Reclamă

Pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Dacă adori gustul leurdei în preparate, nu ezita să prepari și rețeta de pesto de leurdă cu nuci și parmezan. Este ideală pentru mic dejunuri savuroase, dar și pentru rețetele de paste.

Publicat: 2 mai 2022, 6:04

Gustul picant al leurdei se combină perfect cu nucile uleioase și parmezanul dens și gustos. Rețeta este simplă și ușor de preparat, iar lista de ingrediente este scurtă. Poți prepara mai mult pesto, pe care să îl depozitezi în borcane și să îl păstrezi la frigider până la două săptămâni. Te poți bucura de gustul și de beneficiile lui dimineața, la micul dejun, savurat pe felii de pâine prăjită sau în preparate cu paste.

Primăvara, leurda înlocuiește cu succes usturoiul în diferite preparate. Însă, aroma acesteia este mult mai rafinată și mai delicată. Leurda, denumită și usturoi sălbatic sau usturoiul urșilor, se bucură de toate proprietățile usturoiului cultivat, dar în concentrație mai mare.

De la leurdă se consumă atât frunzele cât și bulbii. Frunzele pot fi incluse în salate, în supe și ciorbe, în omlete și în diferite sosuri, precum acest sos pesto.

Urmărește mai jos lista de ingrediente și modul de preparare pas cu pas pentru a te bucura și tu de gustul delicios și sănătos al unui sos pe bază de leurdă.

Reclamă

Pesto de leurdă cu nuci și parmezan – Ingrediente

  • 4 legături de leurdă
  • 4-5 frunze de busuioc verde
  • 100 gr miez de nucă măcinat
  • 50 ml ulei de măsline sau de floarea soarelui
  • sare și piper, după gust
  • suc de lămâie, după gust
  • 100 gr parmezan răzuit.

Rețetă de sos din leurdă cu nuci – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor cuprinse în listă. Adună pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele de lucru pentru a le avea la îndemână când începi să le procesezi. Ai nevoie de un mojar cu pistil, un tocător de lemn și un cuțit de legume.

Spală bine frunzele de leurdă împreună cu tulpinile. Dacă au și bulbi, îi vei folosi și pe aceștia. Pune leurda spălată într-o sită, la scurs.

Reclamă

Spală și frunzele de busuioc și adaugă-le în sită, peste leurdă. Macină fin miezul de nucă, iar parmezanul dă-l pe răzătoarea cu orificiile cele mai mici. Când ai pregătite aceste ingrediente poți începe procesul de preparare al sosului.

Cum prepari sos pesto de leurdă cu nuci și parmezan

Așază leurda scursă și frunzele de busuioc pe tocător. Taie-le mărunt cu un cuțit și pune-le în interiorul mojarului.

Presară sare și piper și pisează bine ingredientele din mojar până când se formează o pastă suculentă. Pune frunzele de leurdă și de busuioc eșalonat în mojar pentru a se putea pisa foarte bine. Este ideal să folosești mojarul pentru că leurda pisată își accentuează gustul, ca și usturoiul, de altfel.

Vezi mai multe imagini cu pesto de leurdă în GALERIA FOTO!

Pasul de pisare a leurdei îm mojar alb cu pistil
Leurda pisată își va accentua mai bine gustul decât dacă este procesată cu blenderul / Shutterstock

Când ai terminat de pisat leurda și busuiocul pune totul într-un bol și adaugă nucile măcinate.

Începe să torni în fir subțire din ulei, în timp ce amesteci bine ingredientele cu o spatulă de lemn. Vei obține o pastă verde, omogenă. Adaugă și suc de lămâie, pe parcursul amestecării. Nu uita să guști sosul pentru a obține gustul optim. Nu exagera cu adaosul de sare pentru că și parmezanul este sărat.

La final, adaugă parmezanul răzuit fin și omogenizează bine sosul de leurdă cu nuci. Pune sosul în borcane și îndeasă-l bine să nu se formeze bule de aer. Închide borcanele ermetic, cu capacele din dotare și pune-le la frigider. Dacă dorești să păstrezi sosul pentru o perioadă mai îndelungată de timp, nu adăuga parmezan. Pe acesta îl poți adăuga în timpul servirii.

Poți folosi sosul pesto și la rețetele de paste. Pur și simplu îl amesteci cu pastele fierte și scurse și te poți bucura de o masă pe cât de simplă, pe atât de delicioasă și sănătoasă.

Bol alb cu paste amestecate cu sos pesto de leurdă cu nuci
Pentru un plus de prospețime, peste pastele cu sos pesto se mai pot adăuga frunze proaspete de leurdă, tocate / Shutterstock

Iar dacă ești în căutarea altor rețete cu leurdă îți oferim și rețeta de ciorbă de leurdă, plină de savoare și vitamine.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Fată frumoasă îmbrăcată cu o rochie lungă
Horoscop
5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Ce stă în calea iubirii lor
Unele persoane sunt atât de norocoase încât păstrează o singură relație toată viața, însă există 5 zodii care nu își găsesc niciodată jumătatea. Acestea caută cu ardoare o sursă de iubire, însă de cele...
2
Langoși simpli pe un platou de lemn
Rețete
Langoși simpli. Rețetă tradițională ungurească
Dacă vrei să-ți surprinzi familia cu un preparat delicios la micul dejun sau cu o gustare inedită, încearcă rețeta tradițională ungurească de langoși simpli. Nu ai cum să nu adori langoșii. Cu siguranță ți-i...
3
Tess Holiday, la o emisiune tv, într-o rochie neagră, cu decolteu
Divertisment
Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Cum se descurcă modelul cu încrederea și prejudecățile celor din jur
Modelul a lucrat la vindecarea relației cu corpul ei, după ce anul trecut a spus că are anorexie. Tess Holliday a vorbit despre lupta cu imaginea de sine. Ea a declarat pentru People că...
4
Kate Middleton într-o rochie roz alături de Prințul Louis într-o cămașă albă la Jubileul de Platină al Reginei Elisabeta
Divertisment
Prințul Louis își va schimba numele de familie. Ce tradiție trebuie să respecte fiul Ducilor de Cambridge
Prințul Louis își va schimba numele de familie și va urma o tradiție veche din Familia Regală Britanică. Mezinul familiei Ducilor de Cambridge va călca pe urmele tatălui său, Prințul William. Schimbarea va avea...
5
Lourdes Leon într-o ținută argintie la petrecerea Vanity Fair ținută după premiile Oscar 2022
Divertisment
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris. Fiica Madonnei a purtat o ținută mulată
Lourdes Leon a defilat pe podium la Paris într-o ținută mulată. Admiratorii vedetei au recunoscut-o cu greu pe fiica Madonnei. Aceasta și-a schimbat culoarea părului, iar transformarea a fost una vizibilă. Lourdes a fost...
PARTENERI
×