Căpșunile și zmeura sunt cele mai irezistibile fructe de vară. Nu te lasă să treci nepăsătoare pe lângă tarabele din piețe unde unde le găsești din belșug. Te ademenesc de departe cu parfumul lor îmbătător. Profită din plin de sezonul lor pentru că nu sunt doar gustoase, ci îți aduc și o porție de sănătate. Iar după ce îți satisfaci pofta savurându-le proaspete, răsfață-te cu ele și în deserturi.
De asemeni, le poți conserva și pentru sezonul rece în diferite moduri. Le poți congela, dar poți prepara din ele siropuri, nectaruri și alte băuturi, dar și compot, gem sau dulceață. Descoperă aici și o rețetă de dulceață de căpșuni fără zahăr, gustoasă și mai sănătoasă. Iar mai jos poți urmări lista de ingrediente și modul de preparare al prăjiturii bicolore.
Prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură – Ingrediente
- 6 ouă medii;
- 150 gr zahăr;
- 150 ml ulei;
- 250 gr făină;
- 25 gr cacao;
- 1 praf sare;
- 2 lingurițe esență de rom;
- 2 lingurițe esență de vanilie;
- 200 gr căpșuni;
- 150 gr zmeură.
Rețeta prăjiturii bicolore cu fructe – Mod de preparare
Începe prin a aduna pe masa de lucru toate ingredientele și ustensilele necesare pregătirii compoziției de prăjitură. Pregătește și o tavă de cuptor cu dimensiunile aproximative de 20/30 cm. Înainte de a începe procesarea ingredientelor pornește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Apoi pregătește fructele. Căpșunile taie-le în jumătăți sau în sferturi pentru a se asorta mai bine cu zmeura.
Cum prepari compoziția pentru prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură
Chiar dacă blatul prăjiturii are două culori nu vei prepara pentru acesta decât o singură compoziție. Apoi o împarți în două și adaugi pudră de cacao într-o parte.
Descoperă și o rețetă de chec simplu și economic, marmorat cu pudră de cacao.
Începe cu separarea albușurilor de gălbenușuri în două boluri. Presară puțină sare peste albușuri și amestecă-le intens cu mixerul până când devin spumoase și cristaline. Adaugă zahărul puțin câte puțin, în timp ce amesteci energic. Când obții o bezea fermă, oprești mixerul și folosești o spatulă. Adaugă gălbenușurile, unul câte unul, amestecând ușor cu o spatula, până la omogenizare. Adaugă uleiul, apoi 225 gr de făina, adăugată treptat.
Împarte compoziția în două părți egale. Adăugă într-o parte pudra de cacao trecută prin sită și esența de rom. În cealaltă parte adaugă restul de făină și esența de vanilie.
Unge interiorul tăvii de copt cu ulei și presară peste acesta un strat subțire de făină. Întinde compoziția simplă la baza formei de copt. Deasupra acesteia întinde neuniform compoziția cu cacao. Trece cu o spatulă prin cele două compoziții, ridicând pe alocuri compoziția albă deasupra celei cu cacao. Vei obține un aluat marmorat, dar neuniform.
Presară deasupra aluatului căpșunile feliate și zmeura întreagă.
Introdu tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură bicoloră cu căpșuni și zmeură pentru 35 de minute, la 180 de grade Celsius.
După coacere las-o să se răcească, apoi o poți porționa. Decoreaz-o cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Și dacă mai dorești o altă rețetă de prăjitură cu fructe, îți recomandăm să încerci rețeta de brownie cu brânză și cireșe.