Reclamă

Prăjitură cu măr și cafea. Desert inedit pentru Crăciun

O prăjitură cu măr și cafea nu ar trebui să lipsească de pe masa de Crăciun. Acest desert este dulce, ușor și îmbogățit cu magia sărbătorilor de iarnă. Rețeta este propusă de Keaton Larson pentru allrecipes.com și a făcut înconjurul internetului.

Andrada Marinică
Andrada Marinică
Publicat: 15 decembrie 2023, 7:58

Keaton Larson a lucrat pentru mai multe restaurante, făcând totul de la servire și ospitalitate până la gătit. Keaton a absolvit Universitatea din California, Los Angeles în 2021, cu o diplomă de licență în limba engleză.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Keaton Larson a spus de la început când a propus această rețetă că această prăjitură cu măr și cafea este desertul pentru care se întoarce acasă la părinți în fiecare an. Când vine perioada sărbătorilor, putem declara deschis sezonul pentru cele mai bune produse de patiserie.

Prăjitură cu măr și cafea

Această prăjitură cu măr și cafea este un răsfăț dulce, dar subtil în același timp.

Această rețetă este destul de simplă. Decojește și taie merele, amestecă zaharul și ingredientele umede, apoi adaugă ingredientele uscate peste merele tocate. Aluatul obținut se va coace mai apoi într-o tavă de copt de 22 x 33 cm.

Prăjitura poate fi decorată cu un amestec simplu de zahăr pudră, nucă tocată mărunt și nucă de cocos, care este presărată deasupra prăjiturii când este cam la jumătatea procesului de coacere. Cu toate acestea, aluatul de prăjitură cu măr și cafea face cea mai mare parte a muncii delicioase, așa că nu ezita să adaugi orice fel de topping îți place. O lingură din înghețata ta preferată face din acest desert unul dintre cele mai bune.

Reclamă

În ceea ce privește merele pe care să le folosești, alegele pe cele care se pot coace cel mai ușor. Honeycrisp și Granny Smith sunt recomandate pentru această rețetă.

Ingrediente prăjitură cu măr și cafea

  • 2 căni de mere
  • 2 1/2 căni de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 cană zahăr alb
  • 1 cană de zahăr brun
  • 1/4 cană unt
  • 1/4 cană de margarină
  • 2 ouă
  • 1 cană smântână
  • 1 linguriță de vanilie
Reclamă

Topping:

  • 1/3 cană nuci, tocate mărunt
  • 1/3 cană nucă de cocos mărunțită
  • 1/4 cană zahăr pudră

Mod de preparare prăjitură cu măr și cafea

Preîncălzește cuptorul la 175 de grade C. Unge o tavă de copt de dimensiunile specificate mai sus. Curăță merele și tăie-le în bucăți mici. Merele trebuie tăiate cuburi, puțin mai mari decât un zar mic.

Cerne făina, bicarbonatul de sodiu, praful de copt și sarea într-un castron și pune-le deoparte.
Adaugă zahărul alb și brun, untul și margarina într-un alt bol sau mixer și bate-le până când amestecul este moale, uniform.

Adaugă ouăle pe rând, lăsând pe primul să se încorporeze complet înainte de a-l adăuga pe următorul. Adaugă smântâna și vanilia și amestecă din nou pentru a omogeniza. Adaugă amestecul de făină și amestecă până se omogenizează. În cele din urmă, adaugă merele tăiate cuburi. După acest ultimul pas, adaugă aluatul în vasul de copt pregătit.

Coace prăjitura în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 40 de minute.

În timp ce prăjitura se coace, pregătește toppingul: nucile se toacă mărunt și se amestecă cu nuca de cocos și zahărul pudră. La aproximativ 25 de minute de la începutul coacerii, scoate cu grijă prăjitura din cuptor, presară toppingul și apoi bagă înapoi prăjitura în cuptor.

Continuă coacerea până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. Lasă prăjitura să se răcească cel puțin 20 de minute înainte de a o tăia și a o servi.

Reclamă
RECOMANDĂRI CATINE.RO
1
Planeta mercur înconjurată de semnele zodiacale pentru a lustra că mercur iese din retrograd pe 25 aprilie 2024
Horoscop
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
Universul va deschide o poartă către un nou început pentru nativii din zodiac. Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie și lucrurile se vor schimba. Planeta își reia cursul direct, ceea ce înseamnă că...
2
Harta astrală a cu violet în care este reprezentat horoscopul săptămânii
Horoscop săptămânal
Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024. Descoperă ce îți rezervă astrele
Nativii au parte de schimbări în plan profesional, însă nu reușesc să-și ducă planurile la bun sfârșit. Horoscopul săptămânii 22 aprilie – 28 aprilie 2024 de oferă mai multe detalii despre această idee. De...
3
O femeie superbă, blondă, care poartă o rochie roșie și ilustrează una dintre acele zodii care se folosesc de gelozie în relații
Horoscop
Zodii care se folosesc de gelozie în relații. Nativii care transformă acest sentiment într-o armă
Astrologii spun că există anumite zodii care se folosesc de gelozie în relații. Acești nativi reușesc să transforme acest sentiment într-o armă. Multe trăsături de personalitate sunt influențate de zodia în care ne naștem,...
4
O femeie frumoasă care poartă o rochie albastră și stă pe un pat de flori pentru a ilustra una dintre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024
Horoscop
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrologii vorbesc despre cele trei zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Acești nativi au parte de momente de neuitat. Jupiter, planeta norocului și a abundenței, este pregătit să-i sprijine pe nativi să-și...
5
Prieteni care râd și se distrează într-o zi însorită
Horoscop
Lună Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024. Cum te influențează, în funcție de zodie
Un eveniment astrologic de o intensitate uriașă va acapara toate zodiile. Luna Plină în Scorpion pe 24 aprilie 2024 vine să ne aducă tot timpul la extreme. Nativii se vor simți prinși într-o mare...
PARTENERI
×