Pulpa de porc este ideală pentru a fi preparată întreagă la cuptor. Vei obține din ea o friptură foarte fragedă, pentru că este ușor împănată cu grăsime. Grăsimea din interior se va topi în timpul procesului termic, iar carnea va deveni suculentă și se va frăgezi.
Și pentru că garnitura preferată la friptura de porc este cea din cartofi, odată cu friptura îi poți prepara și pe aceștia. Urmărește mai jos rețeta detaliată pentru a o prepara și tu și pentru a-i cuceri pe cei dragi cu o friptură simplă și delicioasă.
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor – Ingrediente
- 1,5 kg de pulpă de porc;
- 150 ml de ulei de floarea soarelui;
- sare și piper după gust;
- 1 linguriță cu boia de ardei dulce;
- 2-3 crenguțe de cimbru;
- 2-3 crenguțe de rozmarin;
- 3-4 căței de usturoi;
- 1 ceapă;
- 500 gr de cartofi;
- 350 gr de roșii cherry;
- 1 ardei roșu.
Friptură de porc la cuptor cu cartofi și roșii – Mod de preparare
Începe cu pregătirea pulpei de porc pe care este recomandat să o lași un timp la marinat. Recurgi la acest pas pentru reușita unei fripturi fragede și aromate. Îți oferim în acest scop și un articol despre cum să marinezi carnea de porc, pentru o friptură cu gust irezistibil.
Cum prepari pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor
Curăță bucata de carne de tendoanele din exterior. Neîndepărtate, acestea vor afecta aspectul fripturii pentru că se vor strânge în jurul cărnii în timpul preparării termice. Apoi, înțeapă carnea din loc în loc cu o furculiță. Presară pe toate părțile sare, pipe și boia de ardei. Unge carnea cu puțin ulei și maseaz-o bine cu mâinile pentru a facilita pătrunderea aromelor în interiorul ei. Curăță câțiva căței de usturoi și toacă-i rondele. Pune carnea într-o caserolă. Adaugă și rondelele de usturoi peste ea, acoper-o cu folie și pune-o la rece pentru 2-3 ore.
După etapa de marinare, încinge ulei într-o tigaie și rumenește bine pulpa de porc pe toate părțile. Apoi pune-o într-o tavă sau într-un vas termorezistent. Toarnă și uleiul din tigaie peste ea. De jur împrejurul ei pune cartofi mai micuți, curățați și spălați și o ceapă tăiată în sferturi. Adaugă și rondelele de usturoi și câteva crenguțe de cimbru.