Caisele se combină armonios cu brânzeturile în deserturi. Pot fi folosite proaspete sau din compot și oferă culoare și savoare deserturilor. Cele mai apreciate deserturi cu brânză rămân cheesecake-urile. Însă brânza poate fi adăugată cu succes și în blaturile prăjiturilor sau în aluaturi fragede ori dospite.
Descoperă și o rețetă de cheesecake cu jeleu de căpșuni, delicios și spectaculos.
Mai jos,descoperă rețeta detaliată pentru prepararea prăjiturii de vară cu caise și brânză în aluat.
Prăjitură cu caise și brânză de vaci în aluat – Ingrediente
- 4 ouă medii
- 175 gr zahăr pudră, cu aroma de vanilie
- 100 gr unt cu peste 80% grăsime
- 250 gr brânză proaspătă, de vaci
- 300 gr făină cernută
- 50 gr griș
- 7 g praf de copt
- 300 gr caise
- zahăr pudră pentru decor.
Rețeta prăjiturii cu brânză și caise – Mod de preparare
Primul pas pentru prepararea prăjiturii constă în pregătirea caiselor. Acestea necesită spălare și ștergere, apoi secționare în jumătăți pentru a îndepărta sâmburii. Nu arunca sâmburii caiselor. Aceștia pot fi sparți și scos miezul, care poate fi folosit în rețetele de gem sau dulceață.
După ce ai secționat caisele în jumătăți, taie-le în felii mai subțiri sau în cuburi. Lasă-le deoparte până când pregătești compoziția de blat cu brânză de vaci.
Descoperă și o rețetă de prăjitura turnată cu brânză și caise, delicioasă și spectaculoasă.