Rețeta nu necesită nici foarte multe ingrediente, nici timp îndelungat de preparare, iar efortul depus este minimum. Tot ce ai de făcut este să fierbi o budincă de vanilie. Apoi așezi într-o tavă straturi de biscuiți însiropați în lapte și straturi de budincă. Mai lung este timpul de așteptare până când poți porționa delicioasa prăjitură, decât timpul de preparare.
Urmărește mai jos lista completă de ingrediente și pașii necesari pentru prepararea celui mai simplu și rapid desert.
Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie și biscuiți – Ingrediente
Pe lângă clasicii biscuiți pe care îi vei folosi ca bază pentru prăjitură, mai ai nevoie de câteva ingrediente pentru budinca de vanilie și decor.
Ingrediente pentru baza prăjiturii:
- 1 kg biscuiți populari;
- 500 ml lapte rece.
Pentru budinca de vanilie și decor:
- 6 gălbenușuri de ouă medii;
- 200 gr zahăr;
- 50 gr zahăr vanilinat;
- 1200 ml lapte;
- 100 gr amidon de porumb;
- 50 gr făină;
- 250 gr unt cu 82 % grăsime;
- 1 linguriță cu extract de vanilie;
- 1 praf de sare;
- 100 gr ciocolată amăruie, pentru decor.
Prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie și biscuiți – Mod de preparare
Începe cu prepararea budincii de vanilie care necesită un timp de fierbere și un timp de răcire.
Pune gălbenușurile într-o cratiță și adaugă peste ele sarea și zahărul. Amestecă-le până la omogenizare, apoi adaugă puțin lapte rece și amidonul de porumb amestecat cu făina. Este ideal să folosești și amidon și făină pentru o textură mai fermă și cremoasă a budincii de vanilie.
Restul de lapte pune-l la fiert într-o oală și lasă-l până când atinge punctul de fierbere. Apoi adaugă în lapte amestecul de gălbenușuri cu amidon și făină. Toarnă amestecul treptat peste laptele fierbinte, amestecând intens cu un tel, pentru omogenizare.
Fierbe budinca până când devine consistentă. Amestecă continuu în ea pentru a nu se lipi de pereții cratiței. După stingerea focului, adaugă extractul de vanilie. Acoperă budinca cu o folie de prospețime pentru a nu se crea crustă la suprafața acesteia. Las-o să se răcească, apoi amestecă untul moale cu zahărul vanilinat și încorporează-l treptat în budincă.
Cum montezi prăjitura de biscuiți cu budincă de vanilie
Într-o tavă dreptunghiulară așază la bază un rând de biscuiți trecuți ușor prin lapte. Poți folosi biscuiți preparați în casă. Întinde peste biscuiți un strat subțire din budinca de vanilie.
Continuă cu un alt rând de biscuiți trecuți prin lapte și repetă procedeul până când se termină biscuiții.
Vezi mai multe imagini din timpul preparării în GALERIA FOTO!
Păstrează puțină budincă pentru decorul final.
Pune tava cu delicioasa prăjitură fără coacere cu budincă de vanilie și biscuiți la rece pentru 2-3 ore. Apoi o poți răsturna pe un platou, o decorezi cu budinca de vanilie oprită și răzuiești pe deasupra ciocolată amăruie.
Dacă te încântă astfel de deserturi rapide și fără coacere îți mai oferim o rețetă de prăjitură fără coacere cu biscuiți și cremă caramel.