Înainte de a începe să bei oțet de mere în fiecare dimineață, este important să știi cum afectează cu adevărat organismul. Este adevărat că oțetul de mere e bun pentru slăbit, însă te expune și unor riscuri. Află de ce nu îl recomandă specialiștii.
Oțetul de mere pentru slăbit, trendul care face furori pe rețelele sociale
În ultimii ani, tot mai multe persoane au ales să introducă acest oțet în dietă, sperând că astfel își vor îmbunătăți aspectul fizic. Potrivit cercetărilor, oțetul de mere poate ajuta la slăbit. Dar în egală măsură poate contribui la echilibrarea nivelului zahărului din sânge. Recent au apărut studii care susțin că acest tip de oțet poate scădea și colesterolul. Dar multe din aceste studii au fost efectuate doar pe animale, potrivit Harpersbazaar.
Iată ce spun experții citați de publicația menționată despre acest ingredient devenit extrem de popular. Mai ales după apariția serialul despre soții Beckham unde Victoria Beckam îl recomanda insistent ca parte a regimului ei de slăbit.
Ce este oțetul de mere
După cum îi sugerează și numele, oțetul de mere este produs prin procesul de fermentare a sucului de mere. Este vorba de 95% apă și 5 până la 6% acid acetic, care este compusul activ din ACV, explică Sophie Medlin, dietetician la CityDietitians.
Deși acesta nu are alți nutrienți semnificativi, conține unele enzime și bacterii probiotice. Oțetul de mere destinat consumului are un aspect tulbure. Motivul sunt tulpinile de bacterii bune adăugate.
După cum explică și Vic Coppin, expert în nutriție la MuscleFood, oțetul de mere este format în principal din suc de mere. Apoi zahărul adăugat se transformă în alcool (proces cunoscut sub numele de fermentație). Ulterior bacteria transformă alcoolul în acid acetic. În acest fel, oțetul de mere dobândește celebrul său miros puternic și gustul acru.