Reclamă

Prăjitură cu caise și brânză de vaci în aluat

Pentru că deserturile cu fructe sunt la mare căutare vara, avem pentru tine o rețetă de prăjitură cu caise și brânză de vaci. Este o rețetă simplă și ușor de preparat, iar ingredientele sunt dintre cele mai comune deserturilor.

Maria Udrea
Maria Udrea
Publicat: 14 iunie 2024, 5:38

Caisele se combină armonios cu brânzeturile în deserturi. Pot fi folosite proaspete sau din compot și oferă culoare și savoare deserturilor. Cele mai apreciate deserturi cu brânză rămân cheesecake-urile. Însă brânza poate fi adăugată cu succes și în blaturile prăjiturilor sau în aluaturi fragede ori dospite.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Descoperă și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos.

Mai jos,descoperă rețeta detaliată pentru prepararea prăjiturii de vară cu caise și brânză în aluat.

Prăjitură cu caise și brânză de vaci în aluat – Ingrediente

  • 4 ouă medii
  • 175 gr zahăr pudră, cu aroma de vanilie
  • 100 gr unt cu peste 80% grăsime
  • 250 gr brânză proaspătă, de vaci
  • 300 gr făină cernută
  • 50 gr griș
  • 7 g praf de copt
  • 300 gr caise
  • zahăr pudră pentru decor.
Reclamă

Rețeta prăjiturii cu brânză și caise – Mod de preparare

Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea caiselor. Acestea necesită spălare și ștergere, apoi secționare în jumătăți pentru a îndepărta sâmburii. Nu arunca sâmburii caiselor. Aceștia pot fi sparți și scos miezul, care poate fi folosit în rețetele de gem sau dulceață.

După ce ai secționat caisele în jumătăți, taie-le în felii mai subțiri sau în cuburi. Lasă-le deoparte până când pregătești compoziția de blat cu brânză de vaci.

Descoperă și o rețetă de prăjitura turnată cu brânză și caise, delicioasă și spectaculoasă.

Reclamă

Cum prepari blatul și coci prăjitură cu caise și brânză

Înainte de a începe amestecarea ingredientelor pentru blatul prăjiturii, pornește cuptorul la 180 de grade Celsius. Apoi, ia o formă de tort sau de tartă cu diametrul de 26 cm și unge-i interiorul cu unt. Peste unt, presară făină sau zahăr pudră, pentru a se desface prăjitura ușor după coacere.

Pentru a prepara compoziția de blat cu brânză, mai întâi topește untul într-un bol pe baie de aburi sau la microunde. Lasă-l să se răcească.

Sparge ouăle în bolul mixerului și adaugă un praf de sare peste ele, dar și zahărul. Pornește mixerul și amestecă energic ingredientele, până când obții o compoziție spumoasă și deschisă la culoare.

Adaugă untul topit și răcit, brânza de vaci, grișul și omogenizează ușor compoziția. Trece făina prin sită împreună cu praful de copt. Adaugă acest amestec în compoziția de mai sus, amestecând ușor pentru omogenizare. Vei obține un aluat cremos, mai consistent decât aluatul clasic de chec.

Amestecă aluatul cu feliile de caise și îl întinde-l în tava de copt. Nivelează-l uniform la suprafață.

Introdu tava în cuptor și coace delicioasa prăjitură cu caise și brânză pentru 30-35 de minute, la 180 de grade Celsius sau până când prăjitura este frumos colorată la suprafață.

Prăjitură cu caise și brânză de vaci în aluat în tavă rotundă
Opțional, prăjitura se poate decora cu zahăr / Shutterstock

Las-o să se răcească înainte de a o porționa și savura cu poftă.

porție de prăjitură cu fructe
Prăjitura se porționează mult mai bine după ce va sta la rece / Shutterstock

Pentru data următoare când mai dorești să prepari un desert cu caise, îți recomandăm să încerci rețeta de prăjitură cu caise și bezea.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Două porții de salată de dovlecei copți
Rețete
Salată de dovlecei copți. Rețetă asemănătoare cu salata de vinete
Această rețetă de salată de dovlecei copți este similară cu salata de vinete, având o textură cremoasă și un gust savuros. Este o alternativă excelentă pentru cei care caută o variantă diferită, dar la...
2
dragon cu bănuți în gură pe un fond deschis la culoare
Horoscop
5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta. Vezi dacă te numeri printre ele
Astrologii anunță că mulți dintre nativi vor reuși să-și găsească ferestrele de oportunitate în următoarea perioadă. Aceste 5 zodii chinezești care au noroc săptămâna aceasta sunt totuși mult mai active. Adevăruri vor ieși la...
3
Familia Regală la Trooping the Colour 2024
Familia Regală
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024
Kate Middleton i s-a alăturat Regelui Charles pe balconul Palatului Buckingham. Familia regală s-a reunit pentru a urmărit demonstrația aeriană de la Trooping the Color 2024. A fost prima reuniune a Prințesei și a...
4
O femeie care își notează în jurnal
Horoscop
Afirmații care pot atrage norocul în viața ta, potrivit unui astrolog
Afirmațiile sunt un truc care ne poate schimba pentru totdeauna soarta. Ne petrecem tot timpul cu noi înșine, ascultându-ne gândurile. Mentalitatea pe care o ai modelează și colorează fiecare experiență din viață. Ai mai...
5
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt în bol alb, alături de mărar verde
Rețete
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt. Rețetă tradițională din Banat
Țuspais sau ciuspais de dovlecel cu iaurt este un fel de mâncare tradițională din bucătăria românească, simplu de preparat și foarte gustos. Este o rețetă bănățeană simplă și extrem de gustoasă, preparată din dovlecei...
PARTENERI
×