Rețeta prăjiturii, pe care ți-o oferim mai jos, nu este complexă și nu conține nici ingrediente speciale. Se compune dintr-un blat pufos de pandișpan decorat cu afine și garnisit cu bezea. O nebunie de gusturi, arome și texturi care cuceresc orice iubitor al gustului dulce.
Pe cât de simplă este prăjitura, pe atât va fi de savuroasă și va dispărea imediat de pe platoul festiv. Ulterior, o poți prepara și cu alte fructe. Iar după ce nu vei mai găsi fructe proaspete pe piață, o poți prepara cu gem de fructe.
Găsești o astfel de variantă urmărind rețeta de prăjitură cu mere rase și bezea. Iar mai jos, îți oferim lista de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea prăjiturii cu afine.
Prăjitură cu afine și bezea – Ingrediente
Prăjitura se compune din două elemente, care necesită etape separate de coacere. Are la bază un blat presărat cu afine și deasupra o bezea cristalină. Vom împărți lista de ingrediente, în funcție de elementele prăjiturii.
Pentru blat în tavă cu dimensiuni de 20/30 cm:
- 3 ouă + 3 gălbenușuri
- 200 gr de unt cu 82% grăsime
- 200 gr de zahăr
- 200 gr de iaurt grecesc
- 400 gr de făină
- 7 gr praf de copt
- 1 păstaie de vanilie
- 1 vârf de linguriță cu sare
- 200 gr afine
- 50 gr zahăr pudră, cu aromă de vanilie.
Pentru bezea:
- 3 albușuri
- 100 gr de zahăr
- sucul de la 1 lămâie
- 1 praf de sare.