Reclamă

Ou prăjit în pâine. Un mic dejun rapid și delicios

Dacă îți plac ouăle ochiuri la micul dejun, rețeta de ou prăjit în pâine va fi pe placul tău. Chiar dacă poți prăji pâinea separat, cu ajutorul prăjitorului, va avea alt gust preparată la tigaie, împreună cu oul.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 13 martie 2024, 6:51

Ouăle sunt cele mai populare alimente care pot fi preparate pentru micul dejun. Le poți fierbe moi sau tari, sau le poți poșa în apă clocotită cu oțet și sare. Le mai poți prepara sub formă de ochi, la tigaie, sub formă de omletă sau de jumări. Sunt gustoase în toate variantele.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Și modul de servire a ouălor este versatil. Le poți servi simple, cu brânză sau legume proaspete, dar și cu diferite preparate din carne. Le poți include în salate, atât pe cele fierte, cât și pe cele făcute omletă. Le mai poți include în supe și ciorbe sau în diferite sosuri. Descoperă aici și rețeta de ouă în sos de roșii, din bucătăriile nord-africane, denumită Shakshuka. Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pas cu pas pentru ouăle preparate în felii de pâine, la tigaie.

Ou prăjit în pâine – Ingrediente

  • 3 ouă
  • 3 felii de pâie
  • 1 lingură de ulei sau unt
  • sare și piper
  • cozi de ceapă verde pentru decor
  • roșii cherry pentru servit.
Reclamă

Rețeta oului prăjit în pâine – Mod de preparare

Pentru că rețeta se prepară într-un timp foarte scurt, este indicat să aduni de la început pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare.

Pe post de ustensile, ai nevoie de o tigaie cu capac din sticlă, de un tocător și un cuțit, dar și de un platou sau o farfurie pe care așezi ouăle după preparare.

Deoarece ouăle în pâine sunt delicioase calde, pregătește mai întâi ingredientele cu care le servești. Clătește roșiile și lasă-le la scurs, clătește ceapa verde și toac-o în rondele. Poți folosi și usturoi verde sau leurdă, dacă îți plac aceste ingrediente.

Descoperă aici șase moduri de preparare pentru ouă ochiuri

Reclamă

Cum prepari ou prăjit în pâine

Mai întâi, vei pregăti feliile de pâine, pe care le așezi pe tocător și cu vârful cuțitului decupezi un pătrat sau un cerc din interiorul lor. Decupezi din ele astfel încât acolo să încapă oul.

Trei felii de pâine prăjite și cu interiorul decupat
Feliile de pâine se prăjesc de la început, doar pe o parte / Shutterstock

Apoi, unge o tigaie cu puțin ulei și rumenește ușor feliile de pâine pe o parte. Dacă ai o tigaie mai mare le poți rumeni pe toate odată, iar dacă nu, vei prepara câte o felie de pâine pe rând.

Întoarce feliile de pâine cu partea rumenită în sus. Sparge câte un ou în interiorul feliilor de pâine și așază capacul pe tigaie.

Ou prăjit în pâine la tigaie
Felia de pâine se decupează la interior, atât cât să încapă oul în ea / Shutterstock

Setează flacăra la intensitate medie spre mare și lasă ouăle să se prepare în pâine până când albușurile sunt bine închegate, iar gălbenușurile rămân moi.

Scoate feliile de pâine cu ouăle în interior pe un platou, folosind o spatulă de tort sau o spumieră de silicon. Presară peste ele sare și piper, precum și ceapa verde tocată anterior sau poți opta pentru verdeața preferată. Le poți servi cu roșii proaspete sau cu brânzeturi.

Dacă mai dorești și alte rețete interesante cu ouă pentru micul dejun, mai poți încerca și rețeta de ouă florentine, inspirată din bucătăria franțuzească.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×