Home // Lifestyle // Rețete // Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri. Rețetă cu gust de copilărie
Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri. Rețetă cu gust de copilărie
Printre fursecurile de post pe care poți să le prepari de Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți face loc și rețetei de nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri. Rețeta îți va aminti sigur de copilărie și zilele de sărbătoare petrecute alături de cei dragi.
Fursecurile se pot păstra până la două săptămâni în cutii cu capac / Rețetefeldefel.ro
Dacă nu deții o formă specială pentru prepararea fursecurilor, nu ezita să achiziționezi una. Poți opta pentru forma de copt electrică sau pentru una care se așază pe flacăra aragazului.
Acest tip de fursecuri au gustul nucilor umplute, cu care probabil te răsfățau mama sau bunica în copilărie. Chiar dacă sunt de post, îți garantăm că sunt delicioase și fragede.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în perioadele de post.
Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri – Ingrediente
Pentru prepararea acestor spectaculoase fursecuri, sunt necesare ingrediente pentru aluat fraged de post și pentru crema de nuci, cu care le vei umple.
Fursecuri nuci de post și alte forme – Mod de preparare
Începe cu pregătirea aluatului fraged care necesită frământare, apoi un timp de relaxare și coacerea crustelor pentru fursecuri. Crema o vei prepara după ce coci toate crustele, pentru că vei folosi și marginile crustelor sau chiar crustele rupte.
Cum prepari aluat fraged pentru fursecuri de post
Într-un bol, amestecă uleiul cu apa minerală, apoi adaugă esența, zahărul și sarea. Amestecă din nou până la dizolvarea ingredientelor solide.
Stinge bicarbonatul de sodiu în oțet și adaugă-l în bol. Amestecă făina cu praful de copt și adaugă acest amestec peste lichidul din bol. Vei obține un aluat nu foarte ferm, ușor sfărâmicios, dar nelipicios. Acoperă aluatul cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit timp de 20-30 de minute.
După acest interval de timp, rupe din aluatul fraged de post bucăți micuțe, cât să acopere aproximativ 2/3 din orificiile formelor de copt crustele pentru fursecuri.
Așază forma de copt pe flacăra aragazului și coace crustele pentru 1-2 minute pe fiecare parte. După ce le-ai copt pe toate, sortează-le două câte două în funcție de formele obținute. Decupează marginile neuniforme cu o foarfecă de bucătărie.
Crustele pentru fursecuri se coc până când devin aurii la exterior / Rețetefeldefel.ro
Cum prepari crema pentru rețeta de nuci de post umplute și alte forme
Pune biscuiții într-un bol împreună cu marginile de la coji și cojile mai arse sau neuniforme. Sfărâmă-le bine cu un blender sau un robot de bucătărie. Macină și miezul de nucă, dar mai grosier.
Într-o crăticioară adaugă apa cu zahărul, un praf de sare și pudra de cacao. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă continuu, până când se topește zahărul. Adaugă esența de migdale și toarnă siropul rezultat peste amestecul de biscuiți cu resturi de aluat și nucă. Amestecă intens până la omogenizare, apoi lasă compoziția la răcit. După ce se răcește bine adaugă gemul de caise.
Omogenizează bine crema și umple crustele de fursecuri cu ea, apoi lipește-le câte două, în funcție de formele acestora. Trece-le prin zahărul pudră și depozitează-le în cutii de metal cu capac, sau de carton.
După umplere, fursecurile se trec prin zahăr pudră cu aromă de vanilie / Rețetefeldefel.ro
Poți păstra delicioasele fursecuri nuci de post și alte forme până la două săptămâni, la loc răcoros. Tot din categoria rețetelor de fursecuri de post, îți mai oferim și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni.