Ouăle murate sunt o gustare delicioasă și unică, perfecte pentru a însoți o salată, un platou rece sau chiar un sandwich. Pot fi tăiate în jumătăți, feliate sau servite întregi. Gustul lor va fi ușor picant și acrișor, perfect pentru a însoți diverse preparate. Culoarea intensă a ouălor, dacă adaugi sfeclă roșie, le face și mai apetisante.
Ouăle murate pot fi consumate ca atare sau pot fi folosite pentru a fi umplute. Vor cuceri atât papilele, cât și privirile. Pot fi umplute în modul clasic cu o compoziție de gălbenușuri și muștar, dar și cu alte combinații de ingrediente. Descoperă aici 3 rețete de ouă umplute, care-ți pot folosi drept inspirație pentru umplerea ouălor murate.
Mai jos, îți oferim rețeta detaliată pentru a prepara și tu delicioasele ouă murate.
Rețetă simplă de ouă murate – Ingrediente
- 6 ouă fierte tari
- 500 ml oțet de vin alb
- 500 ml apă
- 2 linguri de zahăr
- 1 linguriță de sare
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță cu boabe de piper
- 1 linguriță cu boabe de muștar
- 2 căței de usturoi (tăiați felii)
- 1 sfeclă roșie fiartă (pentru culoare).
Rețetă de ouă murate – Mod de preparare
Primul pas constă în fierberea ouălor. Înainte de a pune ouăle la fiert, clătește-le bine cu apă ușor caldă, folosind partea abrazivă a buretelui de vase. Apoi pune ouăle la fiert în apă cât să fie bine acoperite. Adaugă în apă și 1/2 linguriță de sare și o linguriță de oțet.
Aceste ingrediente sunt necesare pentru a nu permite albușurilor să se împrăștie prin apă, dacă coaja ouălor se crapă în timpul fierberii. Albușul se va coagula rapid în interiorul cojilor. În plus, această metodă permite o curățare mai ușoară a cojilor de ouă după fierbere.
Fierbe ouăle timp de 9-10 minute pentru a obține gălbenușuri tari. După fierbere, crapă-le ușor coaja și scufundă-le în apă rece. Lasă-le să se răcească bine, apoi le poți descoji mult mai ușor. Descoperă aici cum faci ouă fierte moi sau tari.