Dacă nu deții o formă specială pentru prepararea fursecurilor, nu ezita să achiziționezi una. Poți opta pentru forma de copt electrică sau pentru una care se așază pe flacăra aragazului.
Acest tip de fursecuri au gustul nucilor umplute, cu care probabil te răsfățau mama sau bunica în copilărie. Chiar dacă sunt de post, îți garantăm că sunt delicioase și fragede.
Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu în perioadele de post.
Nuci de post umplute cu cremă și alte forme de fursecuri – Ingrediente
Pentru prepararea acestor spectaculoase fursecuri, sunt necesare ingrediente pentru aluat fraged de post și pentru crema de nuci, cu care le vei umple.
Pentru aluat fraged de post:
- 550-600 gr de făină
- 250 ml de apă minerală
- 200 ml ulei
- 50 gr de zahăr
- 30 gr de zahăr vanilinat
- 2 lingurițe cu esență de vanilie
- 1 linguriță cu praf de copt
- 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 1 linguriță cu oțet
- zahăr pudră cu aromă de vanilie, pentru decor.
Pentru cremă de biscuiți cu nuci și gem:
- 270 gr gem de caise
- 250 gr de biscuiți simpli de post
- 150 gr miez de nuca
- 250 ml de apă
- 20 gr pudră de cacao
- 75 gr de zahăr
- 1 linguriță cu esență de migdale
- marginile de la fursecuri
- 1 vârf de linguriță cu sare.