Este un desert tradițional franțuzesc, foarte rafinat și elegant, care cucerește atât papilele gustative, cât și privirile. Pentru a savura gustul absolut delicios al perei, este important să folosești condimentele perfecte și un vin roșu de calitate. Poți utiliza un vin roșu sec, pe care să îl completezi cu zahăr. Sau poți folosi și un vin demi-dulce, în care îți recomandăm să adaugi o cantitate mai mică de zahăr.
Cât despre pere, optează pentru cele mai ferme, pentru a nu se înmuia foarte mult atunci când le fierbi în vin.
În plus, pentru a te sigura că rețeta va fi una reușită, va trebui să folosești o oală cu pereții mai înalți și diametrul mai mic. Astfel, nu va fi necesar să utilizezi o cantitate mare de vin pentru ca perele să fie acoperite în timpul fierberii.
Descoperă și adevărul despre gătitul cu vin și trucuri utile în bucătărie.
Dacă dorești și tu să prepari desertul franțuzesc cu pere și vin, urmărește în continuare lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas.
Pară poșată în vin roșu, cu înghețată de vanilie – Ingrediente
Ai nevoie de câteva ingrediente pentru a prepara para sau perele poșate. Iar în cazul în care dorești să prepari și înghețata în casă, îți oferim lista de ingrediente și modul de pregătire al acesteia.
Pentru perele poșate:
- 4 pere
- 1 l vin roșu sec
- 150 gr zahăr
- 2 batoane de scorțișoară
- 2 bucăți de anason stelat
- coaja de la o portocală.