Reclamă

Plăcintă învârtită cu spanac. Rețeta unui delicios aperitiv de post

Dacă ești în căutarea unei rețete de aperitiv delicios, de post, îți recomandăm să încerci rețeta de plăcintă învârtită cu spanac. Este ușor de preparat, este delicioasă și are un aspect spectaculos.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 8 aprilie 2024, 5:41

Plăcinta cu spanac poate fi preparată pentru oricare dintre mesele zilei, dar și pentru gustarea din pauza de masă de la birou. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente pentru a o pregăti. Poți folosi pentru umplutură atât spanac proaspăt, cât și congelat. Iese la fel de gustoasă în ambele variante.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Aluatul pentru plăcintă îl poți procura din comerț, dacă timpul nu-ți permite să-l prepari în casă. Însă rețeta acestuia este destul de simplă. Ai nevoie de doar câteva ingrediente, pe care le deții cu siguranță în cămară. Descoperă aici rețeta de aluat simplu pentru foi subțiri de plăcintă.

În continuare vei descoperi rețeta detaliată pentru plăcinta de post cu spanac.

Plăcintă învârtită cu spanac – Ingrediente

Împarte de la început lista de ingrediente în funcție de elementele care compun plăcinta. Ai nevoie de ingrediente pentru aluat și de ingrediente pentru umplutură, după cum poți observa mai jos.

Reclamă

Pentru aluat:

  • 450 gr de făină + 50 gr pentru masa de lucru
  • 250 ml de apă clocotită
  • 1/2 linguriță cu sare
  • 30 ml ulei pentru uns masa.

Pentru umplutură:

  • 1 kg baby spanac
  • 1 ceapă de mărime mare
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1-2 linguri de ulei
  • sare după gust.
Reclamă

Plăcintă învârtită cu spanac – Mod de preparare

Mai întâi, vei pregăti aluatul, dacă alegi să îl prepari în casă. Acesta necesită un timp scurt de frământare și încă puțin timp pentru dospire. Apoi, vei avea nevoie de puțină răbdare pentru a-l întinde în foi subțiri.

Cum prepari aluat pentru plăcintă de post

Ia un bol încăpător și trece făina prin sită în el. Presară sarea peste făină și amestecă bine cele două ingrediente.

Încălzește apa până la punctul de fierbere. Toarn-o imediat peste amestecul de făină și sare din bol, în timp ce amesteci energic. Folosește un tel sau o furculiță și amestecă intens până când făina se hidratează și obții un aluat omogen.

Frământă aluatul pe masa presărată cu făină până când nu va mai fi lipicios. Modelează-l sub formă de rulou, împachetează-l în folie și lasă-l la odihnit timp de 10-15 minute.

În acest interval de timp, poți pregăti spanacul.

Cum prepari umplutura pentru plăcintă învârtită cu spanac

Spală frunzele de baby spanac și pune-le la scurs într-o sită. Între timp, curăță ceapa și usturoiul și toacă-le mărunt. Pune uleiul la încins într-o tigaie și călește în el ceapa și usturoiul, atât cât să își degaje aromele.

Toacă frunzele de spanac în fâșii și adaugă-le în tigaie. Amestecă-le bine cu ceapa și usturoiul, timp de aproximativ un minut. Presară peste ele sare și piper, apoi lasă amestecul de ingrediente să se răcească. Descoperă și rețeta de plăcintă grecească Spanakopita.

Cum modelezi și coci plăcinta

Înainte de a forma plăcinta cu spanac, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, unge cu ulei blatul pe care vei modela plăcinta. Unge cu puțin ulei și sucitorul de aluaturi.

Așază ruloul de aluat pe masa unsă și întinde-l cu sucitorul până când obții o foaie subțire și cât mai lungă. Poți împărți aluatul în două pentru a-l putea întinde cât mai bine.

Întinde amestecul de spanac cu ceapă și usturoi la unul din capetele lungi ale foii de aluat. Rulează aluatul, începând de la partea cu umplutura. Apoi, modelează ruloul de aluat sub formă de spirală.

Pune hârtie de copt într-o tavă rotundă și așază în ea plăcintă învârtită cu spanac. Introdu tava în cuptor și coace plăcinta pentru 25-30 de minute, la 180 de grade Celsius. După coacere, las-o să se răcorească bine, apoi o poți porționa.

Plăcintă învârtită cu spanac porționată pe un tocător de lemn
Plăcinta se porționează frumos după răcire / Shutterstock

Pentru zilele de post cu dezlegare la pește, îți recomandăm să încerci rețeta de ruladă cu somon și spanac în aluat foietaj.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două mâini de femeie care curăță un ou fiert de o coajă
Timp liber
Ce să faci cu ouăle fierte ca să se curețe foarte ușor. Trucuri utile pentru orice gospodină
Se apropie Paștele, iar de pe masă nu trebuie să lipsească ouăle frumos încondeiate. Ciocnirea ouălor de Paște este o tradiție care se păstrează în continuare. Descoperă și tu ce să faci cu ouăle...
2
Două tăvi cu cozonaci proaspăt scoși din cuptor
Timp liber
Când se scot cozonacii din tavă. Trucuri de la gospodine pentru un cozonac reușit
Cozonacii sunt nelipsiți de pe masa de sărbătoarea r românilor. Gospodinele se pregătesc din timp pentru a avea pe masă cele mai bune preparate. Dacă îți dorești să ai parte de cozonaci apetisanți și...
3
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albă și stă într-un lac pentru a ilustra una dintre acele zodii nefericite a lunii mai 2024
Horoscop
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
Astrologii au dezvăluit care este zodia nefericită a lunii mai 2024. Acest nativ se va confrunta cu cele mai multe probleme din cauza stresului de la locul de muncă. Astrele arată o perioadă destul...
5
O femeie frumoasă care poartă o rochie neagră și o pereche de mănuși în timp ce ține un deget la gură pentru a ascunde un secret
Horoscop
Zodii care nu pot păstra un secret. Nativii în care nu e recomandat să-ți pui încrederea
Există unele zodii care nu pot păstra un secret. Acești nativi nu pot fi de încredere și este recomandat să eviți discuțiile importante în preajma lor. Dacă ai anumite probleme care îți dorești să...
PARTENERI
×