Napolitane cu cremă de cacao și nuci. Un desert delicios, fără coacere

Pentru momentele în care ai poftă de un desert delicios, dar simplu de preparat și fără coacere, poți prepara rețeta de napolitane cu cremă de cacao și nuci. Este un desert delicios, care se prepară din ingrediente simple și foarte accesibile.

Maria Udrea
Publicat: 8 martie 2023, 6:45

Nu ai de preparat pentru acest desert decât o delicioasă cremă de unt cu cacao și nuci, aromată cu rom. Foile de napolitane le poți cumpăra din magazinele alimentare.

Dacă totuși nu vei găsi foi de napolitane sau dacă nu ai timp să cauți, le poți înlocui cu biscuiți. Descoperă aici și o rețetă de prăjitură din biscuiți cu cremă de ciocolată.

Mai jos, îți oferim rețeta completă pentru desertul fără coacere din foi de napolitane cu cremă.

Napolitane cu cremă de cacao și nuci – Ingrediente

Chiar dacă nu prepari decât crema pentru acest desert, împarte lista de ingrediente în trei categorii, în funcție de cum vei monta desertul.

Pentru baza desertului:

  • 1 pachet de foi de napolitane simple.

Pentru crema de cacao cu unt și nuci:

  • 3 ouă mari
  • 200 gr de zahăr pudră
  • 75 gr de cacao
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 2 lingurițe cu esență de rom
  • 300 gr de unt cu 82% grăsime
  • 100 gr de nuci măcinate.

Pentru decor:

  • cremă
  • foi de napolitane sfărâmate.

Napolitane cu cremă de cacao și nuci – Mod de preparare

Întrucât foile de napolitane sunt deja preparate, înainte de a le secționa, prepară crema de cacao cu unt și nuci.

Amestecă cele trei ouă cu puțină sare și zahărul, într-o crăticioară, până când se topește zahărul și compoziția se mărește în volum și devine spumoasă.

Așază crăticioara în altă cratiță mai mare, cu apă în ea, pentru a crea o baie de aburi. Pune cele două cratițe pe flacăra aragazului și fierbe crema de ouă pentru aproximativ 15 minute, amestecând continuu cu un tel sau o spatulă.

Transferă vasul cu cremă pe masa de lucru și adaugă pudra de cacao, trecută prin sită peste cremă. Amestecăm încet, cu mișcări circulare, de jos în sus, folosind o spatulă, până când se încorporează toată pudra de cacao în compoziție. Apoi, adaugă esența de rom și lasă crema deoparte, să se răcească.

Între timp, scoate untul de la frigider și lasă-l pe masa de lucru să devină moale. După răcirea cremei spumează untul cu ajutorul mixerului și adaugă treptat crema peste el. Macină nucile fin și adaugă 2/3 din cantitatea lor în cremă. Restul, le păstrezi pentru decor. Descoperă și o rețetă de cremă ganache de ciocolată, pentru prăjituri și torturi.

Cum montezi desertul din foi de napolitane cu cremă de cacao și nuci

Ia cea mai mare formă de copt pâine sau cozonac și decupează foile de napolitane după dimensiunile bazei acesteia.

Așază o bucată mai mare de folie de prospețime în forma de cozonac. Întinde la baza formei mai întâi un strat de cremă. Apoi așază o foaie de napolitană și peste aceasta un alt strat de cremă. Continuă cu succesiunea straturilor, până când se termină foile de napolitane, dar mai păstrează puțină cremă și pentru decor. Prăjitura conține 12 foi de napolitane și 12 straturi de cremă.

Pune tava cu foile de napolitane umplute cu cremă la frigider pentru 3-4 ore sau până când crema devine fermă. Apoi, poți răsturna desertul pe platou.

Nucile măcinate fin pe care le-ai oprit le amesteci cu marginile foilor de napolitane, pe care le macini tot fin. Decorează desertul cu crema oprită și aplică peste cremă amestecul de nuci cu foi măcinate.

Pentru decorul desertului se folosesc marginile foilor măcinate fin și amestecate cu nuci / Profimedia Images

Porționează frumos desertul și bucură-i pe cei dragi cu gustul acestuia delicios și aspectul spectaculos.

În lipsa foilor de napolitane desertul se poate prepara cu biscuiți / Profimedia Images

Și dacă mai dorești deserturi pe bază de foi de napolitane, mai poți prepara și o rețetă de prăjitură denumită Furnicuța.

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Horoscop
5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024
Relații mari se vor schimba în viitor pentru unii nativi. Ai mai jos lista cu 5 zodii ale căror relații se confruntă cu o transformare semnificativă până la sfârșitul lunii mai 2024. Luna mai...
4
Timp liber
Ouă vopsite cu șervețele. Cum poți avea cele mai frumoase modele
În mod tradițional, ouăle de Paște se vopsesc în Joia Mare. Creștinii ortodocși obișnuiesc să înroșească ouăle de Paște sau să le ofere diferite modele spectaculoase. Îți oferim în cele ce urmează o nouă...
5
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
PARTENERI