Dacă îți place gustul de scorțișoară și faimoasele „cinnamon-rolls”, te vei îndrăgosti imediat de acest nou desert unic, pe care ți-l propunem. Prăjiturelelor nu trebuie să le lipsească nici galzura de brânză cremoasă. Le poți prepara chiar la tine acasă.
Nu este atât de complicat pe cât pare. Tot ce ai de făcut este să urmezi întocmai lista de ingrediente și să parcurgi pas cu pas rețeta propusă de PureWow.com.
Prăjiturele rulou cu scorțișoară – Ingrediente
Vei avea nevoie de ingrediente pentru aluat, pentru umplutura de scorțișoară și pentru glazură.
Aluat
- un ou mare;
- ¾ cană de zahăr;
- 2¼ căni de făină universală;
- 14 linguri de unt nesărat, la temperatura camerei;
- o linguriță extract de vanilie sau pastă de vanilie;
- o linguriță de sare;
- ½ linguriță de praf de copt;
- ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu.
Umplutura de scorțișoară
- 4 linguri de unt nesărat;
- ¼ cană de făină universală;
- ⅓ cană de zahăr brun;
- o lingură de scorțișoară măcinată;
- ¼ linguriță de sare
Glazură
- 2 linguri de apă;
- 2 linguri de cremă de brânză, la temperatura camerei;
- o lingură de unt nesărat, la temperatura camerei;
- o linguriță de extract de vanilie/ pastă de vanilie;
- o cană zahăr;
- Un vârf de sare
Prăjiturele rulou cu scorțișoară – Mod de preparare
Acest desert aromat este perfect pentru zilele friguroase, când tot ce îți dorești este să savurezi un deliciul dulce, alături de o cană fierbinte de cafea cu lapte sau ceai. Urmează recomandările de mai jos pentru a prepara și tu prăjiturele rulou cu scorțișoară.
Aluatul
Amestecă într-un bol untul cu zahărul. Omogenizează-le cu ajutorul unui mixer, la viteză medie, timp de 5 minute. Adaugă oul și vanilia și continuă să amesteci până se încorporează.
Într-un alt castron, amestecă făina, sarea, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Pune ingredientele uscate în amestecul de unt și mixează-le la viteză mica, până obții un aluat.
Ia bucăți de aluat și întinde-le, în formă dreptunghiulară, pe o hârtie de copt.
Umplutura de scorțișoară
Încălzește untul într-o tigaie, la foc mediu. După ce l-ai luat de pe foc, amestecă-l cu zahărul brun, scorțișoara, sarea și făina, până dobândește consistența unei paste groase.
Cu ajutorul unei spatule, întinde uniform umplutura pe aluat. Rulează apoi aluatul într-o spirală strânsă. Înfășoar-o în folie de plastic și lasă totul la răcit timp de o oră.
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. După ce aluatul s-a răcit, taie-l cu un cuțit de bucătărie. Pune fursecurile obținute pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lasă-le la cuptor timp de 10-12 minute.
Glazura
În timp ce prăjiturelele se răcesc, amestecă apă, cremă de brânză, unt și extract de vanilie într-un castron mic, până se omogenizează. Adăugă zahărul și sarea în glazura groasă.
Stropește prăjiturelele cu glazură abia după ce s-au răcit complet. Se pot păstra într-un recipient cu capac etanș până la 5 zile.