acest statut prin planificare atentă, cumpătare și muncă.
Există anumite lucruri pe care cineva nu le poate controla. În acest deceniu, creșterea costurilor asistenței medicale, alături de stagnarea relațiilor, i-au afectat pe oameni, iar pandemia și impactul său economic sunt un exemplu mai recent. Diferența de remunerație în funcție de gen și rasă creează, de asemenea, bariere semnificative în calea îmbogățirii.
Cu toate acestea, excluzând factorii externi, unele aspecte sunt în controlul nostru. „Nu putem controla costurile, politicile guvernamentale sau piețele financiare. Putem controla ce cheltuim, cum investim, oportunitățile pe care le căutăm și alte aspecte ale vieții noastre financiare”, scrie Fallaw.
În cercetările sale, Fallaw a descoperit că mentalitatea era un mare predictor al bogăției. „Oamenii care cred că nu vor deveni niciodată bogați îndeplinesc în general această profeție”, scrie ea, potrivit Insider.
Venitul este același lucru cu bogăția
Oamenii cu venituri mari nu sunt toți milionari. Și nici milionarii nu au venituri mari. Mulți oameni cred că venitul determină bogăția, dar cercetările lui Fallaw și Stanley au demonstrat că nu este adevărat
În timp ce făcea un interviu pentru „The Millionaire Next Door”, Stanley a vorbit cu multe persoane cu venituri mari, care nu acumulaseră însă o avere substanțială. Aceștia și-au cheltuit banii pe mașini scumpe, case, bijuterii și alte lucruri materiale. Deseori, oamenii care au ales să cheltuiască decât să economisească și să investească au căzut într-un ciclu de cheltuieli excesive.
Cercetările au arătat clar: venitul nu este același lucru cu bogăția. În schimb, modul în care sunt investiți banii face ca cineva să devină bogat.
Lucrurile materiale definesc bogăția
Lucruri precum mașinile de lux, hainele de designer și alte simboluri de statut tradiționale pot prezenta pe cineva ca fiind bogat. Dar, deseori nu este așa.
Mașinile pe care le conduceau milionarii au fost un punct important al cercetărilor inițiale ale lui Stanley în „The Millionaire Next Door”. Constatările sunt consecvente: majoritatea milionarilor nu conduc mașini de lux.
„Prețul mediu plătit de milionari pentru cea mai recentă achiziție de automobile a fost de 35.000 de dolari”, a scris Fallaw pe baza celor mai multe cercetări.
„Mulți șoferi de mașini de lux nu au nici nivelul de venit, nici valoarea netă care i-ar califica drept bogați”, scrie Fallaw.