Reclamă

Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri. Rețetă cu gust de copilărie

Printre fursecurile de post pe care poți să le prepari de Moș Nicolae sau pentru alte ocazii deosebite, poți face loc și rețetei de nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri. Rețeta îți va aminti sigur de copilărie și zilele de sărbătoare petrecute alături de cei dragi.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 1 decembrie 2022, 5:59

Dacă nu deții o formă specială pentru prepararea fursecurilor, nu ezita să achiziționezi una. Poți opta pentru forma de copt electrică sau pentru una care se așază pe flacăra aragazului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Acest tip de fursecuri au gustul nucilor umplute, cu care probabil te răsfățau mama sau bunica în copilărie. Chiar dacă sunt de post, îți garantăm că sunt delicioase și fragede.

Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în perioadele de post.

Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri – Ingrediente

Pentru prepararea acestor spectaculoase fursecuri, sunt necesare ingrediente pentru aluat fraged de post și pentru crema de nuci, cu care le vei umple.

Reclamă

Pentru aluat fraged de post:

  • 550-600 gr de făină
  • 250 ml de apă minerală
  • 200 ml ulei
  • 50 gr de zahăr
  • 30 gr de zahăr vanilinat
  • 2 lingurițe cu esență de vanilie
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu oțet
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.

Pentru cremă de biscuiți cu nuci și gem:

  • 270 gr gem de caise
  • 250 gr de biscuiți simpli de post
  • 150 gr miez de nuca
  • 250 ml de apă
  • 20 gr pudră de cacao
  • 75 gr de zahăr
  • 1 linguriță cu esență de migdale
  • marginile de la fursecuri
  • 1 vârf de linguriță cu sare.
Reclamă

Fursecuri nuci de post și alte forme – Mod de preparare

Începe cu pregătirea aluatului fraged care necesită frământare, apoi un timp de relaxare și coacerea crustelor pentru fursecuri. Crema o vei prepara după ce coci toate crustele, pentru că vei folosi și marginile crustelor sau chiar crustele rupte.

Cum prepari aluat fraged pentru fursecuri de post

Într-un bol, amestecă uleiul cu apa minerală, apoi adaugă esența, zahărul și sarea. Amestecă din nou până la dizolvarea ingredientelor solide.

Stinge bicarbonatul de sodiu în oțet și adaugă-l în bol. Amestecă făina cu praful de copt și adaugă acest amestec peste lichidul din bol. Vei obține un aluat nu foarte ferm, ușor sfărâmicios, dar nelipicios. Acoperă aluatul cu folie de prospețime și lasă-l la odihnit timp de 20-30 de minute.

După acest interval de timp, rupe din aluatul fraged de post bucăți micuțe, cât să acopere aproximativ 2/3 din orificiile formelor de copt crustele pentru fursecuri.

Așază forma de copt pe flacăra aragazului și coace crustele pentru 1-2 minute pe fiecare parte. După ce le-ai copt pe toate, sortează-le două câte două în funcție de formele obținute. Decupează marginile neuniforme cu o foarfecă de bucătărie.

Cruste pentru fursecuri coapte în formă metalică
Crustele pentru fursecuri se coc până când devin aurii la exterior / Rețetefeldefel.ro

Cum prepari crema pentru rețeta de nuci de post umplute și alte forme

Pune biscuiții într-un bol împreună cu marginile de la coji și cojile mai arse sau neuniforme. Sfărâmă-le bine cu un blender sau un robot de bucătărie. Macină și miezul de nucă, dar mai grosier.

Într-o crăticioară adaugă apa cu zahărul, un praf de sare și pudra de cacao. Așază crăticioara pe flacăra aragazului și amestecă continuu, până când se topește zahărul. Adaugă esența de migdale și toarnă siropul rezultat peste amestecul de biscuiți cu resturi de aluat și nucă. Amestecă intens până la omogenizare, apoi lasă compoziția la răcit. După ce se răcește bine adaugă gemul de caise.

Omogenizează bine crema și umple crustele de fursecuri cu ea, apoi lipește-le câte două, în funcție de formele acestora. Trece-le prin zahărul pudră și depozitează-le în cutii de metal cu capac, sau de carton.

Fursecuri nuci de post și alte forme, trecute prin zahăr pudră
După umplere, fursecurile se trec prin zahăr pudră cu aromă de vanilie / Rețetefeldefel.ro

Poți păstra delicioasele fursecuri nuci de post și alte forme până la două săptămâni, la loc răcoros. Tot din categoria rețetelor de fursecuri de post, îți mai oferim și rețeta de cornulețe de post cu borș în aluat și gem de căpșuni.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
O femeie care stă pe un trunchi de copac, într-o rochie albă
Horoscop
4 zodii cărora le place să se joace cu sentimentele partenerilor lor. Nativii care nu sunt statornici în relații
Ai simțit vreodată că cineva se joacă cu sentimentele tale? Ei bine, astrologia ar putea avea un cuvânt de spus în această situație. Ai mai jos lista cu 4 zodii cărora le place să...
2
Gogoși berlineze umplute cu dulceață
Rețete
Gogoși berlineze. Rețetă de gogoși pufoase, umplute cu dulceață
Dacă îți plac gogoșile și obișnuiești să le prepari în modul clasic, încearcă și rețeta de gogoși berlineze. Este o rețetă de gogoși mari și pufoase, aromate cu vanilie și coajă de lămâie și...
3
Cele 12 semne zodiacele, dispuse în cercuri, cu două inimi în centru
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023. Balanțele își găsesc sufletul pereche
Astrele aduc surprize pentru toți nativii din zodiac la final de an. Astfel, horoscopul dragostei pentru luna decembrie 2023 clarifică multe situații dificile. Între 4 și 29 decembrie, Venus le aduce Balanțelor sufletul pereche,...
4
Apă de cuișoare pusă într-un pahar elegant
Frumusețe
Beneficii uimitoare ale apei de cuișoare pentru piele. De ce e recomandat să o incluzi în rutina de îngrijire
Apa de cuișoare a fost folosită de secole în medicina tradițională pentru tratarea unei game variate de afecțiuni. Cercetările recente au arătat că are și multiple beneficii pentru piele. Specialiștii au oferit mai multe...
5
O banană verde tăiată pe un blat de bucătărie
Sănătate
Ce se întâmplă dacă mănânci în fiecare zi o banană verde
Dacă ai consumat până acum o banană verde, probabil ai realizat repede că are un gust destul de diferit față de cele coapte și galbene. Și nu neapărat într-un mod bun. În loc de...
PARTENERI
×