Deserturile cu mere sunt printre cele mai simple și mai căutate indiferent de anotimpul în care te afli. Merele sunt fructele cele mai populare și au un conținut bogat în substanțe nutritive esențiale. Conțin o cantitate însemnată de fibre naturale, precum pectina, ce oferă o mulțime de beneficii sănătății organismului.
Chiar dacă au gust dulce, merele au un nivel scăzut de calorii. De aceea sunt foarte des incluse în deserturi.
Îți oferim mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea unui delicios desert cu mere, fără zahăr.
Plăcintă cu mere fără zahăr – Ingrediente
Ai nevoie pentru această plăcintă de ingrediente pentru aluat și ingrediente pentru umplutura de mere. Ingredientele sunt pentru o tavă de copt cu dimensiunile de 20/30 cm.
Pentru aluat:
- 1 ou
- 100 ml suc natural de mere
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 200 ml iaurt
- 500 gr făină
- 7 gr praf de copt
- coaja răzuită de la o lămâie
- 1 praf de sare.
Pentru umplutură:
- 1 kg mere cât mai dulci
- 1 linguriță cu scorțișoară
- 2 linguri cu suc de mere natural.
Rețetă de plăcintă cu mere fără zahăr – Mod de preparare
Începe cu prepararea sucului de mere natural. Spală 5-6 mere dintre cele mai dulci, toacă-le în cuburi și trece-le prin storcătorul de fructe. Folosești din acest suc și pentru aluat și pentru umplutură.
Cum prepari aluat fraged pentru plăcintă
Sparge oul într-un bol și amestecă-l cu puțină sare. Adaugă și coaja răzuită de la o lămâie. Adaugă pe rând: uleiul, sucul de mere și iaurtul și omogenizează compoziția după fiecare ingredient adăugat. Sucul de mere va îndulci ușor aluatul pentru plăcintă.
Amestecă făina cu praful de copt și trece amestecul prin sită. Adaugă acest amestec în compoziția din bol și frământă aluatul până se omogenizează. Împachetează-l în folie de prospețime și pune-l la rece pentru cel puțin 30 de minute.
Cum pregătești umplutura pentru plăcintă cu mere fără zahăr
Spală bine merele și dă-le pe răzătoarea mare, fără a le decoji. Cojile merelor conțin vitamine, oferă un plus de culoare, dar și un plus de gust dulce. Amestecă într-o crăticioară răzătura de mere cu sucul de mere și scorțișoara. Pune crăticioara pe flacăra aragazului și fierbe compoziția pentru maxim 10 minute. Apoi las-o să se răcească. După răcire, compoziția va fi mai consistentă datorită pectinei din mere, care o va îngroșa.
Pregătește tava de cuptor pe care o tapetezi cu hârtie de copt și pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Scoate aluatul de la rece și împarte-l în două. Întinde prima parte cât dimensiunea tăvii și așaz-o la baza acesteia. Înțeap-o cu o furculiță din loc în loc.
Întinde uniform peste foaia de aluat compoziția de mere. Deasupra așază a doua foaie de aluat întinsă pe masa de lucru, cât dimensiunile tăvii.
Pune tava la cuptor și coace delicioasa plăcintă cu mere fără zahăr pentru 35-40 de minute, la 180 de grade Celsius.
Vezi mai multe imagini cu plăcinta în GALERIA FOTO!
Las-o să se răcească, apoi o poți porționa și savura cu poftă alături de familie.
Poți presăra puțin zahăr pudră cu aromă de vanilie peste plăcintă, pentru un aspect mai plăcut.
Și dacă ți-am stârnit apetitul pentru deserturi cu mere, îți mai oferim și rețeta de ruladă pufoasă cu mere. Un desert simplu și delicios.