Specialiștii avertizează însă că excesul undelor de la microunde îți poate pune sănătatea în pericol.
Studiile au arătat că un consum pe termen lung de preparate încălzite la microunde duce la creșterea nivelului de grăsimi din organism. Numărul de fibre pe care le are corpul tău vor scădea treptat, iar de aici și până la deteriorarea sănătății nu mai este decât un pas.
Preparatele la microunde
Deși există destule preparate care se pot încălzi fără probleme la cuptorul cu microunde, dar acest lucru nu înseamnă că toate mâncărurile se prepară astfel. De cele mai multe ori, faptul că vrei o masă care să fie și rapidă și gustoasă duce doar la a te expune undelor prea mult. The British Journal of Nutrition a realizat un studiu care arată că organismul are de suferit dacă este hrănit preponderent cu mâncare încălzită la microunde.
Poți evita totuși complicațiile apărute în urma unei diete alimentare ineficiente. Ți-am pregătit câteva efecte adverse negative pe care le are cuptorul cu microunde asupra ta.
Crește riscul îmbolnăvirii de cancer
Atunci când faci cumpărături sau achiziționezi produse noi, fă-ți un obicei din a citit pe spatele lor lista de ingrediente. Poate nu pare la prima vedere, dar unele dintre ele este posibil să dăuneze sănătății tale. Odată ce intră în contact cu gradele ridicate din cuptorul cu microunde, substanțele periculoase din ele se pot elibera. Consumând regulat preparatele făcute la microunde, crești riscul apariției de cancer.
Presiunea din sânge poate crește
Dacă preparatele făcute la microunde au puține calorii, asta nu înseamnă că devin automat bune pentru organismul tău. Mâncărurile pe care le încălzești la cuptorul cu microunde îți vor crește nivelul de sodiu din cauza căldurii excesive. Consumat pe termen lung, acest compus chimic va ridica presiunea din sângele tău.
Poți reține apă în organism
Tot sodiul care apare în preparatele făcute la microunde este responsabil și de faptul că poți reține apă. Astfel, riști să pici în extrema cealaltă și să bei mai multă apă decât poate conține corpul tău. Nivelul de sare din organism își va schimba valorile ceea ce nu este benefic.
Poți suferi de toxiinfecție alimentară
Este cunoscut faptul că temperaturile ridicate ucid bacteriile din alimente. Însă dacă folosești cuptorul des pentru a le elimina, riști să te îmbolnăvești de o toxiinfecție alimentară. Preparatele făcute la microunde nu garantează eliminarea microbilor, pentru că mâncărurile au niveluri diferite la care se încălzesc optim. Riști altfel să rămâi cu preparatul crud.
Digestie îngreunată
Dacă ai probleme cu digestia și te confrunți cu balonarea, preparatele făcute la microunde nu sunt o soluție. Potrivit anumitor studii, această practică este asociată adesea cu obezitatea abdominală. Învață cum să-ți refaci metabolismul și cum să slăbești folosind o dietă sănătoasă. Vei avea parte în acest mod de o lejeritate în mișcare și de plăcerea de a purta orice haine dorești.