Obiceiuri asociate cu o viață mai lungă. Cum să ai grijă de sănătatea ta

Pentru a avea o viață îndelungată trebuie să ai grijă de sănătatea ta. Acesta este un aspect cheie pe care nu ar trebui să-l ignori niciodată. A trăi viața la maximum vine și cu o anumită responsabilitate, de a acorda suficientă atenție corpului și minții tale. Hai să aflăm mai multe despre principalele obiceiuri care sunt asociate cu o viață mai lungă.

Publicat: 25 august 2022, 7:04
Hai să aflăm mai multe despre principalele obiceiuri care sunt asociate cu o viață mai lungă / Shutterstock

Efectele obiceiurilor bune se pot vedea pe termen lung. Activitatea fizică, nutriția, relațiile cu cei din jur, acestea sunt doar câteva puncte care trebuie atent îngrijite pentru a-ți îmbunătăți viața și pentru a-ți prelungi longevitatea. 

Obiceiuri asociate cu o viață mai lungă

Obiceiurile sănătoase ar trebui să te ajute să-ți prelungești viața. Longevitatea are la bază un set de principii și elemente care combinate reușesc să structureze stilul de viață pe care îl adopți. Sportul, alimentația, odihna, acestea sunt doar câteva elemente cheie ce stau la baza unei vieți lungi și fericite. Hai să aflăm împreună care sunt principalele obiceiuri care te ajută să ai o viață mai lungă.

Activitate fizică în mod consectevnt

Pe lista de obiceiuri asociate cu o viață mai lungă se află activitățile fizice. Activitatea fizică poate reduce în timp riscul de a dezvolta boli cronice, cum ar fi diabetul, obezitatea, hipertensiunea, bolile de inimă și accidentul vascular cerebral. Cercetările susțin că exercițiile fizice aerobice regulate te ajută să trăiești mai mult.

În plus, acestea mențin funcțiile cognitive într-o stare bună pentru o perioadă mai lungă de timp.

Organizația Mondială a Sănătății a recomandat ca adulții să facă cel puțin 150 de minute de activitate fizică moderată pe săptămână. Sportul are nenumărate beneficii asupra sănătății. Studiile au arătat că inclusiv simplul mers pe jos te poate ajuta să slăbești într-un mod sănătos și să-ți îmbunătățești calitatea vieții.

O nutriție bine pusă la punct

Consumul unei alimentație pe bază de plante poate să-ți ofere o sursă excelentă de antioxidanți. Oxidarea este un semn de stres în organismul nostru. Oxidarea este de multe ori asociată cu procesul de îmbătrânire.

Stresul oxidativ poate reprezenta o adevărată problemă pentru organismul uman. De aceea este nevoie să consumi cât mai multe alimente bogate în antioxidanți care să te ajute pe termen lung să-ți prelungești viața.

Specialiștii spun că ar trebui să eviți carnea roșie sau să-i limitezi consumul. În schimb pentru o alimentație sănătoasă este nevoie de fructe, legume, leguminoase și cereale integrale. Legumele bogate în fibre te vor ajuta să-ți ții sub control pofta de mâncare, în timp ce fructele bogate în antioxidanți te vor ajuta să combați stresul oxidativ.

Suficiente ore alocate somnului

Somnul este vital când vine vorba de o viață lungă și sănătoasă. Somnul te ajută să te odihnești și să-ți refaci organismul. Oamenii care dorm mai puțin de șapte ore pe noapte tind să aibă niveluri mai ridicate de hormoni de stres, zahăr din sânge și tensiune arterială. Calitatea somnului se poate îmbunătăți cu ajutorul exercițiilor fizice regulate, dar și cu ajutorul alimentației.

Dormitorul trebuie să rămână întunecat, iar telefoanele și dispozitivele care ar putea perturba odihna trebuie ținute departe de dormitor. În plus, specialiștii în design interior spun că inclusiv culoarea pernelor poate afecta calitatea somnului.

Relații de lungă durată

Pe lista de obiceiuri asociate cu o viață mai lungă se află și relațiile construite în timp. Relațiile pozitive aduc un plus de fericire și confort în viața oricărei persoane. Acestea reduc stresul, iar experții recomandă prieteniile de lungă durată.

Studiile au demonstrat că oamenii care au relații satisfăcătoare cu familia și prietenii au mai puține probleme de sănătate. În plus, aceste persoane trăiesc mai mult și experimentează mai puțină depresie și declinul cognitiv apare mai târziu în viață. 

RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Timp liber
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
Paștele se apropie și gospodinele își doresc să pună pe masă cele mai bune preparate. Descoperă cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Mai jos găsești câteva trucuri ca...
2
Timp liber
Friptură de miel la cuptor foarte fragedă. Ce să adaugi în tavă ca să iasă suculentă
Gătirea lentă este primul sfat pentru carnea de miel. Dacă ai puțină răbdare vei obține mielul fraged care se topește, care se va desprinde singur de pe os. Reteța de friptură de miel la...
3
Rețete
Cremă de cacao cu unt, pentru torturi și prăjituri
Dacă îți este dor de gustul cremelor de prăjituri din copilărie, simple și delicioase, îți oferim o rețetă de cremă de cacao cu unt. Este ușor de făcut și nu ai nevoie de ingrediente...
4
Horoscop lunar
Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024. Taurii au noroc în relațiile de iubire
Specialiștii în astrologie au pregătit surprize de proporții pentru nativii din zodiac. Horoscopul dragostei pentru luna mai 2024 vine cu unele transformări pe plan sentimental. Descoperă ce se potrivește pentru tine în funcție de...
5
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
PARTENERI